duminică, 6 octombrie 2013

Băsescu: “Ponta a intrat cu bocancii în justiţie”. Procuror demis la comandă politică

Dorin Rotariu, nepotul fostului internaţional român Iosif Rotariu, în vârstă de 18 ani, este unul dintre cei mai valoroşi tineri fotbalişti.
Deocamdată, cu cinci goluri înscrise în acest sezon, patru în Liga 1, acesta este văzut ca vedetă a echipei Dinamo, dar până la îmbrăcarea tricoului naţionalei nu este decât o chestiune timp.
Ca orice sportiv profesionist care vrea să aibă un viitor strălucit, acesta trebuie să muncească enorm şi să nu se abată de la viaţa sportivă, întrucât sunt multe cazurile tinerilor talentaţi care au clacat în faţa tentaţiilor.
Până atunci, Flavius Stoican antrenează la Dinamo un jucător foarte talentat, care, pentru actualul lot al “alb-roşilor”, înseamnă ceea ce reprezenta Adrian Mutu pentru „câinii“ antrenaţi de Cornel Dinu la finele anilor ‘90.
Tânărul fotbalist a debutat în prima ligă anul trecut pentru un salariu de 400 de lei pe lună, adică nici măcar 100 de euro. După ce a semnat pe cinci ani în vară, atacantul câştigă 2.000 de euro.
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Băsescu: “Ponta a intrat cu bocancii în justiţie”. Procuror demis la comandă politică
Luptă la vârful puterii pe controlul justiţiei. Revocarea procurorului Direcţia Naţională Anticorupţie(DNA) Lucian Papici, asumată public de premierul Victor Ponta şi pusă în practică de procurorul general Tiberiu Niţu, a iscat un scandal monstru în politica românească. Papici a fost revocat din funcţia de şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din DNA, la câteva ore după ce a finalizat rechizitoriul din dosarul "Referendumul" şi a hotărât trimiterea pesedistului Liviu Dragnea în judecată. Preşedintele Traian Băsescu a ieşit public şi l-a acuzat pe Ponta de atacarea independenţei procurorilor.
"Independenţa justiţiei s-a prăbuşit cu binecuvântarea lui Ponta, ceea ce mă face să denunţ pactul de coabitare. În acest moment, ce au făcut Niţu, Cazanciuc şi Ponta a compromis România", a mai spus Traian Băsescu.
Declaraţiile de joi, 3 octombrie, ale şefului statului reprezintă o veritabilă declaraţie de război la adresa premierului Victor Ponta. "Nu-l mai girez pe Ponta după ce s-a băgat cu bocancii în justiţie, doar de dragul lui Dragnea", a adăugat şeful statului. Băsescu a spus că se gândeşte să denunţe pactul de cooperare pe care îl are cu şeful Guvernului: "Multe încălcări ale pactului i- am tolerat, şi pe politică externă,
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Grevă la Alenia: "Ajunge cu românii. ...
La fabrica de avioane Alenia-Aermacchi din Varese, parte a grupului Finmeccanica, sindicatele Fion, Fim și Uilm au organizat două greve până acum, în 17 și 20 septembrie, pentru a protestacontra angajării de muncitori români. "Românii nu știu nici măcar să țină în mână o bormașină", a declarat un sindicalist.
Sute de lucrători de la întreprinderea aeronautică Alenia-Aermacchi din Venegono (provincia Varese) au protestat împotriva utilizării de lucrători externi. Potrivit sindicatelor, nu numai că nu a încetat utilizarea de lucrători externi străini, în special români, însă în ultimele luni numărul acestora a crescut cu doisprezece unități, fără a fi consultate organizațiile de lucrători. O atitudine pe care Fiom, Fim și Uilm au considerat-o "puțin transparentă".

"A fost făcut un acord privind orele suplimentare care prevede două sâmbete obligatorii pe lună pentru un total de 64 de ore de acum până la finele anului subliniază sindicatele metalmecanice. Dacă se dorește creșterea numărului de profesioniști, este necesar să se privească în interiorul întreprinderii și nu să se ia lucrători externi pentru o lucrare atât de delicată și de strategică pentru țară".
Lucrătorii au făcut grevă două zile: marți, 17 septembrie și vineri, 20. "Vrem răspunsuri de la cei
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Româncă de 51 de ani accidentată mortal pe via Pontina
Accident mortal sâmbătă 21 septembrie seara la Aprilia, pe via Pontina (în apropiere de Roma). Victima este o femeie carecircula pe contrasens pe drumul regional pe o bicicletă. A fost lovită de un BMW care venea dinspre Latina. Se numește Victorița Moldoveanu, în vârstă de 51 de ani, și locuia cu sora sa la Aprilia.
În urma impactului, pentru biciclistă nu a mai fost nimic de făcut. Șoferița mașinii, de 28 de ani din Pontina, nu a fost rănită dar a intrat în stare de șoc.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Românii din străinătate vor trimite în acest an în ţară DOAR 3,6 miliarde dolari
România va înregistra în acest an remiteri de 3,6 miliarde de dolari de la românii care lucrează în străinătate, potrivit unui raport al Băncii Mondiale (BM), nivel similar celui estimat anterior de instituţie pentru anul trecut şi cu mult sub sumele consemnate înainte de criză, anunță Mediafax.
Astfel, remiterile către România se vor plasa în acest an la 3,6 miliarde de dolari, în timp cenumărul migraţiilor internaţionale a urcat cu 4,8% faţă de 2010, reiese dintr-un raport prezentat miercuri de Banca Mondială.
Potrivit datelor publicate de instituţie în luna mai, remiterile către România au totalizat anul trecut 3,66 miliarde de dolari, principalele ţări de origine fiind Italia şi Spania.
Câți bani au trimis românii din străinătate în primele șapte luni ale anului
Astfel, în România au intrat anul trecut, din Italia şi Spania, câte 1,07 miliarde de dolari, potrivit statisticilor Băncii Mondiale. Alte ţări care figurează cu sume importante de bani trimise acasă în 2012 de români sunt Statele Unite (240 miloane de dolari), Ungaria (237 milioane de dolari), Israel (236 milioane de dolari), Germania (184 milioane de dolari), Canada (131 milioane
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Milano înaintea Romei în organizarea Jocurilor Olimpice din 2024. ...
Comitetul Olimpic Italian (CONI) a exclus, joi, o candidatură comună Roma Milano pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, carta olimpică neprevăzând o astfel de variantă, dar şi având în vedere gravele probleme financiare cu care e confruntă capitala Italiei.
"Nu este posibil, conform cartei olimpice, să depunem o candidatură comună Roma Milano. Carta un prevede un astfel de scenariu", a declarat preşedintele CONI, Giovanni Malago, scrie Ansa, citată de Mediafax. "Roma este în pragul falimentului. Un oraş care se confruntă cu astfel de probleme nu se poate angaja să organizeze JO", a afirmat şi Roberto Maroni, reprezentant al autorităţilor din Lombardia. Maroni a mai precizat că Milano, capitala economică a Italiei şi principalul oraş din Lombardia, "rămâne singurul candidat posibil".
Primarul din Milano, Giuliano Pisapia, a declarat că "lucrul cel mai important este susţinerea unei candidaturi italiene". "Milano s-ar putea afla într-o dinamică favorabilă şi va fi un punct de referinţă mondial după ce va găzdui Expoziţia universală, în 2015", a precizat Pisapia.
Preşedintele CONI, Giovanni Malago, a refuzat să fie tranşant: "Dacă abordăm lucrurile gândindu-ne: Roma sau Milano, nu vom ajunge nicăieri. Trebuie să facem o evaluare obiectivă a situaţiei". Roma a renunţat la
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
O pianistă din Iaşi, printre cele mai talentate femei din lume
Alexandra Dariescu, o pianistă în vârstă de 27 de ani, originară din Iaşi, a urcat pe scena Royal Albert Hall din Marea Britanie, alături de cele mai talentate femei din lume.
Alexandra Dariescu a fost nominalizată alături de femei care excelează în diverse domenii la premiul "The Women of the Future Awards", o prestigioasă competiţie britanică, informează “Bună Ziua Iaşi”. Mai mult, cotidianul “The Independent” a acordat poveştii sale un spaţiu generos în paginile ziarului.
Este o stea în devenire
Românca a cântat la pian pe scena de la Royal Albert Hall, alături de Filarmonica Regală din Londra. Prestaţia sa a fost mai apoi lăudată de toate publicaţiile din lume. BBC Music Magazin a numit-o "stea în devenire", iar cotidianul The Independent i-a dedicat în paginile sale un material amplu.
De-a lungul ultimilor ani, tânăra a fost laureată cu mai multe distincţii prestigioase: a câştigat Premiul Verbier CUBS la Festivalul Academiei Verbier în Elveţia (2008), Premiul Guildhall Wigmore şi premiul Ambasadorului Român pentru contribuţia extraordinară la promovarea imaginii României în Regatul Unit al Marii Britanii
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Portugalia a trecut cel-al doilea test al zonei euro, primind un nou împrumut extern
Lisabona
Reprezentanţi ai FMI, Comisiei Europene şi Băncii Centrale Europene au aprobat progresele economice ale Portugaliei, conform BBC.
Un program de reduceri şi reforme a fost promis de liderii portughezi, în mai 2011, când ţara a primit un împrumut.
Cea mai recentă vizită a reprezentanţilor troicii înseamnă că următoarea tranşă a împrumutului va fi acordată. Dar guvernul nu a reuşit să convingă creditorii să reducă ţinta pentru deficitul bugetar de anul viitor.
“Programul rămâne, în mare, pe liniile stabilitate”, a anunţat troica, într-o declaraţie. Având în vedere că autorităţile au implementat cu perseverenţă programul, statele membre din zona euro au declarat că sunt gata să sprijine Portugalia, până când va fi recâştigat accesul deplin la piaţa internă.
Vicepremierul portughez Paulo Portas, care a fost adjunct în negocieri, a declarat într-o conferinţă de presă, şţi că guvernul n. a reuşit să convingă oficialii aflaţi în vizită să reducă ţinta deficitului bugetar până la 4.5% din PIB, pentru anul viitor, de la 4% cât este acum prevvăzut.
Aşadar, mai trebuie făcute reduceri în bugetul de stat pe 2014, detaliile urmând a fi făcute publice în următoarele săptămîni. Reducerile ar urma să ajungă până la 4 miliarde de euro. Analiza troicii trebuia să aibă loc în luna iulie, dar a fost amânată din cauza crizei politice.
În ciuda ultimei aprobări a creditorilor, şi a unei creşteri modeste de 1,1%, pentru al doilea trimestru al anului 2013, după o creştere a exporturilor, şomajul este printre cele mai ridicate din zona euro, în special în rândul tinerilor.
Fondurile externe primite de Portugalia vor expira la mijlocul anului viiitor, deşi mulţj anticipau că ţara va avea nevoie de alte împrumuturi. MInistrul de Finanţe, Maria Luis Albuquerque, a respins discuţiile pegate de un al doilea împrumut, care a fost o temă mult dezbătută în ultimele săptămâni, când rata acţiunilor portugheze au crescut”.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
SED
+TAG
Cel puţin 130 de imigranţi africani au murit şi alți 200 sunt daţi dispăruţi, după ce o ambarcaţiune ce transporta 500 de persoane spre Europa s-a scufundat în largul coastelor italiene, relevă BBC News.
În total 103 cadavre au fost recuperate şi multe altele au fost găsite în interiorul epavei, a anunţat paza de coastă. Este vorba de un vas cu imigranți îmbarcați în Libia – o bună parte din cei 500 de pasageri fiind copii și femei.
Pasagerii se pare că s-au aruncat în apă când a izbucnit un incendiu la bord. Peste 150 de imigranţi au fost salvaţi. Majoritatea celor de la bord erau din Eritrea şi Somalia, a anunţat ONU.
Ministrul italian de Interne Angelino Alfano a declarat că barca venea din Misrata, în Libia, şi a început să ia apă la bord, când motorul s-a oprit din funcţiune. Se pare că unele persoane aflate la bord au dat foc unei bucăţi de material, în încercat de a atrage atenţia unor nave care treceau prin apropiere, doar că focul s-a extins în restul ambarcaţiunii.
Simona Moscarelli, purtător de cuvânt al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, din Roma, a declarat că pentru a se salva din calea flăcărilor, imigranţii s-au mutat cu toţii într-o parte a bărcii, care s-a scufundat. Ea a estimat că doar 6 din cele 100 de femei de la bord au supravieţuit, majoritatea imigranţilor neştiind să înoate. “Doar cei mai puternici au supravieţuit”, a precizat ea.
Este unul dintre cele mai mari dezastre care a apărut în largul coastelor italiene, în ultimii ani. Premierul Enrico Letta a transmis pe Twitter că “este o imensă tragedie”. Guvernul a declarat, vineri, zi de doliu. “Nu există soluţii miraculoase la exodul imigranţilor”, a spus şi ministrul italian de externe, Emma Bonino. “Dacă ar fi existat, noi o găseam şi o puneam în aplicare”, a spus ea.
Barca s-a scufundat la doar câteva sute de metri de la malul insulei şi scafandrii au descoperut 40 de cadavre în jurul bărcii, pe fundul mării. Alfano a precizat că cel puţin trei copii şi două femei gravide se află printre morţi. Presa locală a informat despre arestarea unui hoţ suspectat că ar fi jefuit oamenii în contextul acestei tragedii.
ONU a anunţat că aproape 500 de persoane au murit sau au dispărut, pe mare, în 2012, în timpul tentativelor de a ajunge în Europa. Numărul celor care au ajusn, pe mare, în Italia, până la 30 septembrie, a ajuns la 30.100, potrivit ONU.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG

OCT 03

Europa, invadată de infractori români. Europol: "Fură şi se întorc în România ...
Bandele de români se folosesc de cursele low-cost pentru a comite infracţiuni după care se întorc imediat acasă. Avertismentul vine din partea Oficiului de poliţie al Uniuniii Europene, Europol. De cele mai multe ori este vorba despre fraude bancare sau furturi din buzunar. Poliţiştii au identificat până acum peste 200 de astfel de grupuri infracţionale din România.
Bandele din România care vizează mai multe oraşe europene se folosesc de cursele aeriene low-cost pentru a comite infracţiuni, după care se întorc acasă, de multe ori chiar în aceeaşi zi.
"Ei zboară la bordul unor curse low-cost, dau câteva lovituri într-un oraş şi se întorc la timp pentru ceai. Este foarte diferit pentru poliţia locală să răspundă acestui lucru", a declarat Rob Wainwright, directorul Europol, potrivit express.co.uk.
Cele mai multe infracţiuni puse în seama unor români sunt fraudele bancare şi furtul din buzunare. Potrivit Europol, 90 dintre furturile cu cardul de pe teritoriul Europei sunt comise de români şi bulgari.
"Avem acest fenomen al bandelor infracţionale călătoare, care a devenit mult mai prevalent în ultimii trei-patru ani: bande din Lituania, Polonia şi România opereaza în 20 sau chiar mai multe ţări", a mai spus Rob Wainwright, directorul Europol.
Oficiul
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
SED
+TAG

Niciun comentariu: