duminică, 6 octombrie 2013

Ghid de supravietuire in caz de cutremur major. ...
Oamenii trebuie sa stea sub peretii de rezistenta din locuinta atunci cand se produce un cutremur de mare intensitate, sa nu foloseasca scarile sau liftul, care sunt cele mai nesigure in timpul unui seism, si sa aiba o trusa care sa contina apa si conserve, fluier, lanterna si medicamente. Iata cele mai importante elemente de siguranta, prezentate de Mediafax. Macar din presa merita sa le aflati,
Măsurile care trebuie urmate în caz de cutremur
Oamenii trebuie să stea sub pereţii de rezistenţă din locuinţă atunci când se produce un cutremur de mare intensitate, să nu folosească scările sau liftul, care sunt cele mai nesigure în timpul unui seism, şi să aibă o trusă care să conţină apă şi conserve, fluier, lanternă şi medicamente.
Warren Buffett, despre folosirea limitei de îndatorare ca armă politică: "Este similară cu lansarea bombei nucleare"
Politicienii americani ar trebui să înceteze să mai folosească creşterea limitei de îndatorare în negocieri, a declarat miliardarul american Warren Buffett, comparând practica cu ameninţarea lansării unei bombe nucleare.
Cauze naturale pentru cutremurele din Galati. ...
Trimisi in zona comunei Izvoarele pentru a gasi explicatii pentru seria de cutremure care a bagat populatia in sperieti, seismologii de la Bucuresti au venit azi cu primele concluzii ale cercetarilor lor. Cutremurele inregistrate in ultima perioada in zona comunei Izvoarele, din judetul Galati, au cauze naturale, existand un stres puternic in scoarta terestra, astfel ca placile tectonice "se
STUDIU. Ziua în care femeile se simt mai puţin atrăgătoare
Un studiu realizat de agenţia londoneză PDA a relevat că femeile au tendinţa de a se simţi mai puţin atrăgătoare în dimineţile de luni.
Filmul "Poziţia copilului", proiectat la Festivalul de Film BFI de la Londra
Filmul "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer, va fi proiectat la cea de-a 57-a ediţie a Festivalului de Film BFI de la Londra, care se va desfăşura în perioada 10 - 15 octombrie, potrivit site-ului evenimentului.
Experţii internaţionali au început distrugerea arsenalului chimic sirian
O echipă internaţională a început, duminică, operaţiunea de distrugere a arsenalului chimic sirian şi a instalaţiilor de producţie, anunţă surse din cadrul misiunii experţilor.
Specialist in seismologie - cutremurele din judetul Galati ar mai putea dura saptamani intregi, ...
Intrebat despre cat va mai dura seria de cutremure din judetul Galati, directorul stiintific al Institutului pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian, a spus azi dimineata la Antena 3 ca e posibil ca aceste seisme sa aiba loc inca multe zile de acum incolo, poate de ordinul saptamanilor sau chiar al lunilor. Specialistii in seismologie vorbesc despre reactivarea unei falii in dreptul comunei Izvo
Antonescu, despre guvernare: Ciolan vorbim, ciolan avem. De asta ne şi merge aşa de bine
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", că discuţia despre guvernare în termeni de "ciolan" a făcut ca situaţia economică să nu fie cea mai bună, el admiţând totodată că în cazul miniştrilor PNL există riscul unei percepţii privind lipsa de decizie.
Grupare formată din români şi moldoveni, suspectată de comiterea unui jaf de un milion euro la Paris - VIDEO
Cincisprezece bărbaţi, probabil români şi moldoveni, sunt suspectaţi că au comis un jaf la un magazin de bijuterii şi ceasuri de lux din Paris, valoarea daunei fiind de aproximativ un milion de euro, relatează presa franceză, care prezintă o înregistrare video ce surprinde fuga hoţilor.
Limba romana interzisa in Gagauzia, zona autonoma a Republicii Moldova.
Limba romana a fost interzisa pe teritoriul Unitatii Teritorial Administrative a Gagauziei, parte a Republicii Moldova. Zona cu caracter autonom are propriul Parlament, iar deputatul gagauz Ivan Burgudi depusese initiativa ca termenii de limba si literatura romana si istoria romanilor sa fie interzisi pe teritoriul acestei unitati administrative, aflata in sudul Republicii. Conform portalului regi
Vin zile bune pentru romani. Sub aspect meteorologic.
Vremea revine la normal. Si soare, si temperaturi de peste 15 grade Celsius, incapand de maine, anunta Administratia Nationala de Meteorologie. Daca azi in Capitala se inregistreaza 14 grade, maine vom avea 17, iar marti si miercuri intre 18 si 19 grade. Saptamana viitoare vom avea, in plus, cer senin.
Bucurestiul a scapat cu fata curata dupa cutremurul de azi-noapte. ...
Cutremurul din noaptea trecuta nu a provocat pagube materiale in Bucuresti, anunta Primaria Capitalei, conform Mediafax. Cu atat mai mult cu cat se stie ca in Bucuresti sunt 190 de cladiri cu risc maxim de pragusire in cazul unui cutremur major. Cutremurul cu magnitutinea de 5,5 pe scara Richter, produs la ora 4.37, a fost urmat de cateva replici, cea mai recenta azi dimineata, la ora 9.08, avand
Comandoul islamist care a realizat atacul de la Nairobi, soldat cu cel puţin 67 de victime, era format cel mult şase persoane
Poliţia kenyană a estimat sâmbătă că grupul care a realizat, la sfârşitul lui septembrie, atacul asupra centrului comercial Westgate din Nairobi era format din patru sau şase persoane, ci nu din 10-15 persoane, cum a fost anunţat anterior, relatează AFP.
Steaua a învins FC Vaslui, scor 1-0, în Liga I
Formaţia Steaua a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa FC Vaslui, într-un meci din etapa a X-a a Ligii I, în care de la gazde au fost eliminaţi trei jucători.
Reghecampf, după Steaua-Vaslui: A fost un meci de nivel slab, dar mă bucur că am ajuns pe primul loc
Tehnicianul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat sâmbătă seară, după victoria din meciul cu FC Vaslui, scor 1-0, că jocul a fost "de nivel slab", într-o săptămână grea pentru stelişti, dar se bucură că formaţia sa a ajuns pe primul loc în clasament, informează prosport.ro.
Care sunt cei mai sexy actori de film din lume
Benedict Cumberbatch şi Emma Watson au fost desemnaţi cei mai sexy actori de film din lume, în urma unui sondaj mondial organizat de Empire Online.
CUTREMUR de 5,5 grade în Vrancea. Directorul INFP: Sunt posibile replici
Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 4.37, în Vrancea, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului. Potrivit directorului ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, sunt posibile replici de până în 4 grade.

SEP 30

Niciun comentariu: