vineri, 1 noiembrie 2013


Carne de cal, în conserve etichetate drept "vită" fabricate în România şi vândute în M.Britanie
Carne de cal a fost depistată, în Marea Britanie, într-un lot de conserve de carne etichetate drept "vită" şi fabricate în România, anunţă autorităţile britanice, citate de ziarul The Guardian.
Revista Vaticanului denunţă sărbătoarea "păgână" Halloween, avertizând că este promovat "maleficul"
Revista oficială a Vaticanului, L'Osservatore Romano, critică sărbătoarea "păgână" Halloween, evidenţiind preocuparea creştinilor faţă de activităţi care promovează "maleficul, ocultul şi superstiţiile", activităţi "incompatibile cu credinţa creştină".
Simona Halep, prima jucătoare de tenis din România care câştigă un milion de dolari într-un an, va termina pe locul 11 în clasamentul WTA
Sportiva Simona Halep a devenit, în urma celor două victorii obţinute la turneul de la Sofia, prima jucătoare de tenis din România care a câştigat premii de peste un milion de dolari într-un an, iar, datorită calificării în semifinalele competiţiei, ea va termina anul pe locul 11 în clasamentul WTA.
Funeriu: Fac un apel către Guvern şi îl somez să plătească banii de navetă elevilor
Consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, a "somat" Guvernul, joi, la Miercurea Ciuc, să plătească banii pentru naveta elevilor, atenţionînd că, în caz contrar, consecinţa va fi creşterea abandonului şcolar.
Un stâlp a rămas în mijlocul centurii de sud a Craiovei. CNADNR: Traficul e închis, încă sunt lucrări
Traficul pe centura de sud a Craiovei este închis întrucât lucrările nu sunt terminate, iar "şoferii care folosesc acest traseu pentru a scurta drumul se supun unui risc major", susţine CNADNR, care face aceste precizări în condiţiile în care un stâlp a rămas în mijlocul şoselei după lărgirea ei.
Actriţa Claire Danes va găzdui ceremonia de decernare a premiului Nobel pentru pace pe 2013
Actriţa americană Claire Danes va găzdui cea de-a 20-a ediţie a ceremoniei de decernare a premiului Nobel pentru pace, care va avea loc anul acesta pe 13 decembrie, la Oslo.
STUDIU: Populaţia de romi din Marea Britanie este una dintre cele mai mari din Europa Occidentală
Aproximativ 200.000 de imigranţi romi trăiesc în Marea Britanie, relevă un studiu, probabil una dintre cele mai importante comunităţi din cadrul acestei etnii în Europa Occidentală, relatează postul britanic Channel4 online.
Groenlanda: Referendum pentru inceperea exploatarii de uraniu
Premierul Groenlandei, Aleqa Hammond, a declarat joi, pentru Financial Times, preluat de AFP, ca va fi organizat un referendum inainte de autorizarea extractiei uraniului.
Cum au ascuns parlamentarii Roşia Montană în legea exploatărilor miniere.
Comisia parlamentara pentru Rosia Montana a operat o serie de modificari in proiectul elaborat de guvernul Ponta. Modificarile au fost votate de PSD, PPDD si PC, in timp ce PNL si UDMR au cerut respingerea proiectului. In varianta discutata in comisie, nu mai exista nicio referire la exploatarea de la Rosia Montana, nici macar in titlu. Insa, legea reglementeaza exploatarea minereurilor auro-argen
ONG-uri: Halloween-ul este satanist, cerem oprirea manifestărilor în şcoli
Aproape 30 de ONG-uri cer Ministerului Educaţiei să ia măsuri pentru oprirea manifestărilor organizate în şcoli cu ocazia "sărbătorii sataniste" Halloween, pe motiv că acestea ar leza sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor, ameninţând să dea în judecată instituţia în caz contrar.
A. Maftei: Nu realizez ce şansă am avut să fac filmul "Domnişoara Christina", după nuvela lui Eliade - VIDEO
Regizorul Alexandru Maftei, al cărui cel mai recent film, "Domnişoara Christina", va avea premiera vineri în cinematografele româneşti, a declarat pentru MEDIAFAX că, probabil, nu realizează ce şansă mare a avut să producă lungmetrajul adaptat după nuvela scriitorului Mircea Eliade.
VIDEO Cronica de film: Capitanul Phillips- Eficienta si barbatie
Povestea adevarata a primul vas american atacat de piratii somalezi (in 2009) si a eroismului capitanului acestuia devine in mana lui Paul Greengrass si prin interpretarea lui Tom Hanks o experienta cinematografica alerta, intensa si credibila. Chiar daca stii ca totul se sfarseste cu bine, tot stai in tensiune.
VIDEO. Prinţul Charles: România este o ţară minunată cu oameni remarcabili.
Printul Charles afirma in documentarul "Wild Carpathia" ca Romania este o tara minunata, cu oameni remarcabili, iar pasunile din aceasta tara sunt unice, relateaza Mediafax. Cea de-a treia parte a seriei documentare "Wild Carpathia", intitulata "Wild Forever", include un interviu cu printul Charles al Marii Britanii, prin care acesta isi manifesta dorinta de a ajuta R
Soluţii pe ultima sută de metri pentru creşterea absorbţiei fondurilor UE.
Valoarea minima a certificatelor interimare de plata care pot fi decontate in cadrul contractelor de lucrari finantate prin Programul Operational Sectorial Mediu si prin Programul Operational Sectorial Transport a fost stabilita la echivalentul a 150.000 de euro. Citeste si: Eugen Teodorovici: Rata de absorbtie a fondurilor europene a depasit nivelul de 25% 'Beneficiarii proiectelor implementate i
Sârbu (PSD), despre firmele de prospecţiuni: Nu e normal să intri pe terenul nimănui în mod abuziv
Senatorul PSD Ilie Sârbu a declarat, joi, la Mediaş, referitor la firmele de prospecţiuni, că "nu e normal" să intre abuziv pe terenurile oamenilor, aceştia fiind îndreptăţiţi să cheme Poliţia, însă îi îndeamnă "să nu iasă cu toporul sau să dea drumul la câini".
Ponta: Ar trebui recalculate toate pensiile din 2011. Ulterior, Ponta a spus că precizarea CC e bună
Guvernul ar trebui să recalculeze toate pensiile "din 2011 încoace" ca efect al deciziei Curţii Constituţionale, ceea ce este o nebunie, a declarat premierul Victor Ponta, pentru a reveni însă ulterior, după ce i s-a comunicat că există o rectificare a CC, şi să afirme că aceasta este o veste bună.
Prefectura Covasna a câştigat până în prezent trei procese privind arborarea steagului secuiesc
Prefectura Covasna a câştigat, până în prezent, trei procese împotriva primăriilor din judeţ care au arborat steagul secuiesc, una dintre sentinţe este definitivă şi irevocabilă, iar alte două fiind câştigate pe fond, în timp ce zece procese sunt încă pe rol.
Scandalul exproprierilor de pe soseaua Fabrica de Glucoza: Sorin Oprescu a fost infrint de consilierii locali, care i-au reprosat ca sumele sunt prea mari
Consiliul general al Municipiului Bucuresti a respins proiectul prin care primarul Sorin Oprescu cerea voie sa cheltuiasca 28 milioane de euro (125,7 milioane lei) pentru exproprierea terenurilor (43.277 mp) si cladirilor  necesare largirii strazii Fabrica de Glucoza intre Calea Floreasca si Soseaua Petricani. Consilierii spun ca preturile notate de municipalitate sunt foarte mari si ca sunt inter
Radu Moraru acuza CNA in disputa Nasul TV-UPC
Radu Moraru, asociat la televiziunea NasuL TV, i-a acuzat joi pe membrii CNA ca permit ca UPC sa incalce Legea netransmitand acest canal in pachetul digital de baza, in conditiile in care postul este unul obligatoriu la retransmisie pentru cablisti, potrivit Mediafax. El a acuzat ca un raport intocmit de inspectorii CNA in urma unor verificari la UPC, legate de retransmisia Nasul TV, este "mi
Loteria Romana pregateste un nou contract care va fi atribuit fara licitatie. De data aceasta pentru servicii de loterie 6/49, 5/40 si Joker
Loteria Romana a demarat, inca din luna august, o procedura de selectie in vederea incheierii unui contract pe 10 ani pentru furnizarea de servicii de loterie 6/49, 5/40 si Joker, potrivit unor surse HotNews.ro. Reprezentantii Loteriei nu au facut publica aceasta procedura, insa au trimis in mod direct invitatii catre trei firme din domeniu, printre care si Intralot din Grecia, cu care are deja co
Ilie Sârbu despre Roşia: Nu pot accepta să stăm pe un munte de resurse şi să fim săracii Europei
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, joi, la Mediaş, referitor la proiectul Roşia Montană, că nu poate accepta ca România să stea "pe un munte de resurse" şi, totuşi, românii să fie "săracii Europei", chiar dacă poate accepta că "s-a greşit în lege", fiind necesară modificarea acesteia.
GALERIE FOTO. Imagini realizate de fotograful Mediafax Group, Octav Ganea, publicate în "The Economist"
Publicaţia britanică „The Economist” a publicat recent un material despre Octav Ganea, fotograf al Mediafax Group, prezentând un portofoliu realizat de acesta în cadrul unui proiect iniţiat de Robert Bosch Stiftung şi World Press Photo.
Călătoria cu metroul se scumpește cu 33% de la 1 noiembrie
Vești proaste pentru toți bucureștenii care călătoresc zilnic cu metroul. Călătoriile cu trenul subteran se vor scumpi de la 1 noiembrie cu 33%. O cartelă cu două călătorii care acum costă patru lei, de la 1 noiembrie va costa cinci lei. Cartela cu 10 călătorii va fi majorată de la 15 la 20 de lei. În timp ce abonamentul cu 62 de călătorii se scumpește cu 15 lei, și va costa 65 de lei. Această maj
GREŞEALA pe care au făcut-o toate guvernele din ultimii 5 ani. Ce venituri au fost estimate şi cât s-a încasat în realitate la buget
"Treceţi de la un buget de subzistenţă, la un buget de stimulare a creşterii economice”, sună recomandarea unuia dintre membrii Consiliului Fiscal către Guvern care în prezent are în proces de elaborare proiectul bugetului pe 2014.
România şi Marea Britanie, principalele destinaţii ale italienilor care vor să divorţeze
România şi Marea Britanie au devenit destinaţiile preferate ale cuplurilor de italieni care doresc să divorţeze, scrie publicaţia britanică Daily Mail în ediţia online.
Iohannis, despre descentralizare: O găluşcă mare, se înghite greu
Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, întrebat fiind cu ce va continua descentralizarea, că "asta este o găluşcă mare, se înghite greu, nu o să continue cu nimic vreo doi ani, cel puţin".

Niciun comentariu: