joi, 7 noiembrie 2013

ROŞIA MONTANĂ. Întâlnire Antonescu-Ponta după neînţelegerile din Parlament.
UPDATE Liderii USL nu au gasit o formula de compromis in privinta proiectului Rosia Montana, urmand sa continue negocierile. UPDATE Victor Ponta si Crin Antonescu se intalnesc, la aceasta ora, la sediul USL pentru a stabili modul in care va vota comisia parlamentara pentru Rosia Montana. PSD si PNL au avut mai multe runde de negocieri intre parlamentarii din comisie, urmate, insa de neintelegeri.
Eva Longoria îşi împrumută vocea pentru un serial animat difuzat pe internet
Actriţa americană Eva Longoria coproduce şi îşi împrumută vocea într-un serial animat intitulat "Mother Up", al cărui prim episod a fost difuzat miercuri, exclusiv pe platforma video online Hulu.
ONG-urile îi cer lui Ponta şi Dragnea să pună în dezbatere publică proiectul descentralizării
Un număr de 15 ONG-uri îi cer lui Ponta şi Dragnea să retragă proiectul descentralizării de pe agenda guvernamentală şi să-l pună în dezbatere publică, pe motiv că actuala formă a lui "este inacceptabilă" având în vedere posibile "consecinţe grave" în segmente ca natura, patrimoniul sau sănătatea.
Proiectul de buget pe 2014 - Companiile de stat ingheata din nou angajarile, dar pot majora salarii. Limita veniturilor pentru microintreprinderi se reduce la 220.000 lei
Companiile de stat nu vor putea majora nici anul viitor numarul prognozat de personal comparativ cu cel din acest an decat cu aprobarea speciala a Guvernului sau a autoritatilor locale, dar vor putea creste cheltuielile salariale, indiferent daca au avut sau nu profit, in functie de inflatia pe 2014, potrivit proiectului de buget obtinut de agentia Mediafax. HotNews a scris din luna septembrie des
O companie a trustului lui Dan Voiculescu, Intact Production, cere in instanta dizolvarea societatilor care detin Evenimentul Zilei si B1
Una dintre companiile din trustul media al lui Dan Voiculescu, Intact Production, solicita in instanta dizolvarea societatilor care opereaza publicatiile Evenimentul Zilei si Capital, respectiv postul de radio B1 TV. Inchiderea celor doua companii este solicitata prin doua actiuni in instanta, deschise in octombrie a.c.. Evenimentul Zilei scrie ca cererea de dizolvare a societatii Editura Evenimen
Vaslui: Copil de sapte ani, luat in grija statului dupa ce pe Internet au aparut fotografii in care fuma
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC)Vaslui a scos din familie un copil in varsta de sapte ani din comuna Zorleni, dupa ce a primit mai multe sesizari potrivit carora pe Internet circula fotografii cu acest minor in care este surprins fumand, relateaza Agerpres.
FOTO: A fost lansat cel mai ieftin telefon din lume. Are o memorie internă de 3 MB
Alcatel a lansat cel mai ieftin telefon din lume: Alcatel 1010 costă 5 lire sterline (6 euro), are un ecran de 1,45 inci (3,7 cm), o memorie internă de 3 MB, MP3 player inclus şi radio FM wireless, scrie Daily Mail.
Gestul emoţionant făcut de Papa Francisc. De ce a fost comparat cu întemeietorul Ordinului Franciscan
După ce şi-a încheiat audienţa generală susţinută miercuri, în Piaţa Sf. Petru din Vatican, Papa a făcut un gest pentru care presa italiană l-a comparat ulterior cu Sfântul Francisc de Assisi, întemeietorul Ordinului Franciscan.
Remus Vulpescu: Am dosar de subminare a economiei, pentru că am băgat Hidroelectrica în insolvenţă
Remus Vulpescu, denunţătorul din dosarul "Mită la Hidroelectrica", a venit, joi, la DNA, şi a declarat la intrare că are un dosar penal instrumentat de DIICOT, care ar fi fost deschis de anchetatori după ce el a decis intrarea în insolvenţă a companiei.
Meteoritul de la Celiabinsk avea 19 metri şi o greutate de 12.000 de tone. Cercetătorii au descoperit un "geocrucişător" cu un diametru de 2 kilometri are orbită "foarte asemănătoare"
Asteroidul care a trecut în februarie pe deasupra oraşului rusesc Celiabinsk avea un diametru de 19 metri şi o greutate de 12.000 de tone, au estimat oamenii de ştiinţă care au reconstituit caracteristicile şi traiectoria acestuia, cu ajutorul numeroaselor înregistrări video difuzate pe internet.
Disputele continuă la Comisia Roşia Montană. Contre şi pe hol între PSD şi PNL
Comisia parlamentară privind Roşia Montană şi-a reluat joi lucrările, contrele din sală prelungindu-se cu dispute pe hol, în faţa jurnaliştilor, între reprezentanţii PSD şi cei ai PNL.
Justin Bieber, investigat de poliţie pentru vandalizarea unui hotel din Rio de Janeiro
Cântăreţul canadian Justin Bieber este investigat de poliţia din Rio de Janeiro, după ce a fost fotografiat, marţi, alături de câţiva membri ai anturajului său, în timp ce vandaliza cu un spray cu vopsea zidurile unui hotel de lux din cartierul São Conrado.
Procurorul şef de la Gheorgheni, cercetat de DNA pentru mită şi instigare la fals în ...
Un procuror de pe raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Tg Mures este cercetat penal de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru infractiuni de luare de mita si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. CSM a acordat aviz de perchezitie a domiciliului si biroului prim-procurorului Izabela Majeczki , prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Gheorgheni, precum si r
Elena Udrea: Când e vorba de Dan Voiculescu, tupeul nu are limite.
Elena Udrea a declarat, la B1 TV, ca, atunci cand e vorba de Dan Voiculescu, tupeul nu are limite si a facut referire la propunerea patronului Intact de a inchide ziarul "Evenimentul zilei". "Domnul Voiculescu stie ca are o singura sansa sa supravietuieasca, si Justitiei, si electoral, si cu privire la business-ului pe care il face pe piata: vrea ca doar presa pe care o controleaza
Bărbatul cunoscut drept cel mai gras om din lume şi-a întâlnit "marea dragoste". Cum arată iubita lui
Paul Mason, britanicul cunoscut la un moment dat drept cel mai gras om din lume, a reuşit să slăbească 300 de kilograme şi, de curând, a întâlnit-o pe femeiacu care începuse o relaţie pe Internet.
Operaţiune spectaculoasă de salvare a unui bărbat prins între două stânci. VIDEO
Un bărbat de 56 de ani care se dădea cu caiacul pe râul Lyn din Anglia a rămas blocat între două stânci, cu capul sub apă.
EXCLUSIV: Proiectul de buget pe 2014 - Guvernul alocă mai mulţi bani primarilor, dar impune terminarea lucrărilor începute
Guvernul va alimenta anul viitor bugetele locale din TVA cu peste 15,3 miliarde lei, mai mult decât fondurile alocate în acest an, dar le va impune să finanţeze cu prioritate proiecte UE şi interzice alocarea de fonduri pentru lucrări noi dacă nu sunt asigurate mai întâi proiectele în derulare.
EXCLUSIV: Proiectul de buget pe 2014 - Companiile de stat îngheaţă din nou angajările, dar pot majora salarii
Companiile de stat nu vor putea majora nici anul viitor numărul prognozat de personal comparativ cu cel din acest an decât cu aprobarea specială a Guvernului sau a autorităţilor locale, dar vor putea creşte cheltuielile salariale, indiferent dacă au avut sau nu profit, în funcţie de inflaţia pe 2014.
EXCLUSIV: Proiectul bugetului pe 2014 - venituri de 201,9 miliarde lei şi cheltuieli de 216,4 miliarde lei. Care este câştigul salarial prevăzut
Proiectul bugetului general consolidat pentru anul viitor a fost construit pe o prognoză de venituri de 201,9 miliarde lei şi un total al cheltuielilor estimate de 216,4 miliarde lei, rezultând un deficit de 14,5 miliarde de lei, relevă documentul obţinut de MEDIAFAX.
Producatorii de energie eoliana: Comisia Europeana considera ca schimbarile retroactive la schemele de suport ale energiei regenerabile vor scadea increderea investitorilor
Comisia Europeana a lansat pe 5 noiembrie “Ghidul pentru bune practici în domeniul energiei” care contine o sere de recomandari legate de functionarea pietelor interne de energie. Acest document, întocmit la solicitarea pe care Consiliul European a făcut-o în  data de 22 Mai 2013, conține o serie de recomandări pe care Comisia Europeană le face în urma intervențiilor perioadă în domeniul energiei
Pronuntarea sentintei in dosarul Mita la PSD, amanata pe 13 noiembrie
Judecatoria Sectorului 1 a amanat pentru 13 noiembrie pronuntarea in dosarul in care Ioan Niculae, Gheorghe Bunea Stancu, precum si alti inculpati au fost trimisi in judecata pentru fapte de coruptie in legatura cu campania electorala din 2009, cand Mircea Geoana a candidat la presedintia Romaniei. Potrivit procurorilor, Bunea Stancu i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri Ioan Niculae, p
Produsele care s-au scumpit cel mai mult anul trecut
Mezelurile s-au scumpit cel mai mult anul trecut (38,3%), se arată într-un raport al Consiliului Concurenţei care analizează evoluţia preţurilor medii ale reţelelor de retail pentru produsele alimentare de bază, iar ouăle au fost singurele care au înregistrat scăderi de preţ, respectiv 37%.
Curtea de Apel a respins cererea OMV Petrom de anulare a amenzii de 366,5 milioane de lei primită de la Consiliul Concurenţei
Curtea de Apel Bucureşti a respins, miercuri, cererea OMV Petrom (SNP) de anulare a amenzii de 366,5 milioane de lei pe care compania a primit-o, în 2011, de la Consiliul Concurenţei, dar Petrom va face recurs, astfel că decizia irevocabilă va fi propunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Poliţia greacă antirevoltă evacuează sediul televiziunii naţionale ocupate
Poliţia greacă antirevoltă a declanşat joi dimineaţa o operaţiune de evacuare a sediului radioteleviziunii naţionale ERT ocupate, la periferie, în nordul Atenei, a constatat un jurnalist AFP aflat la faţa locului.
Lady Gaga ar putea cânta în spaţiul cosmic
Cântăreaţa americană Lady Gaga ar putea deveni primul artist care a cântat vreodată în spaţiu, ea urmând să se îmbarce în 2015 pe o navă spaţială a companiei Virgin Galactic, unde va susţine un recital în cadrul festivalului Zero G Colony, informează accesshollywood.com.
Niţă: Facturile la energie vor creşte cu cel mult 2% în ianuarie.
Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a anuntat, joi, ca populatia va plati cu 1% mai mult pentru energia electrica, de la 1 ianuarie 2014, iar tarifele pentru consumatorii industriali vor creste cu 2%. "Am discutat cu ANRE, pretul nu poate sa creasca, din 1 ianuarie 2014, cu mai mult de 1% pentru populatie si cu 2% pentru companii", a afirmat Nita. Citeste si: CRESC preturi

Niciun comentariu: