miercuri, 4 decembrie 2013

Ponta: Parlamentul i-a dat un mesaj lui Băsescu, că şantajul său rămâne fără obiect
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că, prin dezbaterea şi adoptarea rapidă a bugetului, Parlamentul i-a transmis un mesaj politic preşedintelui Traian Băsescu, arătându-i că oricum va înfiinţa Comisia de anchetă privind terenurile din Călăraşi.
Ponta: "Stabilirea vârstei minime de pensionare la 65 de ani din 2035, obligaţie europeană"
Proiectul de lege care prevede că femeile născute după 1970 se vor pensiona la 65 de ani începând din 2035, când va fi egalizată vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi, la un stagiu complet de cotizare de 35 de ani şi minim de 15 ani, a fost avizat, miercuri, de Guvern.
Iulian Buga, noul ambasador al României în Statele Unite.
Noul ambasador al Romaniei in Statele Unite ale Americii, Iulian Buga, si-a prezentat marti, scrisorile de acreditare Presedintelui Barack Obama, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Alba. “Ma consider deosebit de norocos ca am prilejul sa exercit acest mandat intr-o perioada de dezvoltare fara precedent a cooperarii bilaterale politice si militare. Accesul trupelor americane la facili
Ernst&Young: Economia globală îşi revine.
Situatia economica globala se imbunatateste. Aceasta este opinia a 68% dintre directorii companiilor de tehnologie, conform celei de-a noua editii a studiului bi-anual Ernst&Young (E&Y) dedicat tehnologiei - Capital confidence barometer. Raportul are la baza interviuri cu 1.600 de executivi din 72 de tari, dintre care 181 de directori din sectorul tehnologiei. 57% dintre intervievati spun
Proiectul care egalizează vârsta de pensionare pentru femei şi bărbaţi, avizat de Guvern.
Proiectul de lege care prevede ca femeile nascute dupa 1970 se vor pensiona la 65 de ani, incepand din 2035, a fost avizat, miercuri, de Guvern, afirma surse oficiale, conform Mediafax. Proiectul, propus de Ministerul Muncii, modifica Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Atingerea acestor varste de pensionare se va realiza prin cresterea graduala a varstelor standard, in rapor
Chişinăul, împânzit de poliţişti în aşteptarea vizitei lui John Kerry - VIDEO
Autorităţile au sporit, miercuri, măsurile de securite în Chişinău, cu ocazia vizitei secretarului de Stat american, John Kerry, care va sosi în cursul după-amiezii şi va avea întrevederi cu mai mulţi oficiali de rang înalt moldoveni.
SONDAJ: Sprijinul faţă de acţiunile lui Vladimir Putin, la cel mai scăzut nivel din 2001
Un sondaj independent, publicat marţi, arată că o treime dintre ruşi nu sprijină acţiunile preşedintelui Vladimir Putin, dar rezultatele au fost denunţate ca neverosimile de analişti politici influenţi, apropiaţi Kremlinului.
Guvernul a discutat normele pentru câinii fără stăpân, dar a decis ca dezbaterea să continue
Proiectul normelor metodologice de gestionare a problemei câinilor fără stăpân a fost discutat în şedinţa de miercuri a Guvernului, dar membrii Executivului au amânat aprobarea documentului şi au decis să fie continuate discuţiile pe această temă până săptămâna viitoare, pentru îmbunătăţiri.
Ponta: Pensii şi salarii mărite, doar dacă Băsescu promulgă Legea bugetului asigurărilor sociale
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că pensiile şi salariile pot fi majorate de la 1 ianuarie doar în varianta în care preşedintele Traian Băsescu promulgă Legea bugetului asigurărilor sociale şi retrimite Parlamentului doar bugetul de stat pe 2014.
Aproape 11 tone de petarde, confiscate de la un bulgar, la Giurgiu
Un cetăţean bulgar în vârstă de 37 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de poliţişti giurgiuveni, marţi, în timp ce transporta cu o autoutilitară aproape 11 tone de petarde.
VIDEO Proiect publicitar: Redactia TimesNewRoman.ro, inchisa de Mega Image
Redactia "cotidianului online stiri inventate cu scop recreativ" TimesNewRoman.ro a fost "inchisa" de Mega Image, care a "deschis un magazin" in locul unde-si fac de lucru redactorii site-ului. Acesta este cunoscut pentru multele glume facute pe seama modului cum s-a extins lantul de magazine. Proiectul publicitar este realizat de agentia McCann Erickson.
VREMEA. Prognoza meteo pentru 5 şi 6 decembrie
VREMEA se va menţine rece. Va ninge uşor la munte şi izolat în alte locuri. În regiunile sudice şi pe litoral temperaturile maxime vor ajunge la 8 grade Celsius.
Ponta: "FMI nu va veni în România până nu avem buget. Nu-s la dispoziţia hachiţelor lui Băsescu"
BUGET 2014. Noua misiune a FMI în România, anunţată de preşedintele Traian Băsescu pentru luna ianuarie, după refuzul acestuia de a semna memorandumul negociat de Guvern, nu va avea loc, spune premerul Victor Ponta decât după adoptarea bugetului, în forma dorită de USL şi contestată de la Cotroceni.

Niciun comentariu: