luni, 9 decembrie 2013

România a învins Australia, scor 32-13, la CM de handbal feminin din Serbia
Naţionala de handbal feminin a României a obţinut, luni, cea de-a doua victorie la Campionatul Mondial din Serbia, în faţa Australiei, cu scorul de 32-13 (16-7), într-un meci contând pentru grupa D a competiţiei.
România, paradisul păcănelelor.
Veniturile obtinute din jocuri de noroc tip slot-machine (“pacanele'), videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc online nu vor mai fi impozitate de Guvern, cu argumentul ca nu se pot determina exact castigurile. Este vorba de o ordonanta de urgenta aflata pe masa Guvernului, proiectul find obtinut de Mediafax. In prezent, codul fiscal nu face discriminari intre diferitele tipuri de jocur
40% din votanţi ar alege o femeie la Cotroceni.
Csaba Asztalos, 39 de ani, seful Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), sustine ca regionalizarea nu poate fi facuta prin eliminarea Tinutului Secuiesc, asa cum prevede proiectul actual, care propune 8 regiuni de dezvoltare: “Conventia-cadru privind minoritatile interzice in mod expres redesenarea granitelor administrative, astfel incat sa se schimbe ponderea minoritatilor na
TVR 3 a dat-o pe etnobotanice. Un prezentator mângâie oaia în direct – VIDEO
TVR 3 s-a relansat de Moș Nicolae cu etnobotanistul Cristian Nițulescu care a apărut în direct cu Pufulica, o oaie de pluș, spunând că o mângâie pe cap când este nervos. Televiziunea Română își bate joc de banii românilor, făcând rebrănduire de canale cu toți expirații care apar în direct, fie beți fie drogați cu etnobotanice. De Moș Nicolae, TVR 3, s-a rebrănduit, schimbându-și culorile graficii
IPP lansează un ghid cu datele de contact ale parlamentarilor şi sfaturi pentru contactarea lor
Institutul de Politici Publice a lansat luni un ghid al parlamentarilor care cuprinde, pe lângă datele de contact ale acestora, şi sfaturi pentru contactatare lor, specificându-se că cea mai utilă şi eficientă cale de comunicare cu parlamentarul este întâlnirea directă.
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii se autosesizeaza in cazul declaratiilor ministrului Culturii pe tema Programului pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii se autosesizeaza in cazul declaratiilor ministrului Culturii, Daniel Barbu, referitoare la Programul National de Prevenire si Control HIV/SIDA, a declarat pentru HotNews.ro, presedintele CNCD, Csaba Asztalos. Potrivit acestuia, saptamana viitoare se preconizeaza citarea si audierea ministrului Barbu.
500 de angajaţi ai Rulmenţi SA Bârlad, trimişi temporar în şomaj prin rotaţie, cu 75 la % din salariu
Un număr de 500 de angajaţi ai societăţii Rulmenţi SA Bârlad, cel mai mare agent economic din judeţul Vaslui, sunt trimişi temporar în şomaj prin rotaţie, cu 75 la sută din salariul de bază, din cauza problemelor economice cu care se confruntă fabrica şi a lipsei de comenzi
Legea minelor se va aplica inclusiv proiectului minier Roşia Montană
Legea minelor, ce va intra marţi la votul final al Camerei Deputaţilor, for decizional, şi care prevede că în exploatările din România nu pot fi folosite tehnologii care afectează mediul şi obligă, totodată, la folosirea celei mai avansate tehnologii, se va aplica inclusiv proiectului Roşia Montană.
LEGEA MINELOR: Companiile care exploatează apă din subteran vor plăti pentru utilizarea acesteia
Companiile care exploatează sau valorifică apă din subteran vor plăti pentru utilizarea acesteia pentru că există riscul să afecteze bazinul şi rezerva de apă potabilă pentru o comunitate întreagă, se prevede în Legea minelor, care va intra marţi la votul final al Camerei.
Legea minelor, adoptată de Comisii în trei ore. Marţi va fi supusă votului Camerei, for decizional
Legea minelor a fost adoptată, luni, de către Comisiile reunite de Industrii şi Administraţie ale Camerei, în forma agreată în USL, toate amendamentele opoziţiei fiind respinse, actul normativ urmând să intre marţi dimineaţă pe ordinea de zi a Camerei, care e for decizional.
Dosarul judecătoarelor: Viorica Dinu, audiată joi.
Mai multi inculpati din dosarul judecatoarelor de la Tribunalul Bucuresti acuzate de fapte de coruptie si-au recunoscut faptele, iar instanta a stabilit ca Viorica Dinu sa fie audiata joi, conform Mediafax. Citeste si: Judecatoarea spagara de la Curtea de Apel Bucuresti, trimisa in judecata alaturi de Dinel Staicu. Vezi de ce Printre cei care au recunoscut comiterea faptelor se numara sotii Daniel
Angela Gheorghiu, elogiată de celebra revistă "The Gramophone" pentru noul său album de colinde
„The Gramophone”, una dintre cele mai prestigioase reviste de muzică clasică din lume, a publicat recent un articol extrem de laudativ la adresa albumul de colinde româneşti lansat de soprana Angela Gheorghiu.
FOTO. Cum s-a îmbrăcat una dintre concurentele de la Vocea României la cea de-a doua ediţie live
Kinga Farkaş, una dintre concurentele de la Vocea României a încercat sâmbătă să impresioneze juriul şi publicul prin orice mijloace.
Elena Udrea ii raspunde lui Vasile Blaga: Nu inteleg de ce isi pune domnul Blaga mana in cap precum chelul
Elena Udrea a declarat luni, ca raspuns la afirmatiile lui Vasile Blaga referitoare la retragerea sa din batalia interna a PDL pentru propunerea la prezidentiale, ca a remarcat "lipsa de eleganta" a presedintelui PDL si ca nu intelege "de ce isi pune domnul Blaga mana in cap precum chelul."
Băsescu nu merge la funerariile lui Mandela: Trebuia să rămână şi cineva acasă
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, întrebat dacă a fost invitat de premier să meargă la funerariile liderului Nelson Mandela, că trebuia să rămână şi cineva acasă, adăugând că bugetul de deplasări îi permite doar plecarea la Consiliul European.

Niciun comentariu: