marți, 14 ianuarie 2014


Ministerul Educatiei Nationale: Codul de Etica va fi gata pana pe 15 iunie. Am declansat o cruciada impotriva coruptiei din sistem
Codul de Etica pentru sistemul de invatamant preuniversitar va fi realizat pana la sfarsitul anului scolar, pe 15 iunie, a declarat marti Gabriel Ispas, secretarul general adjunct al Ministerului Educatiei Nationale si presedintele Comisiei pentru prevenirea coruptiei in invatamantul preuniversitar. "Dupa Strategia anticoruptie vom merge mai departe cu Codul Etic", a declarat Gabriel Isp
Preşedintele Traian Băsescu, declaraţii la Cotroceni.
Presedintele Traian Basescu va sustine o declaratie de presa la Cotroceni, la 18.30, informeaza Administratia Prezidentiala.
Ion Caramitru şi Dorina Lazăr ar putea fi înlăturaţi de la conducerea TNB şi Odeon
Ministrul Culturii, Gigel Ştirbu, a declarat, marţi, că Ion Caramitru şi Dorina Lazăr ar putea fi înlăturaţi de la conducerea TNB, respectiv a Teatrului Odeon, din cauză că o OUG din 2013 prevede înlăturarea de la conducerea instituţiilor publice de cultură a persoanelor care au împlinit 65 de ani.
Dan Diaconescu, propus de PPDD Gorj la europarlamentare.
PPDD Gorj il sustine pe Dan Diaconescu la alegerile europarlamentare, a declarat sefa filialei, conform Mediafax. Presedinta PPDD, Niculina Mocioi, a afirmat ca propunerea vine ca urmare a rezultatelor foarte bune pe care organizatia le-a obtinut la alegerile parlamentare din 2012, cand Dan Diaconescu a candidat pentru un post de deputat pe Colegiul 6 Targu Jiu, fiind insa invins de Victor Ponta.
Corlăţean a discutat cu ambasadoarea Canadei despre vize.
Ministrul de Externe a primit-o, marti, pe Joanne Lemay, noua ambasadoare a Canadei, careia i-a transmis "insemnatatea aparte" acordata de Romania eliminarii, intr-un orizont de timp cat mai apropiat, vizelor canadiene pentru cetatenii romani, se arata intr-un comunicat al MAE. Ministrul roman al Afacerilor Externe a evocat semnificatia deosebita a acestui an pentru dezvoltarea cooperari
Guvernatorul Mugur Isărescu, despre pericolele din 2014 şi candidatura la Preşedinţie
Marele pericol care pândeşte România în 2014, ce schimbări vor aduce reglementările în sistemul financiar, posibila sa candidatură şi oportunităţile de investiţii în piaţa românească veţi afla dintr-un interviu acordat MEDIAFAX de guvernatorul Mugur Isărescu, material ce va fi publicat la ora 14:00.
Greenpeace a descoperit produse toxice în haine pentru copii fabricate de Disney, Burberry sau Adidas
Greenpeace a afirmat, marţi, la Beijing că a depistat substanţe chimice periculoase în hainele pentru copii fabricate de firme mari precum Disney, Burberry sau Adidas, relatează AFP.
Ungureanu: O ambiţie personală-să fiu preşedintele pe care îl va vota Udrea şi pe care îl va respecta
Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ambiţia sa personală este să fie preşedintele pe care îl va vota Elena Udrea la alegeri şi pe care aceasta "îl va şi respecta".
Ministerul Culturii trebuie sa plateasca 20 milioane de lei drepturi salariale la Filarmonica Enescu
Ministrul Culturii, Gigel Stirbu, a declarat, marti, ca Ministerul Culturii trebuie sa plateasca circa 20 de milioane de lei drepturi salariale angajatilor Filarmonicii "George Enescu" din Bucuresti, ca urmare a unor decizii definitive si irevocabile ale instantei.
Revoltă în închisoarea centrală din Cipru, după ce un român a fost victima unui viol în grup.
Un detinut roman a fost victima unui viol in grup iar un iranian s-a sinucis la inchisoarea centrala din Nicosia, ceea ce a declansat o revolta a detinutilor, relateaza Mediafax. Inchisoarea a devenit duminica teatrul unei revolte la care au luat parte sute de detinuti, dupa sinuciderea unui iranian in celula sa si violul in grup a carui victima a fost un tanar roman. Un bulgar in varsta de 28 de
Ministerul Culturii: Comerţul cu artă trebuie reglementat pentru că este haotic
Secretarul de stat în Ministerul Culturii Radu Boroianu a declarat, marţi, la Parlament, că este necesară o reglementare a comerţului cu artă, întrucât acest domeniu este haotic.
Primarul Timişoarei vrea să monteze indicatoare care să semnaleze prezenţa câinilor fără stăpân
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, afirmă că vrea să monteze indicatoare care să semnaleze prezenţa câinilor fără stăpân în zonele din municipiu considerate "periculoase" din acest punct de vedere.
De ce va sări inflaţia la 4% în 2014.
La sfarsitul anului trecut, inflatia romaneasca a devenit “europeana'. Cresterea de numai 1,5% a preturilor se datoreaza in principal reducerii TVA la paine si produse de panificatie si mai putin anului agricol exceptional. Cititi mai jos ce va impulsiona inflatia in acest an. Prima explicatie care ne vine in minte cand ne gandim la inflatia de numai 1,5% intre decembrie 2013 si decembrie 2012 est

Niciun comentariu: