miercuri, 26 ianuarie 2011

Evaluarea Academiei Cațavencu, gata în februarie. Urmează vânzarea.

Evaluarea Academiei Cațavencu, gata în februarie. Urmează vânzarea.: "

Academia Cațavencu este în proces de evaluare, după ce anul trecut compania care editează săptămânalul – Cațavencu S.A. – a intrat în faliment.

Acum se lucrează la evaluarea companiei, pe toate componentele ei, de la calculatoare și birouri la marcă”, a declarat Doru Bușcu, redactor-șef Academia Cațavencu, pentru paginademedia.ro.

Evaluarea va fi terminată la 1 februarie, după care rezultatele vor fi prezentate adunării creditorilor. Ulterior, administratorul special va demara licitația pentru vânzarea Academiei Cațavencu.

Compania Cațavencu S.A. a intrat în faliment în vara anului trecut, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Atunci, creditorii au fost de acord ca revista Academia Cațavencu să își continue apariția.

Cel mai mare creditor al Cațavencu S.A. (aproximativ 13 milioane de euro) este o altă firmă din grupul controlat de Sorin Ovidiu VîntuRealitatea Media (acționar la Cațavencu S.A.). Datoriile Cațavencu S.A. au fost acumulate în perioada în care firma edita și alte publicații, în prezent vândute sau închise.

Într-un articol din vara anului trecut, Doru Bușcu explica situația de la Cațavencu, citând cifre de la compania Rominsolv, administratorul special:

Cațavencu SA nu-și mai poate plăti cheltuielile curente și nici datoriile istorice, în principal din pricina scăderii cu 80% a veniturilor din publicitate în presa scrisă.”

“Suma totală pe care creditorii au înscris-o la masa credală este de 15.129.829 euro. Din această sumă, 13.684.145 euro reprezintă banii investiți de Realitatea Media și alți creditori interni (aparținînd grupului Realitatea Cațavencu) de-a lungul celor 4 ani. Forma juridică e împrumutul, iar suma reprezintă 90,44% din totalul datoriei. Creditorilor externi, Cațavencu SA le datorează 1.445.683 euro, adică 9,56% din datoria totală.”

Acţionarii Caţavencu S.A.:

Realitatea Media S.A. – 71%
PSV Company SA – 19%
Bellerive Holdings Limited – 10%

Citește și:

"

Niciun comentariu: