miercuri, 26 ianuarie 2011

Înmormântarea transmisă live pe Internet, ultima modă online

Înmormântarea transmisă live pe Internet, ultima modă online: "
Într-o epocă în care aniversările, comemorările, nunţile, botezurile, lansările de carte sau cele muzicale se desfăşoară pe Facebook ori Twitter, transmiterea în direct prin Internet, de către nişte profesionişti, a unei înmormântări nu mai miră pe nimeni. Cum nu a fost o surpriză că decesele unor celebrităţi precum Michael Jackson sau diplomatul american Richard Holbrooke au devenit evenimente internaţionale transmise pe net.
Iată de ce, mai multe companii de software au creat programe uşor de utlizat pentru a veni în sprijinul celor care au afaceri cu pompe funebre să transmită live, prin Internet, atât priveghiul, cât şi înmormântarea şi să ofere astfel ocazia ca până şi rudele sau prietenii aflaţi la mari distanţe sau în imposibilitatea de a veni la înmormântare, să se alăture suferinţei celor prezenţi la căpătâiul răposatului.
Un exemplu de astfel de site care transmite funeralii în direct este FuneralOne, disponibil non-stop pentru înmormântările online. Fondat în St. Clair, statul Michigan, în 2008, site-ul se bucură de un număr tot mai mare de solicitări. De la 126 câte a avut în anul lansării, în 2010 a ajuns la 1.053. În plus, administratorii oferă rudelor DVD-uri cu slujba de înmormântare, dar şi cu imagini frumoase din timpul vieţii defunctului.


De ce au tot mai multă căutare astfel de site-uri?

Cei care analizează fenomenul spun că astfel de înmormântări transmise online vin în ajutorul celor aflaţi la mare distanţă şi care nu pot participa fizic la funeralii. Astfel că, să urmărească o înmormântare online este cu mult mai bine decât să nu participe deloc.
”Facem parte din societatea YouTube. Oamenii trăiesc acum mai mult decât oricând în mediul virtual, iar faptul că noi am început să avem succes reflectă această realitate”, a explicat H. Joseph Joachim IV, fondatorul FuneralOne.
Aşa se face că, pe 11 ianuarie, nu mai puţin de 7.000 de internauţi din Santa Ana, California, au urmărit pe Internet înmormântarea cântăreţei Debbie Friedman, o vedetă locală. Interesant este că, în zilele care au urmat funeraliilor administratorii site-ului au mai primit încă 20.000 de cereri de redifuzare a ceremoniei.
Iar, dacă în cele mai multe dintre cazuri nu se percep taxe, există site-uri care transmit înmormântările în direct prin Internet contra unor sume cuprinse între 100 şi 300 de dolari. În cazul în care familia celui decedat doreşte ca ceremonia să fie una privată, fiecare dintre participanţi primeşte un nume de utilizator şi o parolă care să îi asigure accesul la serviciul funerar.


Nadina Dobrogeanu

"

Niciun comentariu: