duminică, 6 februarie 2011

Blestemul AC/DC a lovit ca fulgerul în vameşi

Blestemul AC/DC a lovit ca fulgerul în vameşi: " Ha, ha, ha, ha! Bravo articol, bravo propunere!

Câteva zile la rând am fost martori telespectatori la arestarea preventivă a unui număr mare de vameși din puncte cheie de frontieră. Nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase, reprezentanții vămilor se jură că n-au luat șpagă, deși au fost prinși cu vila construită, cu banii în depozite bancare, și alte mărunțișuri. Gradul mare de coruptibilitate de la punctele de trecere a frontierelor nu mai este de mult un secret, însă problemele nu par deloc a fi rezolvate, chiar dacă câteva zeci de persoane au rămas în arest preventiv 29 de zile. Rămâne însă de văzut până la ce punct al piramidei șpăgilor se va ajunge în acest caz. Antecedentele ne fac să credem că nu se va trece, în cel mai fericit caz, de șeful vămii. Cum altfel ar mai putea fi alimentate cu mărfuri contrafăcute punctele cheie din întreaga țară, inclusiv cea mai modernă piață, cea a generalului Neculai Onțanu, campioană la vânzări de țigări, fierărie și adidași ”făcătură”.

Această șpagă dată la vamă se regăsește în multe locuri din Capitală, de la boutique-uri en gros, la marfă ambulantă la vreo barieră a Bucureștiului.

Cât de trufași și senini spuneau vameșii că sunt corecţi şi că nu pun mâna pe foloase necuvenite, nici că solicită şperţ. Cine-și aduce aminte că astă vară, celebra trupă rock, AC/DCs-a plâns oficial că li s-a cerut șpagă să intre/iasă din țară cu camioanele, pe la vama Nădlac. Uite, așa s-a dus vestea în străinătate că vameșii români sunt șpăgari. La vremea respectivă, autorităţile române au contracarat plângerea susținută de reprezentanţii rockerilor, susținând că nimic nu-i adevărat. Cei învinuiți tocmai ce-au scăpat în urmă cu câteva zile de judecată, deoarece ”reclamantul nu a putut fi găsit, iar în vama Npdlac nu există camere de luat vederi pen tru a putea demonstra acuzația”.

AC/DC, te rugăm să ne ierți! Ai avut dreptate, vameșii sunt șpăgari. În semn de penitenţă, Vertical News propune ca toți vameșii arestați să poate un tricou cu AC/DC.

"

Niciun comentariu: