vineri, 18 februarie 2011

Televiziunea în URSS

Televiziunea în URSS: "

Dan Negru povestește pe blogul său despre diversitatea ofertelor în ceea ce privește televiziunea în fostele țări ale URSS. Colaborarea sa cu o televiziune din Moldova l-a făcut să fie mai atent la această dezvoltare incredibilă a televiziunii, pe timp de criză, în acea parte a lumii și să declare „în plină criza, probabil Rusia are cele mai mari bugete (de publicitate) din întrega lume”.

Rușii, cunoscuți pentru intoleranța lor etnică și rasism, vor lansa chiar și un post TV musulman în aprilie, adaugă Negru. El dă ca exemplu în acest sens și Georgia, țară în care locuiesc aproximativ 5 milioane de locuitori, dar care are o ofertă impresionantă de emisiuni de divertisment.

„S-au folosit de un show de divertisment la modă ca să lanseze păreri politice, într-o zonă măcinată de conflicte ,unde părerile , ideile ajung tot mai greu la public. Și-au găsit printr-un show de succes cea mai bună porta-voce…”, mai spune Negru amintind de cazul sahistului Kasparov care a câștigat un premiu la o variantă georgiană a „Vrei să fii miliardar?” și ziarele tabloide au mediatizat atât această știre cât și părerile lui despre tensiunea ruso-georgiană.

"

Niciun comentariu: