marți, 20 august 2013

România, cheltuie doar 1,3 dolari pe zi pentru sănătatea românilor

Actorul Marius Manole bate toate recordurile în teatrul românesc în materie de piese jucate. În zece zile, actorul va juca în opt piese de teatru. 
marius manoleÎnainte de începerea stagiunii teatrale, publicul are ocazia să îl vadă pe actorul Marius Manole în 10 spectacole de marcă ale teatrului independent.
La doar 34 de ani, Marius Manole este cel mai solicitat actor de teatru din România. De fapt actorul Marius Manole este atât de ocupat încât spectacolele sale pot fi 2 și uneori chiar 3 pe seară, acesta nefiind un tur de forță al actorului, ci doar ritmul său de muncă, o adevărată lecție de energie, la care publicul este invitat să fie părtaș.
Marți 20 august,  ora 21:00  Marius Manole va susține un spectacol-lectură intitulat „Mecanica inimii” de Mathias Malzieu,  dramatizat și regizat de Chris Simion, alături de actorii: Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marian Ralea și Vlad Zamfirescu, eveniment cultural ce se va desfășura la Muzeul Ţăranului Român, Şoseaua Kiseleff 3, Intrarea Monetăriei.
Miercuri, 21 august, ora 19:00 Marius Manole se întâlnește cu Medeea Marinescu în comedia romantică „ Fă-mi loc!” de Anthony Michineau, regizată de Radu Beligan la  Godot Café Teatru, str. Blănari nr 14.  Tot în aceeași zi de la ora 21:00 Marius Manole va fi prezent la Green Hours, Calea Victoriei 120  pentru a  juca împreună cu Maria Obretin, Ilinca Manolache și Lia Bugnar în comedia sentimentală, “Noi 4”.
Joi, 22 august ora 19:00 Marius Manole reinventează emoția în “Marea iubire a lui Sebastian” alături de Rodica Mandache, Ana-Ioana Macaria și Istvan Teglas, spectacol ce va avea loc la Godot Café Teatru. Iar de la ora 21:00 Marius Manole se va afla în vagonul de tren din spectacolul “Fă-mi loc!”, jucat prima dată în Sala de Cinema de la Muzeul Ţăranului Român.
Sâmbătă 24 august ora 19:00 Marius Manole va juca în cel mai condimentat spectacol din teatrul independent, “O piesă deşănţată” împreună cu : Ilinca Manolache, Radu Iacoban, Lia Bugnar, și Andrei Huţuleac, reprezentație ce va avea loc pe scena Godot Café Teatru
Miercuri 28 august ora 20:00 Marius Manole trece prin toate nuanțele iubirii în spectacolul “Noi4”, nuanțe artistice pe care le putem descoperi din diferite perspective la Godot Café Teatru.
Joi 29 august ora 20:00 Marius Manole va juca în spectacolul de tip reality-show “7 dintr-o lovitură” scris și regizat de Lia Bugnar, împreună cu Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar Andrei Runcanu, Anghel Damian, Nicoleta Lefter și Cătălin Babliuc, la Godot Café Teatru. Un spectacol în care toți actorii sunt protagoniști și în care publicul este factorul decisiv al acțiunilor lor. Vom vedea ce ar fi în stare să facă personajul lui Marius Manole pentru a câștiga simpatía spectactorilor cu orice preț și ce i se întâmplă datorită acestui gest extrem.
Vineri 30 august ora 21:00 Marius Manole va relua spectacolul “7 dintr-o lovitură” alături de colegii săi din distribuție într-un spațiu nou și inedit, Sala de Cinema a Muzeului Ţăranului Român, în care povestea celor 8 destine se va țese altfel.
În ultima zi de vară, sâmbătă, 31 august, ora 22:00 Marius Manole revine în comedia nebună „O piesă deşănţată” care se va asigura destinderea și relaxarea pe timpul toamnei în câteva ore la  Godot Café Teatru.
The post Marius Manole, record absolut în teatru. Joacă 10 spectacole în 8 zile la final de vară appeared first on exclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Orchestrele şi Corurile Radio România, prezente la Festivalul Enescu 2013
Orchestrele şi Corurile Radio România revin în faţa melomanilor la cea mai importantă manifestare culturală românească: Festivalul Internaţional „George Enescu”, ediţia XXI.
festivalul enescuÎn cadrul festivalului, derulat în această toamnă între 1 şi 28 septembrie, principalul moment prezentat de Orchestrele şi Corurile Radio România îl constituie concertul de la Sala Mare a Palatului desfăşurat exact peste o lună de zile – vineri, 20 septembrie, ora 19:30.
Un prilej deosebit, de mare sărbătoare pentru Radio România, deoarece patru dintre formaţiile instituţiei – Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Corul Academic Radio şi Corul de Copii Radio – vor fi reunite sub bagheta dirijorului britanic James Judd.
Muzicianul, fost director muzical al Orchestrei Filarmonice din Florida, dirijor principal al Orchestrei Naţionale Lille, Franţa, ocupă în prezent aceeaşi poziţie pentru Orchestra Asiatică de Tineret. El a colaborat cu cele mai mari ansambluri de gen ale lumii ca Berlin Philharmonic, Orchestre National de France, Royal Philharmonic, London Symphony, BBC Symphony, Royal Concertgebouw Orchestra – Amsterdam, Orchestra Santa Cecilia – Roma ş.a.
Cele patru ansambluri reunite ale Orchestrelor şi Corurilor Radio România vor încânta publicul cu o lucrare de mare virtuozitate, care cere o pregătire îndelungată: Recviemul de război, creaţie a unuia dintre cei mai prolifici compozitori englezi din secolul XX: Benjamin Britten. Lucrarea a fost definitivată în 1962 şi a fost dedicată sfinţirii noii catedrale a oraşului Coventry, cea anterioară fiind distrusă de un raid aerian în timpul celui de-al doilea război mondial.
Concertul – eveniment va beneficia de participarea unor solişti vocali de talie mondială: Michaela Kaune – soprană (Germania), Kim Begle – tenor (Marea Britanie), Adrian Erod – bariton (Austria).
Orchestrele şi Corurile Radio România vor oferi melomanilor care aleg concertele în aer liber din Piaţa Festivalului (Piaţa George Enescu) trei seri consecutive de sărbătoare a muzicii.
Vineri, 20 septembrie, ora 20:00, sunteţi aşteptaţi la Seara Radio România Muzical:Jazz, swing & more cu… grupul vocal Jazzappella.
Dacă în Sala Palatului va răsuna muzica lui Britten, în aer liber vă veţi bucura de standarde de jazz, şlagăre pop – rock, piese din coloane sonore de film, toate în aranjamente originale a cappella.
Sâmbătă, 21 septembrie, ora 20:00, este rândul postului Radio România Cultural să vă invite la o seară specială: Ce ştia satulscenariu de Mihai Lungeanu după piesa„Ce ştia satul” de Ion Valjan. Titlul reprezintă prima piesă montată de Teatrul Naţional Radiofonic, jucată pentru prima oară pe scena Teatrului Modern de Compania Davilla, în anul 1912 şi reluată la Teatrul Naţional cu actorii Petre Sturza şi Maria Filotti. În distribuţie veţi revedea patru apreciaţi artişti români: George Mihăiţă, Virginia Mirea, Delia Nartea şi George Grigore.
Cea de-a treia seară în Piaţa Festivalului – duminică, 22 septembrie, ora 20:00 – vă propune o întâlnire cu Big Band-ul Radio, sub bagheta dirijorului său, Ionel Tudor. Seara se va derula cu participarea Luizei Zan, câştigătoare a premiului I la Cerbul de Aur, în 2004 şi desemnată „Muzicianul anului 2011″ în cadrul Galei Premiilor de Jazz.
Dacă nu reuşiţi să ajungeţi la nici unul dintre evenimentele desfăşurate în perioada 20 – 22 septembrie, mai aveţi două ocazii să vă bucuraţi de armoniile sonore oferite de cele două coruri ale Radio România.
Sâmbătă, 14 septembrie, ora 19:30, la Sala Mare a Palatului, alături de una dintre cele mai prestigioase orchestre europene – London Symphony Orchestra – şi sub bagheta dirijorului rus Vladimir JurovskyCorul Academic Radio condus de Dan Mihai Goia va interpreta o lucrare enesciană: Simfonia cu cor nr. 3 în Do Major op. 21.
Sâmbătă, 28 septembrie, ora 19:30, Corul Academic Radio, de această dată însoţit şi de Corul de Copii Radio, condus de Voicu Popescu, va reveni la Sala Palatului chiar la evenimentul de închidere a Festivalului Enescu. De această dată, ansamblurile vor concerta alături de o altă celebră orchestră londoneză: Royal Philharmonic Orchestra. Sub conducerea muzicală a dirijorului român Cristian Mandeal, publicul se va reîntâlni cu celebra Simfonie nr. 3 de Gustav Mahler. Solistă va fi mezzosoprana britanică Jennifer Johnston.
The post Orchestrele şi Corurile Radio România, prezente la Festivalul Enescu 2013appeared first on exclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
România, cheltuie doar 1,3 dolari pe zi pentru sănătatea românilor
România cheltuie anual cu un romă doar 500 de dolari pentru sănătate, fapt ce o clasează pe ultimul loc între țările membre ale Uniunii Europene.
asigurari de sanatateUn studiu recent realizat de către Organizația Mondială a Sănătatii cu privire la sumele investite de guverne în sistemul sanitar arată că în România se investesc doar 500 de dolari pe cap de locuitor în fiecare an.
Această sumă plasează România pe ultimele locuri în Uniunea Europeană, mult în spatele tărilor din Europa de Vest, dar de asemenea după națiuni precum Polonia, Ungaria sau Bulgaria.
Alte țări din Europa Centrală și de Est au de asemenea investiții guvernamentale mai mari în domeniul sănătății. Polonia investește 900 de dolari anual, Ungaria aproximativ 1100 de dolari în fiecare an și chiar Bulgaria are o investiție de 521 de dolari anual pe cap de locuitor în sistemul de sănătate.
Pentru țările din Europa de Vest sumele sunt evident mult mai mari: Germania și Franța spre exemplu, au rate impresionante de investiții în sistemul de sănătate.
Guvernul german investește anual 4875 de dolari pe cap de locuitor pentru sănătate, în timp ce Franța face parte din țările cu cea mai mare rată de investiție în sistemul sanitar, cu o impresionantă sumă anuală de aproape 5000 de dolari pe cap de locuitor.
Totodată, guvernul spaniol face investiți de peste 3000 de dolari pe cap de locuitor, iar în Marea Britanie sistemul sanitar atrage investiții de la guvern de 3600 de dolari pe cap de locuitor, sumă care poziționează această țară abia la jumătatea clasamentului.
O soluție pentru români este asigurarea privată de sănătate, care oferă acces la îngrijire medicală internațională și acoperă toate procedurile medicale majore, în cele mai bune spitale și clinici din Europa și din lume.
The post România, cheltuie doar 1,3 dolari pe zi pentru sănătatea românilor appeared first on exclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
SED
+TAG
Crin Antonescu: coincidență suspectă în anchetarea lui Ovidiu Silaghi
Șeful liberalilor spune că este cam mare coincidența în cazul dosarului penal al lui Ovidiu Silaghi, instrumentat de DNA, doar cu câteva zile înainte ca Băsescu să se pronunțe cu privire la numirea acestuia la Transporturi.
crin antonescuPartidul Național Liberal constată cu îngrijorare că solicitarea DNA către Parchetul General privind începerea urmăririi penale împotriva colegului nostru, Ovidiu Silaghi, vicepreședinte al partidului, a venit cu doar câteva zile înainte de termenul limită la care președintele Traian Băsescu ar fi trebuit să se pronunțe cu privire la propunerea USL pentru portofoliul Transporturilor.
Apreciem această coincidență ca fiind cel puțin suspectă, cu atât mai mult cu cât președintele a insistat ca interimatul la Ministerul Transportului să fie asigurat timp 45 zile, perioada maximă admisă de lege. Dezavuez campania publică de compromitere politică a lui Ovidiu Silaghi și constat cu mâhnire că această este o continuare a numeroaselor încercări de discreditare a liderilor PNL. În același timp, adept al respectării regulilor democratice și al separării puterilor în stat, consider că justiția, ca instituție independentă într-un stat de drept, trebuie să își facă datoria și să facă lumină în privința acuzațiilor aduse vicepreședintelui PNL, Ovidiu Silaghi”, precizează Crin Antonescu.
Președintele PNL mai spune că: În aceste zile, voi avea consultări cu liderii PNL pe acest subiect, urmând ca, în cel mai scurt timp posibil, să decidem în forul statutar nominalizarea pe care o vom transmite primului ministru Victor Ponta, pentru portofoliul Ministerului Transporturilor.  
The post Crin Antonescu: coincidență suspectă în anchetarea lui Ovidiu Silaghi appeared first on exclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Ovidiu Silaghi: sunt nevinovat, totul este o manevră politică a lui Băsescu
Ovidiu Silaghi spune că nu a luat mită de la Nelu Iordache și că dosarul instrumentat de procurorii DNA este doar o manevră politică a lui Traian Băsescu, menită să-l scoată din cursa pentru Ministerul Transporturilor.
basescu - ovidiu silaghiPrin intermediul unui comunicat de presă, Ovidiu Silaghi spune că nu a luat mită de la Nelu Iordache și nici nu a influențat în vreun fel rezilierea contractului Arad Nădlac.
Nu am influențat și nu am intervenit în niciun fel în împiedicarea rezilierii contractului Arad Nădlac deținut de firmele domnului Nelu Iordache. Nu am cerut și nu am primit niciodată foloase necuvenite (bani sau alte bunuri sau servicii) de la Nelu Iordache sau vreunul din interpușii săi, în niciun scop, și nu am intervenit în executarea sau ne-executarea plăților din acest contract sau oricare altul”, precizează Ovidiu Silaghi.
Deputatul liberalul spune că: Referatul  DNA se bazează pe o denunțare a unui individ care, în încercarea de a-și salva situația, aruncă vinovații pe alte persoane. În acest context, nu pot să nu remarc coincidența apariției acestui referat, precum și invitarea mea la DNA pentru audieri pe 21 august 2013, în preajma declaratei zile a deciziei numirii mele de către Președintele Traian Băsescu în propusa calitate de Ministru al Transporturilor. De asemenea, nu pot să nu observ faptul că acest referat a apărut după ce încercarea ANI de a mă declara incomatibil a eșuat.
Ovidiu Silaghi a decis să își retragă candidatura la Ministerul Transporturilor pentru a nu aduce prejudicii de imagine PNL.
Liberalul a ținut să precizeze faptul că: Sunt convins că în timp se va dovedi faptul că sunt întru totul nevinovat și că aceasta a fost o manevră politică a lui Traian Băsescu.
The post Ovidiu Silaghi: sunt nevinovat, totul este o manevră politică a lui Băsescuappeared first on exclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Foștii angajați de la Mechel Târgoviște au blocat marți, DN72, nemulțumiți de faptul că nici până azi, nu și-au primit salariile compensatorii, în urma concedierilor colective. 
protestatari mechel targovisteAproximativ 100 de foști angajati ai Mechel Târgoviște s-au strâns astăzi în fața combinatului pentru a protesta întrucât nu și-au primit salariile restante încă din luna martie.
Oamenii au scandat împotriva angajatorilor rusi, iar după ce li s-a promis o parte din bani, după care au blocat drumul național 72 Târgoviște-Găești întru-un mod inedit.
Astfel, protestatarii au început să traverseze DN72 continuu provocând întârzieri în trafic, care au ajuns și la 20 de minute.
Doar intervenția forțelor de ordine a făcut ca circulația să fie reluată pe DN72. După ce au fost îndepărtați de pe carosabil, de jandarmi, protestatarii și-au îndreptat atenția și către autorități, mergând să scandeze în fața Prefecturii Dâmbovița. Aici, 5 dintre reprezentanții muncitorilor disponibilzați s-au așezat la masa negocierilor cu autoritățile administrației locale.
Combinatul Mechel Târgovişte, intrat în insolvenţă, a concediat 512 din cei aproximativ 2.000 de angajaţi, aceştia ar fi urmat să beneficieze de plăţi compensatorii în cuantum de trei salarii brute.
Mechel Târgovişte a făcut parte din grupul rus Mechel, care a anunţat în luna februarie că a vândut activele din România către firma Invest Nikarom, contra sumei de 230 lei.
Contra fabuloasei sume, Mechel a vândut către patronii ruși, companiile:  Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.
The post 100 de foști angajați ai Mechel Târgoviște și-au strigat nemulțumirea în stradă, blocând DN72 appeared first on exclusivNews.
Attachment:
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Șomajul, la cote maxime. Peste 730.000 de români sunt în căutarea unui loc de muncă
Blocajul fondurilor europene, lipsa investițiilor străine și neadecvarea absolvenților la nevoile pieței muncii sunt principalele motive pentru care, deși economia crește pe foaie, piața muncii atinge performanțe dezastruoase, relatează capital.ro.
Stadiul actual, de 736.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, a mai fost atins doar de două ori în ultimii cinci ani, în martie 2010 (în condițiile în care primăvara acelui an este recunoscută drept cel mai negru punct al crizei economice mondiale) și la finalul lui 2011, anul marilor disponibilizări din sistemul bugetar.
Cauzele exploziei de șomeri
“În ultimele luni, deși România a fost stabilă din punct de vedere politic și economic, am observat un declin al numărului locurilor de muncă disponibile pe piață, atât în sectorul public, cât și în cel privat. Acest fapt, combinat cu numărul mare de elevi de liceu care au depus actele pentru șomaj, au dus în mod absolut normal la creșterea ratei de șomaj din România“, este de părere Robert Kicsi, managerul companiei Grafton Recruitment. Astfel, la nivelul lunii iulie, potrivit datelor ANOFM, numărul șomerilor cu vârstă sub 25 de ani a crescut cu circa 60% față de luna precedentă, ajungând la 81.500.
Claudia Indreica, director în cadrul
Citeşte mai mult...
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
SED
+TAG

Niciun comentariu: