duminică, 1 septembrie 2013


CRIZA DIN SIRIA: Casa Albă a cerut Congresului în mod OFICIAL autorizarea unor atacuri militare
Casa Albă a cerut sâmbătă în mod oficial Congresului autorizarea de a efectua atacuri militare în Siria, cu scopul de a permite preşedintelui Barack Obama să "oprească" şi să "prevină" atacuri cu arme chimice.
Gimnastică: Diana Bulimar a câştigat finala la individual-compus.
Gimnasta Diana Bulimar a castigat, sambata, finala la individual-compus, la reuniunea de la Alphen aan den Rijn (Olanda), calificandu-se si in finalele de duminica de la sarituri, barna si sol, in ultima fiind calificata si Sandra Izbasa. Diana Bulimar a cucerit medalia de aur in finala la individual-compus, cu un total de 57.533 puncte, fiind urmata pe podium de Elisabeth Seitz (Germania, 54.833)
Andrea Casiraghi, fiul prinţesei Caroline de Monaco, s-a căsătorit sâmbătă
Andrea Casiraghi, fiul prinţesei Caroline de Monaco, s-a căsătorit cu logodnica sa, Tatiana Santo Domingo, sâmbătă, în cadrul unei ceremonii intime.
Canotaj: Medalie de argint pentru echipajul României de 8+1.
Echipajul Romaniei in proba de 8+l feminin de la Campionatele mondiale de canotaj de la Chungju (Coreea de Sud), alcatuit din Cristina Ilie, Nicoleta Albu, Cristina Grigoras, Ioana Craciun, Camelia Lupascu, Andreea Boghian, Roxana Cogianu, Ionelia Zaharia si Daniela Druncea, a cucerit, duminica, o meritata medalie de argint, dubland-o pe cea de la 2 rame fara carmaci (Roxana Cogianu-Nicoleta Albu)
Amenzi de peste un milion de lei aplicate şoferilor într-o singură zi.
Politistii rutieri au aplicat amenzi de peste un milion de lei soferilor din toata tara care au incalcat regulile de circulatie, informeaza Politia Romana. "Urmare a abaterilor constatate, politistii au aplicat 9.894 de sanctiuni contraventionale. Valoarea acestora este de 1.800.768 lei. Din totalul sanctiunilor aplicate, 9.700 au vizat incalcari ale legislatiei rutiere, 6.356 fiind pentru depasir
Simona Halep: "Este cel mai bun meci din viaţa mea!".
"Este cel mai bun meci din viata mea. In acest moment, am mai multa incredere in mine si sunt mai agresiva pe teren. Cred in mine, joc cu placere, traiesc o perioada incredibila", a declarat jucatoarea romana de tenis Simona Halep, spusele sale fiind redate de agentiile internationale de presa, intre care si France Presse, care ii dedica inclusiv comentariul zilei de la US Open, sub titlul "Kvitov
Echipajul feminin de 8+1 al României, MEDALIE DE ARGINT la Campionatul Mondial de canotaj
Echipajul feminin de 8+1 al României, în componenţa Cristina Ilie, Cristina Grigoraş, Camelia Lupaşcu, Roxana Cogianu, Nicoleta Albu, Ioana Crăciun, Andreea Boghian, Ionela Zaharia şi Daniela Druncea, a câştigat medalia de argint la Campionatul Mondial de canotaj de la Chungju (Coreea de Sud).
Iranul ar fi "informat" SUA în 2012 că rebelii sirieni deţin arme chimice.
Liderul unei delegatii parlamentare iraniene, Allaeddine Borujerdi, aflat in vizita la Damasc, a afirmat sambata ca Iranul" a informat oficial Statele Unite" in 2012 ca gruparile rebele siriene au in posesia lor arme chimice, a raportat agentia oficiala Irna. "Anul trecut , am informat oficial Statele Unite ca, conform infomatiilor noastre, gruparile teroriste (din Siria, n.r.) detin arme chimice,
LISTA modificărilor de preţuri valabile de la 1 septembrie. TVA la pâine, redusă, iar biletele CFR se scumpesc
De la 1 septembrie intră în vigoare reducerea la 9% a taxei pe valoarea adăugată la pâine, iar impactul negativ al măsurii, calculat la 100 milioane lei, va fi compensat prin creşterea accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux, precum maşini cu motor peste 3.000 cmc, bijuterii, aur. De asemenea, preţurile biletelor de tren vor creşte diferenţiat de la 1 septembrie.
Elena Basescu a nascut o fetita, prin cezariana, cu 3 saptamani inainte de termen
Fiica presedintelui Traian Basescu, Elena Basescu, a nascut sambata noapte, prin cezariana, o fetita de 2,700 kilograme, la Spitalul Universitar, informeaza stirileprotv.ro citand un comunicat de presa transmis de unitatea medicala.
Elena Băsescu a NĂSCUT o fetiţă.
Fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, Elena Basescu, a nascut, sambata noaptea, o fetita, transmit televiziunile de stiri. Fetita cantareste 2,7 kilograme si s-a nascut dupa miezul-noptii, la Spitalul Universitar, conform Antena 3. Elena Basescu a nascut prin cezariana. Toti paznicii de la Spitalul Universitar au fost chemati de acasa pentru a pazi intrarile in spital, confom Realitatea T
Semnificaţii istorice pentru 1 septembrie
1715 - A încetat din viaţă Ludovic al XIV-lea, rege al Franţei (1643-1715), supranumit "Regele Soare", cel căruia îi este atribuită expresia "Statul sunt eu". (n. septembrie 1638)
Festivalul ProEtnica. Cum a devenit Sighişoara loc de întâlnire pentru minorităţile etnice
Pe străzile înguste ale Cetăţii Sighişoara e aglomeraţie. Plăcută însă, colorată. Pe sub ghirlandele festive trec fete cu obrajii îmbujoraţi şi flori prinse în păr, băieţi cu pălării împodibite cu pene şi mărgele. Se vorbeşte rusă, turcă, poloneză, maghiară, aromână, cehă, italiană, germană sau orice altă limbă a minorităţilor etnice din România.

YESTERDAY

Mai multe persoane aflate într-o tabără la Suceviţa, internate în Rădăuţi cu intoxicaţii
Opt persoane sunt internate în Secţia de boli contagioase din Spitalul Municipal Rădăuţi după ce au acuzat colici abdominale şi o stare generală proastă, acestea participând, la Suceviţa, la o tabără organizată de o fundaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ponta: Finalizarea gazoductului Iaşi - Ungheni va avea loc în luna decembrie
Premierul Victor Ponta a spus că finalizarea gazoductului Iaşi - Ungheni va avea loc în luna decembrie, răspunzând unei întrebări legate de faptul că şantierul respectiv ar fi abandonat şi că a dispărut conducta adusă la inaugurare.
Dezvăluirile lui Snowden: Washingtonul a lansat 231 de atacuri informatice în 2011
Serviciile americane de informaţii au lansat 231 de atacuri informatice în 2011, vizând Iranul, Rusia, China sau Coreea de Nord, scrie cotidianul The Washington Post (WP) în ediţia de sâmbătă, pe baza unor documente furnizate de Edward Snowden.
O statuie a lui George Enescu, dezvelită, duminică, în Capitală
O statuie a lui George Enescu va fi dezvelită duminică în Capitală, în contextul deschiderii oficiale a ediţiei de anul acesta a festivalului internaţional care poartă numele marelui compozitor român.
Browser-ul TOR a înregistrat o creştere UIMITOARE în preferinţele americanilor.
Reteaua TOR (The Onion Router), folosita de obicei de cei care au ceva de ascuns, a inregistrat o crestere uimitoare, in preferintele americanilor. Potrivit unor rapoarte prezentate de Business Insider, in numai trei luni, numarul celor care folosesc acest browser s-a dublat. Prin reteaua TOR, transferul de date se face prin mai multe servere, astfel incat se pierde usor identitatea utilizatorului
Simona Halep s-a calificat în optimi la US Open
Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 21 şi locul 19 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în optimi la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiţei.
Premierul Yemenului a scăpat nevătămat dintr-un atentat la Sanaa
Premierul Yemenului, Mohamed Basindawa, a scăpat nevătămat dintr-un atentat sâmbătă seară la Sanaa, când indivizi înarmaţi au deschis focul asupra convoiului său, conform unei surse din cadrul serviciilor de securitate, citată de AFP.
Cel puţin 500 de morţi în urma presupului atac cu arme chimice din apropierea Damascului
Peste 500 de persoane, dintre care 80 de copii, au fost ucise în presupusul atac cu arme chimice de la 21 august în apropiere de Damasc, a declarat sâmbătă Observatorul sirian al Drepturilor Omului (OSDO), evocând un bilanţ provizoriu.
Galati: Comandant de nava disparut de trei zile, gasit mort in apele Dunarii
Un comandat de nava dat disparut in urma cu trei zile a fost gasit mort, in apele Dunarii, in apropiere de Galati, de catre un pescar care a anutat autoritatile, transmite Mediafax.
Ponta: Votul meu de deputat va fi împotriva proiectului Roşia Montană
Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, răspunzând unei întrebări, că personal va vota, ca deputat, împotriva proiectului Roşia Montană, precizând însă că este important că toate argumentele pro şi contra proiectului vor fi prezentate în cel mai transparent for, Parlamentul.
Fragment discurs Crin Antonescu - Constanta, 31 august 2013
Fragment discurs Crin Antonescu - Constanta, 31 august 2013 From: HotNews Romania Views: 0 0 ratings Time: 00:55 More in News & Politics
Societatea civilă DĂRÂMĂ ZIDUL. "Parlamentul arată acum ca o cazemată. Parcă ar spune: 'Urâm cetăţenii şi vrem să-i ţinem la distanţă'"
Spaţiul verde din jurul Casei Poporului ar trebui complet reamenajat, iar zidul, cel puţin cel din faţa intrării principale, ar trebui să dispară.

Niciun comentariu: