joi, 26 septembrie 2013

Politicieni italieni protestează împotriva legii eutanasierii maidanezilor

Ministra Kyenge, lăudată de secretarul ONU, Ban Ki-Moon
"Să nu lăsăm garda jos! Să nu ne mulțumim cu imaginea liniștitoare și satisfăcătoare a unei Europe tărâm al drepturilor și al premiilor Nobel pentru pace". Societatea civilă trebuie educată privind "dreptul la diferență" pentru a combate "crimele atroce" legate de discriminare și rasism care încă se înregistrează în democrațiile europene evoluate.
Aceasta a spus pe 11 septembrie la New York ministrul pentru Integrare Cecile Kyengeintervenind la ONU la dezbaterea "Responsability to protect: State responsability and prevention" (Responsabilitatea de a proteja: Responsabilitate de stat și prevenție).

"Este adevărat a subliniat Kyenge în prezența secretarului Națiunilor Unite, Ban Ki-Moon a fost parcurs un drum important, însă acesta continuă să fie lung și există mereu riscul să ne întoarcem înapoi".

Ministra Cecile Kyenge: "Sunt atacată pentru că distrug stereotipurile"

Ministrul a subliniat importanța unei "schimbări de mentalitate" din partea guvernanților și a instituțiilor, dar și a societății civile, "pentru a da o nouă sevă, un nou suflet, noi și mai profunde motivații acestei adevărate bătălii în apărarea umanității".
Apoi a vorbit despre importanța "dreptului la diferență": "Nu e numai dreptul de a trăi într-o societate plurală, ci și de a fi indivizi plurali…
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG
Politicieni italieni protestează împotriva legii eutanasierii maidanezilor: ”Contrară ...
"Am aflat din presă, cu mare dezamăgire și cu profundă tristețe, determinarea Parlamentului român privind aprobarea legii care autorizează eutanasierea câinilor maidanezi. Asociațiile pentru drepturile animalelor, de mai mult timp active și pe teritoriul românesc, au subliniat că o lege precedentă care prevedea o asemenea măsură a fost deja declarată neconstituțională și că exterminarea câinilor vagabonzi nu a rezolvat niciodată, și nu va rezolva niciodată, problema maidanezilor".
Este ceea ce se citește într-oscrisoare semnată de senatoarele Partidului Democrat Silvana Amati (foto), Monica Cirinna, Manuela Granaiola și de senatoarea Sel, Loredana De Petris, și trimisă președintelui Senatului Pietro Grasso și ministrului de Externe Emma Bonino, pentru a se interesa de această situație la guvernul român și la organizațiile europene competente.
"Câinii vagabonzi se combat doar cu o serioasă politică de sterilizare și de adopție, cum demonstrează, de altfel, tocmai experiența pozitivă a asociațiilor care operează în România și care în acest fel au reușit să obțină rezultate foarte importante."
Noi încheie senatoarele fidele dictatelor Cartei de la Lisabona care recunoaște animalele ca ființe simțitoare, considerăm această exterminare în masă votată de Parlamentul român o măsură inacceptabilă și contrară oricărui principiu de civilizație".
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
SED
+TAG
Schimbări în Liga I. Va fi redus numărul echipelor din primul eşalon
Liga I este primul eşalon din sistemul competiţional fotbalistic din România, care a fost fondată în anul 1909. Din 2006, campionatul intern este compus din 18 echipe, dintre care ultimele 4 retrogradează. Astfel, după şapte ani, este foarte posibil ca oficialii să reducă numărul echipelor participante şi, totodată, să introducă sistemul competiţional tip play-off.
Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) şi ai Federaţiei Române de Fotbal (FRF) pregătesc o schimbare de sistem competiţional. În acest sens, Dumitru Dragomir a prezentat două variante posibile: cu 16 sau 14 echipe, în ambele cazuri sezonul regulat fiind urmat de un play-off în care să se decidă campioana, echipele calificate în Europa şi retrogradatele.
Campionat cu mai puţine echipe
Schimbările ar urma să intre în vigoare abia din sezonul 2015/2016, spune Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, care anunţă că în viitorul campionat ar putea retrograda chiar 6 formaţii, în cazul în care e aleasă varianta cu 14 echipe în Liga 1. "E clar că nu se mai poate să continuăm campionatul cu 18 echipe. Criza a distrus multe cluburi din fotbalul românesc. Vom reveni la 16 echipe sau la 14 formaţii cu un sistem de play-off şi play-out şi echipele vor
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
Evernote 
MARI
+TAG

Niciun comentariu: