duminică, 13 octombrie 2013


Adio Schengen: Ministrul german de interne cere Comisiei Europene masuri impotriva Romaniei. Vizate sunt proiectele de integrare sociala a romilor 42 Dupa ce Franta a anuntat ca Romania si Bulgaria nu indeplinesc conditiile pentru integrarea in spatiul Schengen, ministrul german de interne acuza gradul redus de absorbtie a fondurilor europene din aceste state si cere Comisiei Europene sa ia masuri. Vizate sunt proiectele de integrare sociala a romilor si, drept urmare, reducerea imigratiei. Problema a fost discutata marti in Consiliul JAI, dar
17h
Sirenele pentru situaţii de urgenţă s-au declanşat din nou la Galaţi Sirenele pentru situaţii de urgenţă amplasate pe mai multe clădiri din municipiul Galaţi s-au declanşat din nou, sâmbătă, din motive tehnice, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spunând că echipamentele au fost resetate, iar sirenele s-au declanşat automat.
17h
Sandor Egervari a demisionat de la naţionala Ungariei, după meciul cu Olanda Tehnicianul Sandor Egervari a demisionat, sâmbătă, de la conducerea tehnică a naţionalei Ungariei, ca urmare a înfrângerii, cu scorul de 8-1, din meciul cu Olanda, din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale, din care face parte şi România.
17h
Expediţie pe mare, în jurul lumii, pentru promovarea României, prin arta contemporană Un echipaj român vrea să facă o călătorie în jurul lumii, la bordul unui velier, pe urmele lui Magellan, pentru a spune povestea României prin intermediul artei contemporane, iniţiatorii căutând finanţare pentru realizarea acestui proiect ce ar trebui să înceapă în mai anul viitor.
17h
Doi americani, arestaţi în China în timp ce încercau să vadă un disident aflat la închisoare Doi americani au fost arestaţi sâmbătă în estul Chinei, în timp ce încercau să se întâlnească la închisoare cu un disident, cu scopul de a verifica acuzaţii referitoare la starea sănătăţii acestuia, a anunţat o asociaţie pentru apărarea drepturilor omului cu sediul în Statele Unite.
17h
Bilanţul naufragiului din largul Insulei Lampedusa a ajuns la 359 de victime Bilanţul provizoriu al naufragiului, pe 3 octombrie, în largul Insulei Lampedusa, al unei ambarcaţiuni la bordul căreia se aflau imigranţi majoritatea provenind din Eritreea, a ajuns la 359 de victime, au anunţat sâmbătă medici italieni.
17h
Lucan: România, campioană europeană la donatori în moarte cerebrală, cu peste 100 de cazuri în 2013 10 România este pe primul loc în Europa în privinţa numărului de donatori în moarte cerebrală, în acest an fiind înregistrate peste 100 de astfel de cazuri, a anunţat, sâmbătă, şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca, Mihai Lucan.
17h
Confruntări violente în apropierea unui depozit de arme chimice din Siria. Confruntari violente au avut loc vineri intre armata si rebeli in apropierea unei presupuse instalatii chimice, in provincia Alep, informeaza Mediafax. Instalatia respectiva este un complex militar din apropiere de As-Safira, un oras situat la est de capitala Alep, aflat sub controlul jihadistilor din cadrul Statului Islamic in Irak si Levant (SIIL), afiliati Al-Qaida, dar si altor grupari islamis
17h
Untul de arahide, bun pentru detectarea maladiei Alzheimer. Untul de arahide ar putea fi folosit pentru a detecta stadiile incipiente ale maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, citat de Mediafax. Autorii noului studiu,cercetatorii de la Universitatea din Florida si de la McKnight Brain Institute Center for Smell and Taste, au descoperit ca pacientii aflati in primul stadiu al maladiei Alzheimer isi pierd mai repede mir
17h
Meg Ryan se întoarce pe micile ecrane, după o pauză de 30 de ani. Actrita Meg Ryan se intoarce pe micile ecrane, dupa o pauza de 30 de ani, pentru a juca rolul unui editor newyorkez intr-un serial de comedie, informeaza Mediafax citand contactmusic.com. Potrivit The Hollywood Reporter, noul proiect de televiziune va fi centrat pe viata lui Rose, o mama singura, fost editor de succes, care se decide sa se intoarca la vechiul sau loc de munca. Insa Rose trebuie sa
17h
Victor Ponta, intrebat daca Guvernul adopta act pentru arborarea steagului secuiesc: Poate Guvernul Ungariei 2Premierul Victor Ponta a fost intrebat, sambata daca Guvernul va adopta un act normativ care sa reglementeze arborarea drapelului secuiesc pe institutii, el raspunzand: "Guvernul Romaniei, nu. Poate Guvernul Ungariei", transmite Mediafax.
17h
Shanghai Masters: Novak Djokovic - Juan Martin Del Potro, marea finala Juan Martin Del Potro (favorit 7) s-a calificat in finala Masters-ului de la Shanghai dupa ce l-a invins, in doua seturi, pe Rafael Nadal (cap de serie numarul doi). In ultimul act al competitiei, argentinianul il va intalni pe Novak Djokovic (l-a depasit pe Jo-Wilfried Tsonga).
17h
Ploiesti: Eroare la Sala Sporturilor, inaugurata de Victor Ponta: Spectatorii nu vad portile din tribune - presa 6Observatorul de Prahova publica o fotografie semnalata de un cititor in care se sesiseaza o eroare majora de constructie a Salii Sporturilor Olimpia din Ploiesti, modernizata si inaugurata saptamana trecuta de premierul Victor Ponta.
17h
Confruntări violente au avut loc vineri în apropierea unei presupuse instalaţii chimice în Siria Confruntări violente au avut loc vineri între armată şi rebeli în apropierea unei presupuse instalaţii chimice, în provincia Alep, potrivit unui ONG.
17h
Bihor: Subofiţer de poliţie, reţinut după ce a fost prins când primea 400 de euro de la un şofer 16 Un subofiţer de la Poliţia Valea lui Mihai a fost reţinut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a fost prins în flagrant de poliţişti şi procurori ai Parchetului Tribunalului Bihor când primea 400 de euro de la un şofer din Sălaj pentru a-i facilita o soluţie favorabilă într-un dosar.
17h
Untul de arahide, bun pentru detectarea maladiei Alzheimer Untul de arahide ar putea fi folosit pentru a detecta stadiile incipiente ale maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Journal of Neurological Sciences, informează dailymail.co.uk.
17h
STUDIU: Bărbaţii şi femeile, reprezentaţi în mod egal în rândul personajelor gay în producţiile TV Numărul total al personajelor gay, lesbiene, bisexuale şi transgender din producţiile de televiziune americane a rămas constant în ultimii doi ani, iar reprezentarea sexelor a devenit egală, potrivit unui raport realizat de Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD).
17h
STUDIU: Rodiile protejează inima prin menţinerea sănătăţii vaselor de sânge Rodiile ar putea reduce o parte dintre pagubele pe care produsele de tip fast-food le provoacă organismului, întrucât protejează vasele de sânge, anunţă cercetătorii spanioli într-un nou studiu.
17h
Ponta la Iaşi, la gazoduct: Se lucrează, nu e important dacă se termină în decembrie sau februarie Premierul Victor Ponta a declarat, pe şantierul gazoductului Iaşi-Ungheni, la ieşirea din Vulturi (Iaşi), că este mulţumit de stadiul lucrărilor şi că graficul se respectă, spunând că nu are importanţă dacă se termină în decembrie sau februarie, importantă fiind "valoarea pe structura de energie".
17h
Meg Ryan se întoarce pe micile ecrane, după o pauză de 30 de ani Actriţa Meg Ryan se întoarce pe micile ecrane, după o pauză de 30 de ani, pentru a juca rolul unui editor newyorkez într-un serial de comedie care va fi difuzat de postul de televiziune NBC, informează contactmusic.com.
17h
Ponta: Este ruşinos ca în România să existe drum naţional de pământ. Premierul Victor Ponta, a declarat, sambata, in judetul Botosani, ca anul viitor va trebui asfaltat ultimul drum national de pamant din Romania, respectiv DN 24 C Radauti Prut-Manoleasa, apreciind ca este "rusinoasa" aceasta situatie, informeaza Mediafax. Prezent la inaugurarea lucrarilor de modernizare a DN 29 Botosani-Suceava, Victor Ponta a discutat cu reprezentantii CNANDR si despre
17h
Dragnea, despre dosarul la DNA: Mă ţin tare în continuare. Vicepremierul Dragnea a declarat, la Conferinta Femeilor Social-Democrate de la Iasi, referitor la dosarul in care a fost trimis in judecata de DNA, ca se tine "tare" si ca nu are cum sa cedeze intrucat e nevinovat, informeaza Mediafax. Vicepremierul Liviu Dragnea a participat, sambata, la Conferinta Nationala a Organizatiei Femeilor Social-Democrate, care are loc la Casa de Cultura din
17h
Ce spune premierul despre arborarea steagului secuiesc pe instituţii. Premierul Victor Ponta a fost intrebat, sambata, la Botosani, daca Guvernul va adopta un act normativ care sa reglementeze arborarea drapelului secuiesc pe institutii, el raspunzand: "Guvernul Romaniei, nu. Poate Guvernul Ungariei", relateaza Mediafax. Intrebat daca Guvernul va emite un act normativ care sa permita arborarea steagului secuiesc pe institutiile publice, asa cum a sustinut
18h
Femeie rănită într-un accident provocat de un angajat ISU care a urcat băut la volan Un cadru militar angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a provocat un accident, sâmbătă, pe o stradă din Ploieşti, în urma căruia a femeie a fost rănită, primele verificări ale poliţiştilor arătând că angajatul ISU consumase alcool înainte de a urca la volan.
18h
Corlăţean: Se ştie că România a făcut progrese în justiţie în 2013; n-am discutat despre MCV la Londra Autorităţile britanice ştiu "foarte bine" că România a progresat în ultimul an în materie de justiţie, iar subiectul MCV nu a existat, în mod specific, pe agenda vizitei în Marea Britanie, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul de Externe, Titus Corlăţean.
18h
Tânăr arestat după ce a violat şi ucis o fată de 10 ani; cadavrul, găsit într-un lac secat Un tânăr a fost arestat preventiv după ce a violat şi a ucis o fetiţă de 10 ani, din Satu Mare, cadavrul copilei fiind găsit într-un sac, la marginea unui lac secat, la câteva zile după ce familia o dăduse dispărută, iar suspectul, care ar fi concubinul surorii fetei, şi-a recunoscut faptele.
18h
Snowden avertizează cu privire la spionarea statelor, în prima înregistrare video în Rusia WikiLeaks a difuzat ceea ce pare a fi prima înregistrare video cu Edward Snowden de când acesta este exilat în Rusia, în care fostul consultant al serviciilor americane de informaţii pare că se simte bine şi atrage atenţia asupra unor pericole la adresa democraţiei, relatează AFP.
18h
Corlăţean: 40.000 de copii au apelat la beneficii sociale în Marea Britanie în 2012, doar 324 români Ministrul Corlăţean a precizat, pentru MEDIAFAX, că există o discrepanţă între declaraţiile unor politicieni britanici privind accesul românilor la beneficiile sociale din M. Britanie şi realitatea potrivit căreia în 2012 doar 324 de copii români au cerut sprijin, dintr-un total de 40.000 de copii.
18h
Adolescent de 16 ani reţinut după ce ar fi omorât în bătaie o bătrână, în locuinţa acesteia Un adolescent de 16 ani din comuna argeşeană Popeşti a fost reţinut după ce a omorât în bătaie o femeie de 86 de ani, poliţiştii afirmând că băiatul, care a abandonat şcoala şi care este anchetat pentru mai multe furturi, a recunoscut că, beat fiind, a intrat în casa bătrânei, dar neagă că a lovit-o
18h
Ploaie de diamante în atmosfera planetelor Saturn şi Jupiter 10 Cercetătorii americani spun că în atmosfera planetelor Saturn şi Jupiter s-ar putea forma diamante care cad în ploaie pe suprafaţa acestora, potrivit unui studiu prezentat în timpul unei conferinţe care a avut loc în oraşul Denver, informează maxisciences.com.
18h
Sandra Bullock îşi doreşte un al doilea copil Actriţa americană Sandra Bullock, care a adoptat un băieţel în 2010, a declarat, vineri, într-o emisiune de televiziune, că îşi doreşte un al doilea copil, informează dailymail.co.uk.
18h
Efectul vitaminei D asupra densităţii osoase, pus sub semnul întrebării Adulţii sănătoşi nu trebuie să ia suplimente alimentare cu vitamina D, se arată într-un studiu publicat în revista The Lancet, în care se susţine că acestea nu au niciun efect în prevenirea scăderii densităţii osoase, un simptom al osteoporozei, informează bbc.co.uk.
18h
Ponta: Este ruşinos ca în România să existe drum naţional de pământ Premierul Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, în judeţul Botoşani, că anul viitor va trebui asfaltat ultimul drum naţional de pământ din România, respectiv DN 24 C Rădăuţi Prut-Manoleasa, apreciind că este "ruşinoasă" această situaţie.
18h
Nobelul pentru Pace va fi sărbătorit după încheierea misiunii în Siria Premiul Nobel pentru Pace decernat vineri Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice va fi sărbătorit după ce misiunea în domeniul dezarmării în curs în Siria se va încheia cu succes, a declarat vineri un reprezentant OIAC în această ţară aflată în conflict.
18h
Dragnea, femeilor din PSD, despre dosarul la DNA: Mă ţin tare în continuare, nu am cum să cedez Vicepremierul Dragnea a declarat, la Conferinţa Femeilor Social-Democrate de la Iaşi, referitor la dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA, că se ţine "tare" şi că nu are cum să cedeze întrucât e nevinovat, asigurând că în următoarele campanii electorale va "lucra mai bine ca până acum".
18h
Ploieşti: Femeie rănită într-un accident provocat de un angajat ISU care a urcat băut la volan Un cadru militar angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova a provocat un accident, sâmbătă, pe o stradă din Ploieşti, în urma căruia a femeie a fost rănită, primele verificări ale poliţiştilor arătând că angajatul ISU consumase alcool înainte de a urca la volan.
18h
Amazon elimină de pe site-ul său cărţi care au ca temă abuzuri fizice şi sexuale Distribuitorul online Amazon a eliminat de pe Kindle Store mai multe cărţi electronice care au ca temă violul, incestul şi abuzul fizic.
18h
Mark Webber va pleca de pe prima poziţie a grilei de start la Marele Premiu al Japoniei Pilotul australian al echipei Red Bull, Mark Webber, va pleca de pe prima poziţie a grilei de start la Marele Premiu al Japoniei, a XV-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, ca urmare a rezultatelor înregistrate, sâmbătă, în calificări.
18h
Amazon elimină de pe site-ul său cărţi care au ca temă abuzuri fizice şi sexuale. Amazon a eliminat de pe Kindle Store mai multe carti electronice care au ca tema violul, incestul si abuzul fizic, informeaza Mediafax. Amazon a eliminat aceste carti in format electronic dupa ce site-ul de informatii din domeniul tehnico-stiintific The Kernel a publicat o lista cu aceste volume care se gasesc in oferta companiei, informeaza bbc.co.uk. Insa Amazon nu este singura companie care are
18h
Ponta: Am mai mare încredere în femei în politică decât în bărbaţi. Presedintele PSD, Victor Ponta, a spus, sambata, la Iasi, la Conferinta Nationala a Organizatiei Femeilor Social Democrate, ca are mai multa incredere in femeile din politica decat in barbati pentru ca acestea "sunt mai apropiate de loialitate si de combaterea ideilor de tradare si oportunism", informeaza Mediafax. "Am mai multa incredere in femeile din politica decat in barbati. Cr
18h
Matteo i-a făcut zile fripte lui Jean de la Craiova la Te cunosc de undeva! Concurenţii de la “Te cunosc de undeva!” sunt supuşi la cele mai tensionate şi emoţionante teste sâmbătă de sâmbătă, astfel că, nici ediţia de săptămâna aceasta de la ora 20:30, la Antena 1, nu face excepţie. Jean de la Craiova va fi din nou supus testului “sub presiune”. După ce săptămâna trecută a fost nevoit să se transforme în Mirabela Dauer cu originalul de faţă, în ediţia de sâmbătă, telespe
18h
Mãdãlina Lefter românca care a cucerit Italia, vine la X Factor Mãdãlina Lefter, micuţa cu voce de aur ce a cucerit Itlalia s-a întors în ţarã sã demonstreze cã are factorul X, duminică la Antena 1. La 13 ani, Mãdãlina marca o premierã în istoria televiziunii italiene, fiind singurul copil care a încheiat un contract cu postul de televiziune Rai Uno, fiind aplaudatã de milioane de oameni, pentru duetul extraordinar cu Olivia Newton-John. Mãdãlina este şi prima
18h
Exclusiv în România ajunge în Delta Dunării via TVR 1 Cea mai mare întindere de stuf din lume şi rezervaţia cu cei mai mulţi pelicani din Europa, în prima ediţie Exclusiv în România de la TVR 1. Cristian Tabără reia, din 12 octombrie, peregrinările sale printre „minunile” României, pe care le împărtăşeşte telespectatorilor TVR în emisiunea săptămânală Exclusiv în România. În prima ediţie a noului sezon, echipa Exclusiv în România propune telespectato
18h
CNADNR a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru autostrada Sebeș – Tudra Termenul de depunere al ofertelor pentru construcţia tronsonului de autostradă Sebeş – Turda a fost prelungit până la data de 28.10.2013. Prelungirea termenului se datorează managementului defectuos din cadrul  unor compartimente ale C.N.A.D.N.R. S.A.. Pentru analiza corectă a elementelor ce au cauzat această prelungire, ieri, 10.10.2013, Directorul General al companiei, domnul Narcis Neaga, a in
18h
Forţele Aeriene Române au fost dotate cu o aeronavă C-27J SPARTAN Cea de-a şasea aeronavă de transport scurt-mediu curier de tipul C-27J SPARTAN a intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române. Aceasta va fi echipată pentru misiuni de evacuare medicală (MEDEVAC), fiind destinată intervenţiilor sanitare şi de urgenţă. Aeronava de transport scurt-mediu curier de tipul C-27J Spartan  a fost prezentată joi, la sediul Flotilei 90 Transport Aerian, precum şi a elicoptere
18h
Ministerul Mediului își cumpără mașină electrică de mii de euro Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice lansează licitație publică pentru achiziția unui autoturism electric. Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a devenit la data de 20 iunie 2013 membru al Protocolului de colaborare privind achizițiile publice verzi alături de centru pentru Politici Durabile Ecopolis. Acest lucru s-a realizat la momentul respectiv prin semnarea de către ministrul
18h
Victoria din meciul cu Andorra, a 287-a pentru naţionala României, a 97-a în deplasare Reprezentativa României a disputat, vineri, împotriva Andorrei, scor 4-0, meciul 645, obţinând a 287-a victorie, a 97-a în deplasare, informează frf.ro.
18h
Ponta, întrebat dacă Guvernul adoptă act pentru arborarea steagului secuiesc: Poate Guvernul Ungariei Premierul Victor Ponta a fost întrebat, sâmbătă, la Botoşani, dacă Guvernul va adopta un act normativ care să reglementeze arborarea drapelului secuiesc pe instituţii, el răspunzând: "Guvernul României, nu. Poate Guvernul Ungariei".
18h
Justin Timberlake spune că soţia sa, Jessica Biel, este şeful în casă Cântăreţul american Justin Timberlake spune că soţia sa, actriţa Jessica Biel, este cea care ia deciziile în ceea ce priveşte locuinţa lor.
18h
Cristiano Ronaldo şi Pepe, suspendaţi pentru meciul cu Luxemburg Fotbaliştii echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo şi Pepe, nu vor putea evolua în ultimul meci al naţionalei Portugaliei în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, cu Luxemburg, ei fiind suspendaţi.
18h
Sirenele pentru situaţii de urgenţă s-au declanşat din nou la Galaţi. Alarma a fost falsă 13 Sirenele pentru situaţii de urgenţă amplasate pe mai multe clădiri din municipiul Galaţi s-au declanşat din nou, sâmbătă, din motive tehnice, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă spunând că echipamentele au fost resetate, iar sirenele s-au declanşat automat.
18h
Coreea de Nord ameninţă voalat SUA cu un "RĂZBOI TOTAL" Coreea de Nord a îndemnat sâmbătă Statele Unite să pună capăt manevrelor militare şi "şantajului nuclear", avertizând din nou asupra riscului unui "război total".
18h
Corlăţean: 40.000 de copii au apelat la beneficii sociale în Marea Britanie în 2012, doar 324 români Ministrul Corlăţean a precizat, pentru MEDIAFAX, că există o discrepanţă între declaraţiile unor politicieni britanici privind accesul românilor la beneficiile sociale din M. Britanie şi realitatea potrivit căreia în 2012 doar 324 de copii români au cerut sprijin, dintr-un total de 40.000 de copii.

Niciun comentariu: