duminică, 13 octombrie 2013


Un nou cutremur a zguduit judeţul Galaţi. Un nou cutremur s-a produs sambata, la ora 15.33, in Galati. Seismul a avut o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter si s-a produs la o adancime de un kilometru, potrivit Institutlui National pentru Fizica Pamantului. Citeste si: Sirenele pentru situatii de urgenta s-au declansat din nou la Galati. Alarma a fost falsa Cutremurul a fost resimtit in orasele Galati, Braila, Macin, Tecuci si Focsan
15h
Bilanţul naufragiului din largul Insulei Lampedusa a ajuns la 359 de victime Bilanţul provizoriu al naufragiului, pe 3 octombrie, în largul Insulei Lampedusa, al unei ambarcaţiuni la bordul căreia se aflau imigranţi majoritatea provenind din Eritreea, a ajuns la 359 de victime, au anunţat sâmbătă medici italieni, relatează AFP.
15h
Tokes, reales preşedinte al CNMT, anunţă că va candida din nou la PE şi va lupta pentru autonomie Eurodeputatul Laszlo Tokes, reales sâmbătă preşedinte al CNMT, a anunţat că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, fie în numele unei coaliţii a partidelor maghiare, fie ca independent, fie "în altă formulă", transmite corespondentul MEDIAFAX.
15h
Dan Diaconescu, primul loc pe lista PPDD la europarlamentare şi candidat la prezidenţiale Secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, a anunţat, sâmbătă, că fondatorul partidului, Dan Diaconescu, va ocupa primul loc pe lista formaţiunii pentru alegerile europarlamentare din 2014 şi, cu siguranţă, va candida şi la alegerile prezidenţiale de anul viitor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
15h
Lucan: România, campioană europeană la donatori în moarte cerebrală, cu peste 100 de cazuri în 2013 România este pe primul loc în Europa în privinţa numărului de donatori în moarte cerebrală, în acest an fiind înregistrate peste 100 de astfel de cazuri, a anunţat, sâmbătă, şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca, Mihai Lucan.
15h
Polonia va reintroduce controalele la frontierele Schengen pe timpul Conferinţei ONU, în noiembrie Ministerul polonez de Interne a anunţat sâmbătă că va reintroduce temporar controalele la frontierele Schengen pe timpul Conferinţei ONU privind modificările climatice prevăzute la Varşovia în noiembrie, relatează AFP.
15h
SUA au prelungit programul de colectare a datelor telefonice Tribunalul secret american însărcinat să se pronunţe asupra programelor în domeniul supravegherii a prelungit programul de colectare a datelor telefonice, după ce acesta a expirat vineri, a anunţat Directorul Naţional al Serviciilor de Informaţii (DNI).
15h
Locul în care ar putea ploua cu diamante Cercetătorii americani spun că în atmosfera planetelor Saturn şi Jupiter s-ar putea forma diamante care cad în ploaie pe suprafaţa acestora, potrivit unui studiu prezentat în timpul unei conferinţe care a avut loc în oraşul Denver, informează maxisciences.com.
15h
Cel puţin 12 morţi în Filipine, în urma taifunului Nari Partea de nord a Filipinelor a fost traversată sâmbătă de taifunul Nari, care a provocat moartea a cel puţin 12 persoane şi a lăsat două milioane de persoane fără energie electrică.
15h
Dodean şi Samara au ratat calificarea în sferturi, la CE de tenis de masă Jucătoarele Daniela Dodean şi Elizabeta Samara au ratat, sâmbătă, calificarea în sferturile de finală ale probei de simplu feminin din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă de la Schwechat (Austria), informează site-ul oficial al competiţiei.
15h
Cine foloseşte metodele lui Năstase, va ieşi din politică precum Năstase!. 300+ Este suficient ca ministrul justitiei si procurorul general si-au retras numirile initiale facute pentru sefia celei mai importante sectii din DNA pentru a stinge scandalul revocarilor lui Papici si Alexandru? Nu! Cei doi trebuie sa isi dea demisia, iar daca ei nu o fac, sa le fie ceruta. De ce? Pentru ca, prin modul in care actiunile lor vor fi reflectate in raportul MCV, au periclitat grav un ob
15h
Laszlo Tokes, reales presedinte al CNMT, anunta ca va candida din nou la PE si va lupta pentru autonomieEurodeputatul Laszlo Tokes, reales sambata presedinte al Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, a anuntat ca va candida pentru un nou mandat in Parlamentul European, fie in numele unei coalitii a partidelor maghiare, fie ca independent, fie "in alta formula", relateaza Mediafax.
15h
Ladislau Boloni, favorit sa preia nationala Ungariei Ladislau Boloni se afla, conform presei maghiare, pe lista pentru a prelua conducerea tehnica a nationalei de fotbal a Ungariei. Pe langa Boloni, oficialii maghiari se mai gandesc si la varianta Ronald Koeman. Dupa ce Ungaria a pierdut cu 8-1 pe terenul Olandei (preliminarii CM 2014), selectionerul Sandor Egervari si-a dat demisia.
15h
A fost arestat violatorul şi ucigaşul fetiţei de 10 ani dispărută de acasă. Cine este agresorul Un tânăr a fost arestat preventiv după ce a violat şi a ucis o fetiţă de 10 ani, din Satu Mare, cadavrul copilei fiind găsit într-un sac, la marginea unui lac secat, la câteva zile după ce familia o dăduse dispărută, iar suspectul, care ar fi concubinul surorii fetei, şi-a recunoscut faptele.
15h
Del Potro l-a învins pe Nadal și va juca finala de la Shanghai Juan Martin Del Potro s-a calificat sâmbătă în finala turneului de tenis de la Shanghai, după ce a l-a învins în două seturi pe liderul mondial, spaniolul Rafael Nadal. Argentinianul Juan Martin Del Potro a produs prima eliminare surpriză la turneul Masters de la Shanghai, eliminându-l pe Rafael Nadal. Del Potro a avut nevoie de doar o oră și 46 de minute de joc ca să se impună în două seturi, sco
15h
România a învins Andorra cu 4-0, iar Olanda a zdrobit Ungaria cu 8-1 România a învins naționala Andorrei cu scorul de 4-0, vineri seară, pe Estadi Comunal din Andorra la Vella, în Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. România a câștigat fără emoții, partida cu Andorra, tricolorii reușind să se impună cu un sec 4-0. În timp, ce Olanda a călcat în picioare și a umilit naționala Ungariei cu scorul de 8-1. Claudiu Keșeru a deschis scorul în minutul 42, Bog
15h
Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice Comitetul Nobel Norvegian a decernat Premiul Nobel pentru Pace în anul 2013, Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice, ca o recunoaștere a rolului esențial al Organizației în eforturile de eliminare a armelor chimice. Stat parte al Convenției privind Armele Chimice (CWC), România sprijină pe deplin obiectivele și activitatea OIAC. Totodată, România promovează activ universalizarea Convenți
15h
Parlamentul European cere anchetă în România pentru închisorile CIA Parlamentul European a adoptat vineri o rezoluție prin care cere României o anchetă în privința centrelor de detenţie ale CIA pe teritoriul țării. Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de Rezoluţia adoptată la 10 octombrie 2013 de Parlamentul European pe tema presupusei folosiri a unor ţări europene de către CIA pentru transportul şi deţinerea ilegală de prizonieri. „Autorităţile române nu deţ
15h
Cutremurele din Galați nu au fost produse de exploatările petroliere din zonă Grupul operativ constituit pentru evaluarea situaţiei create de activitatea seismică din judeţul Galaţi a stabilit că exploatările petroliere nu se fac vinovate de producerea cutremurelor. În urma analizării rapoartelor, concluziile reprezentanţilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul managementului  situaţiilor de urgenţă şi ai celor care îndeplinesc funcţii de sprijin au constat în: - situaţi
15h
PPDD cere despăgubiri de milioane de euro parlamentarilor plecaţi din partid Secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, a anunţat, sâmbătă, că formaţiunea sa va începe de luni acţiunile în instanţă împotriva parlamentarilor PPDD care au trecut la alte partide, iar acestora li se va cere să achite câte două milioane de euro, conform unei convenţii semnate înainte de alegeri.
15h
Dan Diaconescu, primul loc pe lista PPDD la europarlamentare şi candidat la prezidenţiale Secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, a anunţat, sâmbătă, că fondatorul partidului, Dan Diaconescu, va ocupa primul loc pe lista formaţiunii pentru alegerile europarlamentare din 2014 şi, cu siguranţă, va candida şi la alegerile prezidenţiale de anul viitor.
15h
Leonid Istrati: Munteanu a fost demis de la Kuban Krasnodar Impresarul Leonid Istrati a declarat, sâmbătă, pentru agenţia R-Sport, că Dorinel Munteanu a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Kuban Krasnodar, după doar 15 meciuri, ca urmare a rezultatelor nesatisfăcătoare din campionat şi din cupele europene.
15h
Tokes, reales preşedinte al CNMT, anunţă că va candida din nou la PE şi va lupta pentru autonomie Eurodeputatul Laszlo Tokes, reales sâmbătă preşedinte al CNMT, a anunţat că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, fie în numele unei coaliţii a partidelor maghiare, fie ca independent, fie "în altă formulă".
15h
Zota: Reorganizarea ANT să însemne angajări. Cum poate fi birocratică o agenţie cu cinci angajaţi? Coordonatorul naţional de transplant, Victor Zota, consideră că reorganizarea Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), anunţată de ministrul Eugen Nicolăescu, trebuie să însemne angajarea unui număr suplimentar de oameni, el spunând că nu ştie cum poate fi birocratică "o agenţie cu cinci angajaţi".
16h
Costurile utopiei: Carti rosii scrise cu sange The Tragedy of Liberation este titlul noii carti de Frank Dikotter (aparuta la editura Bloomsbury ) despre prima faza a dictaturii comuniste din China lui Mao. Executii in masa, deportari, cataclismul Gulagului chinez. Intr-o carte anterioara, The Great Famine, aparuta in 2011, autorul documenta modul in care Mao si camarazii sai (inclusiv Deng Xiaoping, Zhou Enlai si Liu Shiaochi) au provocat moa
16h
Ponta: Este rusinos ca in Romania sa existe drum national de pamant Premierul Victor Ponta, a declarat, sambata, in judetul Botosani, ca anul viitor va trebui asfaltat ultimul drum national de pamant din Romania, respectiv DN 24 C Radauti Prut-Manoleasa, apreciind ca este "rusinoasa" aceasta situatie.
16h
Cutremur cu magnitudinea 6,2 în largul Insulei Creta Un cutremur cu o magnitudine de 6,2 a avut loc sâmbătă în apropierea Insulei Creta, în sudul Greciei, provocând pagube materiale potrivit primelor informaţii, relatează AFP.
16h
PPDD va cere în instanţă parlamentarilor plecaţi din partid câte 2 mil. euro; primul vizat - Barbu Secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, a anunţat, sâmbătă, că formaţiunea sa va începe de luni acţiunile în instanţă împotriva parlamentarilor PPDD care au trecut la alte partide, iar acestora li se va cere să achite câte două milioane de euro, conform unei convenţii semnate înainte de alegeri.
16h
Prinţul Felipe a prezidat pentru prima dată parada militară de Ziua Naţională a Spaniei Prinţul Felipe a prezidat sâmbătă pentru prima dată - în absenţa regelui Juan Carlos al Spaniei, aflat în convalescenţă - parada militară organizată la Madrid cu ocazia Zilei Naţionale, desfăşurată din nou sub semnul austerităţii, relatează AFP.
16h
Justin Timberlake spune că soţia sa, Jessica Biel, este şeful în casă Cântăreţul american Justin Timberlake spune că soţia sa, actriţa Jessica Biel, este cea care ia deciziile în ceea ce priveşte locuinţa lor, informează femalefirst.co.uk.
16h
Leonid Istrati: Munteanu a fost demis de la Kuban Krasnodar Impresarul Leonid Istrati a declarat, sâmbătă, pentru agenţia R-Sport, că Dorinel Munteanu a fost demis de la conducereqa tehnică a echipei Kuban Krasnodar, după doar 15 meciuri, ca urmare a rezultatelor nesatisfăcătoare din campionat şi din cupele europene.
16h
PPDD va cere în instanţă parlamentarilor plecaţi din partid câte două milioane de euro. Primul vizat - Barbu 25Secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, a anunţat, sâmbătă, că formaţiunea sa va începe de luni acţiunile în instanţă împotriva parlamentarilor PPDD care au trecut la alte partide, iar acestora li se va cere să achite câte două milioane de euro, conform unei convenţii semnate înainte de alegeri.
16h
Cutremur cu magnitudinea 6,2 în largul Insulei Creta 10 Un cutremur cu o magnitudine de 6,2 a avut loc sâmbătă în apropierea Insulei Creta, în sudul Greciei, provocând pagube materiale potrivit primelor informaţii.
16h
Premieră în Spania: Prinţul Felipe a prezidat parada militară de Ziua Naţională Prinţul Felipe a prezidat sâmbătă pentru prima dată - în absenţa regelui Juan Carlos al Spaniei, aflat în convalescenţă - parada militară organizată la Madrid cu ocazia Zilei Naţionale, desfăşurată din nou sub semnul austerităţii.
16h
Studiu: Cum sunt reprezentate personajele gay în producţiile TV. Numarul total al personajelor gay, lesbiene, bisexuale si transgender din productiile de televiziune americane a ramas constant in ultimii doi ani, iar reprezentarea sexelor a devenit egala, potrivit unui raport realizat de Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD), citat de Mediafax. Potrivit acestui raport realizat de grupul care militeaza pentru drepturile persoanelor homosexuale, exi
16h
O familie de imigranti romani castiga in instanta dreptul la asistenta sociala in Germania Imigrantii someri nu au, de fapt, dreptul la asistenta sociala din partea statului german. Un tribunal din Renania de Nord-Vestfalia (NRW) a decis insa ca o familie din Romania trebuie sa primeasca totusi acesti bani din sistemul denumit Hartz IV. La nivel federal, verdictul ar putea schimba veniturile a 130.000 de oameni.
16h
Suceava: Urmărire pe doi kilometri şi FOCURI DE ARMĂ pentru oprirea unui contrabandist de ţigări Poliţiştii de frontieră din Rădăuţi au urmărit un autoturism înmatriculat în Marea Britanie în care erau mai multe colete cu ţigări de contrabandă şi au tras patru focuri de avertisment, dar şoferul a reuşit să fugă după ce a abandonat maşina.
16h
Rovana Plumb, reconfirmată la şefia Organizaţiei de Femei a PSD, pe care o conduce din 2005 Ministrul Mediului, Rovana Plumb, care conduce din 2005 Organizaţia de Femei a PSD, a fost reconfirmată pentru un nou mandat, sâmbătă, la Conferinţa Naţională a Organizaţiei Femeilor Social-Democrate, care s-a desfăşurat la Iaşi.
16h
Malala Yousafzai, primită de Barack şi Michelle Obama la Casa Albă. Tanara pakistaneza Malala Yousafzai, care a obtinut anul acesta premiul Saharov, a fost primita vineri de catre presedintele american Barack Obama si sotia sa Michelle, la Casa Alba, relateaza Mediafax. "Statele Unite se alatura oamenilor din Pakistan pentru a celebra curajul Malalei si hotararea ei de a promova dreptul tuturor fetelor de a merge la scoala si de a realiza propriile dorinte&qu
16h
Rovana Plumb a obţinut din nou şefia Organizaţiei de Femei a PSD. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, care conduce din 2005 Organizatia de Femei a PSD, a fost reconfirmata pentru un nou mandat, sambata, la Conferinta Nationala a Organizatiei Femeilor Social-Democrate, care s-a desfasurat la Iasi, informeaza Mediafax. Rovana Plumb, singura care si-a depus candidatura la sefia Organizatiei de Femei a PSD, a fost validata in unanimitate, prin vot deschis, de cele apr
16h
Expediţie pe mare, în jurul lumii, pentru promovarea României. Un echipaj roman vrea sa faca o calatorie in jurul lumii, la bordul unui velier, pentru a spune povestea Romaniei prin intermediul artei contemporane, relateaza Mediafax. Unul dintre initiatori, Lucian Mindruta, a prezentat sambata proiectul "The Soul of Romania", intr-o conferinta de presa, in Capitala. El isi propune sa fie secundul capitanului Sorin Drugan, la bordul velierului de 15
16h
România, campioană europeană la donatori în moarte cerebrală. Romania este pe primul loc in Europa in privinta numarului 

Niciun comentariu: