marți, 5 noiembrie 2013

Astărăstoae: Majorarea cu 3-4 % a salariilor rezidenţilor, ca suta de lei promisă de Ceauşescu
Majorarea salariilor medicilor rezidenţi cu 3-4% poate fi un pas înainte, însă, pentru Colegiul Medicilor din România (CMR), aceasta este ca suta de lei promisă de Ceauşescu mulţimii, din balconul Comitetului Central, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae.
România poate pierde 9 miliarde de euro dacă nu sunt gestionate eficient ariile protejate din Carpaţi
România poate pierde aproximativ nouă miliarde de euro în următorii 25 de ani, dacă nu va lua măsuri pentru gestionarea eficientă a ariilor naturale din Munţii Carpaţi, rezultă dintr-un studiu realizat de Regia Naţională a Pădurilor, în parteneriat cu WWF.
FMI: Guvernul va lua în calcul alte opţiuni pentru CFR Marfă, dacă planul de restructurare eşuează
Termenul stabilit pentru finalizarea privatizării CFR Marfă, respectiv jumătatea anului 2015, este unul maxim, iar realizarea acestui obiectiv mai devreme ar fi văzută cu ochi buni de FMI, însă dacă planul de restructurare eşuează Guvernul va lua în calcul alte opţiuni, potrivit Fondului.
ANI: Viceprimarul Constanţei şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, incompatibili
Viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicolae Cristinel Dragomir, au fost găsiţi incompatibili, ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale, informează Agenţia Naţională de Integritate (ANI).
Parlamentul se reuneşte la ora 13.00 în plenul reunit pentru aprobarea noului Consiliu al ASF
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat, marţi, în plen, convocarea pentru ora 12.00 a Birourilor Permanente reunite al celor două Camere ale Parlamentului, urmate de o şedinţă de plen reunit, pentru votarea noului Consiliu al ASF.
Comisia Europeană: România, creştere a PIB de 2,1% anul viitor, cu revenirea treptată a cererii interne
Comisia Europeană (CE) anticipează că economia României va creşte cu 2,1% anul viitor şi cu 2,4% în 2015, cu o contribuţie mai semnificativă din partea cererii interne, executivul UE anticipând totodată pentru anul viitor scăderea inflaţiei la 2,5% şi un deficit bugetar de 2% din PIB.
ANM: Ploi abundente si intensificari ale vantului, miercuri si joi
Administratia Nationala de Meteorologie informeaza ca in intervalul miercuri 6 noiembrie ora 10.00 - joi, 7 noiembrie ora 10.00 se vor inregistra in toata tara ploi moderate cantitativ, intensificari ale vantului si ninsori la munte.
Care sunt constructiile speciale la care vor fi aplicate noi impozite, la ce resurse minerale vor creste redeventele si care vor fi efectele
Guvernul vrea sa creasca incasarile la buget in 2014 prin suprataxarea sectorului energetic, prin majorarea redeventelor la resursele minerale si prin si prin acciza suplimentara la carburanti. Pana acum, constructiile speciale nu erau supuse impozitarii. Din 2014 vor fi. Toate aceste constructii speciale sunt folosite in domeniul energetic si cel al transporturilor. In ceea ce priveste cresterea
ANI: Viceprimarul municipiului Constanta si vicepresedintele CJ Constanta, incompatibili
Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul a doi alesi locali din Constanta, membri PSD: Debebal Fagadau, viceprimarul municipiului Constanta si Nicolae Cristinel Dragomir (vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta), care au exercitat simultan mai multe functii si calitati.
Cătălin Predoiu: Măsurile economice USL sunt aberante.
Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat, marti, ca PDL se opune masurilor economice anuntate de USL creeaza un cerc vicios al mediului de afaceri romanesc, pentru ca nu stimuleaza producerea de venituri. 'Suprataxarea va duce la disparitia banilor din economie si va duce la evaziune fiscala. Guvernul USL e un guvern taxator (...), care da cu o mana si ia cu trei', a spus Predoiu. Ci
De ce trebuie să ne îngrijorăm când Ponta ne dă veşti bune şi Antonescu îl laudă.
Guvernul Ponta s-a ascuns luni seara dupa doua vesti aparent bune ca sa ne spuna ca, de fapt, va trebui sa strangem cureaua anul viitor. In realitate, sunt mai multe motive de ingrijorare decat de bucurie. Din ce a declarat ministul de Finante, Daniel Chitoiu, dupa intalnirea cu FMI, trebuie sa intelegem ca nevoia de bani a Guvernului este mare si urgenta. Din acest motiv, incepand cu anul viitor,
ANM: Ploi, ninsori şi vânt puternic, miercuri şi joi
ANM a trimis o informare meteorologică de ploi, ninsori şi intensificări ale vântului, valabilă între 6 noiembrie, ora 10 şi 7 noiembrie, ora 10.
Justin Bieber investeşte 1,1 milioane de dolari într-o reţea de socializare pentru adolescenţi
Justin Bieber investeşte 1,1 milioane de dolari într-o reţea de socializare mobilă concentrată în jurul imaginilor, dedicată adolescenţilor. Este vorba de un fel de „Instagram” pentru adolescenţi, transmite VentureBeat.com.
Purtatorul de cuvant al PSD: Atitudinea lui Crin Antonescu este total ambigua si creeaza o anumita iritare la PSD
Crin Antonescu are o atitudine "ambigua", spune la RFI purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan. El declara ca "tentatia scandalului trebuie trecuta in plan secund".
FABRICA DE IDEI. Andrei Balint, băiatul-fenomen care a intrat la facultate după ce a scris doar patru rânduri. Această limbă străină este viitorul lui. VIDEO
Gândul vă prezintă în următoarele săptămâni poveştile de succes ale unor tineri elevi şi studenţi români care au reuşit. Sunt tineri care au crezut în ideea lor şi care, cu puţin ajutor, au ajuns să o pună în practică. Campania Fabrica de Idei îşi propune să le arate tinerilor din România că se poate. Citiţi, aşadar, poveştile lor şi inspiraţi-vă.
Charlie Ottley, Travel Channel: Ecoturismul ar putea fi şansa României de a creşte economic ...
A calatorit in peste 50 de tari din lumea intreaga, din Spania pana in Africa de Sud si din Grecia pana in Peru, insa Romania i se pare unica, frumoasa si autentica. A scris o poezie despre tara noastra, vrea sa cumpere o casa langa Fagaras unde sa manance toate ziua ciorba de fasole cu ceapa. Ii mai plac si rosiile noastre pentru ca spune el, 'n-au gustul acela de plastic pe care-l au rosiile din
Costumul de Hallowen al unei eleve din Timişoara a dat naştere la controverse FOTO
Anda, o tânără de 19 ani din Timişoara, a suprins internauţii cu costumaţia aleasă pentru pentru Halloween.
Numai în galaxia noastră ar putea exista peste 11 miliarde de planete similare Pământului. STUDIU
Vestea pe care omenirea a aşteptat-o în toată istoria ei a venit! Este un moment fără precedent

Niciun comentariu: