marți, 5 noiembrie 2013

Parlamentarii vor putea beneficia de mai multe zboruri interne pe săptămână
Plenul reunit al Parlamentului a adoptat, marţi, o modificare la Statutul deputaţilor şi senatorilor prin care parlamentarii vor putea beneficia de mai multe zboruri interne pe săptămână, cu condiţia ca acestea să fi fost făcute în interes de serviciu şi aprobate de Biroul Permanent.
​Ucraina a semnat un acord de productie de gaze de sist cu Chevron care s-ar putea concretiza in investitii de zece miliarde dolari
Ucraina, care incearca sa-si reduca dependenta energetica de Rusia, a semnat marti un acord important cu gigantul american Chevron pentru extragerea de gaze de sist in vestul tarii, care s-ar putea concretiza in investitii de zece miliarde de dolari, scrie AFP.
STUDIU: Cutremurele slabe înregistrate în SUA în perioada 2006-2011, legate de injectarea de CO2 în sol
O serie de seisme slabe care au avut loc în apropiere de Snyder, în Texas (sud), în perioada 2006-2011, au fost legate de injectarea în subsolul unor terenuri petroliere a unor volume importante de dioxid de carbon (CO2), potrivit unei cercetări publicate luni.
Etno TV şi Taraf TV, amendate de CNA pentru spoturi publicitare pentru suplimente alimentare
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să amendeze Etno TV cu 30.000 de lei şi Taraf TV cu 20.000 de lei, pentru difuzarea mai multor spoturi publicitare pentru suplimente alimentare, care au încălcat legislaţia audiovizualului.
Guvernatorul Mugur Isărescu: "Băncile tratează la fel clienţii buni şi clienţii mai puţin buni" - LIVE TEXT
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, va susţine, începând cu ora 15:00, o conferinţă de presă unde va detalia măsurile adoptate marţi de Consiliul de Administraţie al BNR.
11 alimente pentru oase sanatoase
Cand vine vorba de construirea unor oase puternice, exista doua elemente nutritive cheie: calciul si vitamina D. Calciul sustine oasele si structura dintilor, in timp ce vitamina D imbunatateste absorbtia calciului si cresterea oaselor. Daca veti dezvolta osteoporoza, o boala caracterizata prin oase fragile, obtinerea calciului si a vitaminei D poate incetini boala si ajuta la prevenirea fracturil
Fiica presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, e urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani
Fiica presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Andreea Cosma, este urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani, in acelasi dosar in care este anchetat fostul angajat SGG Marcel Pavaleanu, relateaza B1 TV si Jurnal Prahovean, citand surse judiciare. Asa cum a aratat HotNews.ro, fostul angajat al Guvernului, Marcel Pavaleanu, are legaturi stranse cu Razvan Alexe, pe care presa local
Curtea de Audit a UE: Nereguli privind achiziţiile publice şi dezvoltarea rurală din România în 2012
Curtea de Conturi a UE a constatat că sistemul privind fondurile de dezvoltare rurală în România este "ineficace", iar procedurile de achiziţii publice prezintă numeroase nereguli, potrivit raportului privind exerciţiul financiar 2012, prezentat marţi la Luxemburg.
Imagini cu un bărbat căutat după uciderea unei românce, la Londra, difuzate de poliţia britanică
Autorităţile britanice au difuzat imagini ale unui bărbat care ar deţine informaţii în cazul uciderii româncei Mariana Popa, la periferia Londrei.
Academia Romana a ales prin vot secret noi membri. Daniel Daianu si Lucian Albu - membri titulari, Irinel Popescu, ales membru corespondent
Academia Romana a ales marti, prin vot secret, noi membri. Medicul Irinel Popescu a fost ales membru corespondent la Sectia de Stiinte Medicale, dupa ce la alegerile din 28 martie nu a reusit sa intruneasca numarul de voturi necesare. Daniel Daianu si Lucian Albu au fost alesi membri titulari. Monseniorul Vladimir Ghika si Petre Pandreaau fost alesi membri post-mortem ai Academiei Romane.
Grecia vrea să lanseze anul următor o reţea naţională de internet Wi-Fi gratuit
Guvernul elen a început să lucreze la o reţea de de internet Wi-Fi gratuit care să acopere Grecia în totalitate, iar aceasta ar trebui să devină complet operaţională anul următor, a anunţat premierul Antonis Samaras, într-un interviu televizat, citat de portalul GreekReporter.
Bilete de avion la jumătate de preţ pentru destinaţii exotice de sărbători.
Compania aeriana KLM lanseaza o oferta promotionala de sarbatori si ofera biletele de avion catre peste 70 de destinatii din Caraibe, Asia si America de Nord la preturi cu pana la 45% mai mici. Romanii care isi cumpara bilete in perioada 5 - 19 noiembrie 2013 catre destinatii exotice din zona insulelor Caraibe, precum Saint Martin, Aruba, Curacao si Havana, vor plati de la 699 euro pentru un zbor
Tăriceanu, ironic despre măsurile convenite cu FMI: Excelente, nici în vis nu bănuiam aşa ceva
Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a comentat ironic marţi, înaintea şedinţei BPN al PNL, măsurile convenite în urma negocierilor dintre Guvern şi reprezentanţii FMI, afirmând că nici în vis nu bănuia aşa ceva.
”Mircea Vulcănescu în arhivele securităţii”, volum adresat justiţiei româneşti.
La Muzeul National al Taranului Roman se va lansa, joi, cel de-al cincilea volumului din seria 'Nae Ionescu si discipolii sai in arhiva Securitatii', volum dedicat lui Mircea Vulcanescu si ingrijit de Dora Mezdrea. Cartea aminteste despre experientele lui Mircea Vulcanescu in inchisorile comuniste, despre 'lipsa de disponibilitate a societatii romanesti fata de elitele sale exterminate', iar Dora
Şefa misiunii FMI despre bruiaj şi telefoane: Nu-mi folosesc telefonul în cursul negocierilor
Şefa misiunii FMI, Andrea Schaechter, susţine că nu a fost deranjată de măsurile de securitate cerute în această rundă de negocieri, întrebată de bruiaj şi reţinerea telefoanelor, arătând că nu-şi foloseşte mobilul în timpul discuţiilor, iar confidenţialitatea pe timpul negocierilor este o regulă.
Peste 10.000 de sindicalişti din învăţământ protestează miercuri la Guvern şi Parlament
Peste 10.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) sunt aşteptaţi să protesteze, miercuri, în Capitală, printr-un miting la Guvern şi un marş până la Palatul Parlamentului, principala lor revendicare fiind alocarea a 6% din PIB pentru educaţie.
Legea ce obliga televiziunile să aibă săptămânal emisiuni culturale, respinsă la cererea lui Băsescu
Senatul a respins, marţi, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, o lege care obliga radiodifuzorii să rezerve săptămânal cel puţin 120 de minute pentru emisiuni sau ştiri cu conţinut cultural sau educativ.
VIDEO India a lansat o nava spatiala catre Marte, incercand sa fie prima tara din Asia care atinge Planeta Rosie
India a lansat cu succes marti o nava spatiala catre Marte, in incercarea de a fi a patra agentie spatiala din lume si prima asiatica ce ajunge pe 

Niciun comentariu: