sâmbătă, 30 noiembrie 2013

RFI: Cetatenii romani au dreptul la ajutoare sociale in Germania
Tribunalul social din landul Renania de Nord-Westfalia (NRW) a decis ca toti cetatenii romani au dreptul sa primeasca ajutor social din fondul denumit "Hartz IV". Decizia (L 6 AS 130/13) pronuntata pe 28 noiembrie a fost bazata pe principiul european al nediscriminarii intre cetatenii diferitelor state membre ale UE, anunta in exclusivitate RFI.
Antonescu: Unirea cu Republica Moldova nu e ceva de comentat, dar e o aspiraţie naţională
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că ideea enunţată de şeful statului privind unirea Republicii Moldova cu România nu este de comentat, însă a precizat că este vorba despre o aspiraţie naţională de ambele părţi ale Prutului.
Comisiile de Buget-Finanţe au ADOPTAT proiectul Legii bugetului de stat pe 2014
Comisiile de Buget-Finanţe au adoptat, vineri seară, cu 23 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi două abţineri, proiectul Legii bugetului de stat pe 2014, cu amendamente. Amendamentele admise şi cele respinse au fost cuprinse în anexe.
Joc al minţii, servicii secrete sau infractori pe Internet? Enigma cu care se luptă cei mai ...
Criptologie, literatura, istorie, Internet - cu varianta sa intunecata, Darknet si un pic de pericol. Sunt ingredientele unei povesti de succes. Fie ca s-au numit Numele Trandafirului sau Pendulul lui Foucault, Imprimatur sau Codul lui Da Vinci, cartile 'de mistere' a fost best seller in ultimele decenii. Sau secole, daca ne gandim la misterele lui Eugène Sue. Nici producatorii de jocuri de calcul
24 ianuarie ar putea deveni sărbătoare naţională.
Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, a sustinut, vineri, ca parlamentarii PSD de Iasi vor relua demersurile pentru ca ziua de 24 ianuarie sa fie declarata sarbatoare nationala. Presedintele PSD Iasi, Gheorghe Nichita, a declarat ca va fi depus in Parlament un proiect de lege in acest sens, transmite Mediafax. "Este necesar si oportun ca romanii sa nu uite istoria lor si sa nu uite rolul celor
Pricopie a prezentat bugetul Educaţiei, contestat de Ialomiţianu printr-un document al Guvernului
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a prezentat vineri seară în comisiile de buget-finanţe cifrele alocate de la bugetul de stat pentru învăţământ, însă acestea au fost contestate de deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, care a prezentat cifre diferite dintr-un document al Guvernului anexat la buget.
COMENTARIU: Adresaţi-vă unui specialist.
Expertii internationali sunt de acord cu faptul ca sistemele centralizate de furnizare a energiei termice sunt cele mai eficiente solutii de incalzire si producere apa calda pentru locuintele din blocuri in marile aglomerari urbane, mai cu seama ca, in aceste situatii, se poate produce energie mai ieftin prin cogenerare sau chiar trigenerare. Aceasta este solutia adoptata in marea majoritate a ora
Francezii vor promova România la radio şi tv.
RFI si TV5 Monde au semnat un acord de parteneriat pentru a se promova reciproc si pentru a-si creste vizibilitatea in Romania, a declarat Marie-Christine Saragosse, presedintele-director general al grupului France Médias Monde, intr-o conferinta de presa, organizata vineri, la Bucuresti. Marie-Christine Saragosse, presedinte-director general al grupului France Médias Monde (din care fac parte RFI
FT: Eforturile lui Cameron în domeniul migrării, afectate de creşterea imigraţiei din state UE
Eforturile premierului britanic David Cameron de a reduce migrarea înaintea viitoarelor alegeri sunt periclitate de o creştere neaşteptată a afluxului de muncitori din state UE afectate de recesiune ca Spania, Portugalia, Italia şi Grecia, relatează Financial Times (FT) online.
Moldovenii nu prea vor Unirea cu România
Premierul Iurie Leancă a declarat vineri la Vilnius că Republica Moldova nu este gata să se unească cu România și preferă să se integreze în Uniunea Europeană. Moldovenii nu prea vor să se unească cu România, o recunoaște chiar premierul moldovean, Iurie Leancă care îi taie elanul lui Băsescu, în privința Unirii României cu Republica Moldova. Întrebat de corespondentul RIA Novosti, dacă este posib
Militari din SUA, Polonia, Franța și Turcia, vor defila în premieră de Ziua Națională a României
În premieră absolută, pe 1 decembrie, la București, la parata militară dedicată organizată de Ziua Naţională a României, vor defila și militari ai armatelor Franţei, Poloniei, Turciei şi ai Statelor Unite ale Americii. Pe lângă cei peste 2000 de militari români, duminică, la București, vor trece pe sub Arcul de Triumf și militari francezi, polonezi, turci și americani. Detaşamentul francez, aflat
Cartea Recordurilor: O româncă, cea mai de succes tânără alpinistă.
Alpinista romanca Crina "Coco" Popescu a intrat pentru a doua oara in Cartea Recordurilor, de aceasta data pentru "Cea mai de succes tanara alpinista din lume". Odata cu recordul mondial pentru "Cea mai de succes tanara alpinista din lume" acordat de World Record Academy, Crina Popescu va primi si medalia de aur acordata de World Record Academy. Din cele peste 1.200 d
O tânără de 21 de ani şi-a amputat piciorul, pentru că nu putea purta tocuri
Gest extrem. Motivul incredibil pentru care şi-a amputat piciorul la numai 21 de ani! Nu ai fi crezut niciodată că o femeie e în stare de asta!
Mii de ucraineni au format un lanţ uman "spre Uniunea Europeană" - FOTO
Zeci de mii de protestatari din Ucraina şi-au dat mâna, vineri, formând un "lanţ uman simbolic care leagă ţara lor de Uniunea Europeană".
Summitul de la Vilnius: Ucraina NIET, Moldova DA! Cine cștigă, cine pierde după Vilnius?
Poate vi-l imaginati pe Vladimir Putin frecandu-si mainile in timp ce priveste fiasco-ul in care s-a transformat summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius. Dintre cele sase tari curtate de Uniunea Europeana doar doua continua drumul: Republica Moldova si Georgia. Barroso si Van Rompuy care fac declaratii dure la adresa Ucrainei par a fi invinsi de jocul rusesc. Sunt lucrurile atat de simple pe
Puşcaşii marini americani despre antrenamentele din România: "O experienţă unică de viaţă"
Compania "Alpha" a Corpului de Infanterie Marină a SUA a încheiat, vineri, un stagiu comun de pregătire cu Batalionul 22 Vânători de Munte "Cireşoaia" din Sfântu Gheorghe, fiind primul antrenament al americanilor în condiţii de iarnă în România, ei spunând că a fost "o experienţă unică de viaţă".
Grapini: Elveţia va sprijini România în domeniul pregătirii personalului din turism
Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism, Maria Grapini, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu agenţi din turismul local, că Elveţia va sprijini România în pregătirea personalului din domeniul turismului.
TVR lansează pe 1 decembrie grila dedicată publicului din Republica Moldova
TVR lansează, duminică, de 1 Decembrie, la Chişinău, grila destinată publicului din Republica Moldova, prima zi de emisie fiind marcată de transmisiuni în direct de la aniversarea Zilei Naţionale a României la Ambasada română şi din Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitala moldoveană.
Băsescu: Uneori, drumul unui preşedinte român, de la Vilnius la Bucureşti, trece prin Chişinău
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la sosirea în Republica Moldova, că, uneori, drumul unui preşedinte român, de la Vilnius la Bucureşti, trece prin Chişinău şi i-a mulţumit lui Nicolae Timofti că a acceptat invitaţia de veni în România pe 1 Decembrie.
Fiica Elenei Băsescu va fi botezată sâmbătă
Fiica Elenei Băsescu, Sofia Anais, va fi botezată sâmbătă, la Biserica Sfântul Spiridon Nou, naş urmând să fie primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă.
Presedintele moldovean va participa la Bucuresti la manifestatiile de Ziua Nationala
Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va veni duminică la Bucureşti pentru a participa la manifestaţiile dedicate Zilei Naţionale a României, informeaza Agerpres.
Colesterolul "alimentează" cancerul mamar - STUDIU
Un produs derivat al colesterolului are capacitatea de a alimenta creşterea tumorilor şi de a contribui la răspândirea cancerului mamar, afirmă autorii unui studiu publicat recent în revista Science, informează bbc.co.uk.

Niciun comentariu: