luni, 2 decembrie 2013

Presa din Italia denunţă "SCLAVIA" din "fabricile-lagăr" chineze, după un incendiu soldat cu 7 morţi
Presa din Italia lansează un semnal de alarmă privind activităţile firmelor chineze, după un incendiu la o fabrică de textile, fiind denunţate condiţiile extrem de grele de lucru, comparabile cu sclavia, ale unor angajaţi care nici măcar nu aveau voie să iasă, şi nerespectarea normelor minime.
Seful ANAF da in judecata Centrul de Investigatii Media: Alaturarea numelui meu de mafia rusa reprezinta o sceneta suprarealista.
Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala /ANAF/, Gelu Stefan Diaconu, a anuntat luni ca va actiona in instanta publicatia on-line Centrul de Investigatii Media, care a publicat in ultima perioada o serie de articole in care sustine ca familia sefului ANAF ar avea legaturi cu mafia rusa.
Traian Basescu: Am decis sa nu aprob Memorandumul pentru aprobarea negocierilor cu FMI. Motivul: majorarea accizei la carburanti este trecuta la obligatiile asumate de Guvern
Presedintele Traian Basescu a declarat luni seara la Palatul Cotroceni ca a decis sa nu aprobe memorandumul trimis de Guvern pentru aprobarea negocierilor cu FMI din cauza majorarii accizei la carburanti. "Nu imi voi asuma aceasta masura antieconomica, impotriva intereselor Romaniei si a sanselor de relansare a economiei", a spus Traian Basescu. "Guvernul isi poate asuma sa trimita
Si medicii dau spaga
Doctorii mituiesc doctori in sistemul medical din Romania – iar pacientii lor plătesc si ei un pret pentru asta. A da mita sau a nu da mita – aceasta e intrebarea pe care tinerii medici specialisti din Romania nu pot s-o evite. Maria Barbu a incercat. Si-a cautat un loc de munca intr-o localitate mica, in speranta ca va scapa de relatiile de nepotism si de coruptie prin care se construiesc cariere
Centrul de Investigatii Media: Familia sefului ANAF, Gelu Diaconu, ar avea legaturi de afaceri cu un miliardar ucrainean cu vechi relatii in Mafia rusa
Off-shore-ul Cartha Limited - controlat de ginerele sefului ANAF, Gelu Diaconu, si asociat cu sotia acestuia in firma Comity Prod Exim SRL pe care demnitarul a uitat s-o treaca in declaratia de avere - are legaturi cu miliardarul ucrainean Dmitry Firtash, un controversat om de afaceri creditat cu o avere de aproape 4 miliarde de dolari, scrie site-ul specializat Centrul de Investigatii Media.
"Ca la uşa cortului", emisiunea regelui Cioabă, difuzată din aprilie.
Regele international al romilor, Dorin Cioaba, infiinteaza o televiziune care ar urma sa emita in toata lumea. Totodata, el a precizat, luni, pentru Romania libera, ca va modera o emisiune numita "Ca la usa cortului", unde vor fi invitati politicieni. Dorin Cioaba a declarat, luni, ca televiziunea se va numi IRU TV (de la organizatia International Romani Union, pe care o prezideaza) si v
Marele actor Ion Haiduc împlineşte, marţi, 66 de ani.
Marele actor Ion Haiduc implineste marti 66 de ani, iar colegii ii ureaza multa energie, sanatate si imaginatie creatoare. Ion Haiduc s-a nascut in data de 3 decembrie 1947, la Oradea si este urmasul unui haiduc adevarat, Novac, pe linia descendenta a mamei. In copilarie, Ion Haiduc visa sa devina medic, pana intr-o zi, cand a descoperit Scoala de Arta de la Timisoara si sectia ei de Teatru. A dat
Oficial UE: România participă la EUROSUR pentru că din punct de vedere juridic face parte din Schengen
România şi Bulgaria participă la EUROSUR, întrucât cele două ţări sunt parte a spaţiului Schengen, din punct de vedere juridic, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al comisarului pentru afaceri interne, Michele Cercone, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor.
Nicolăescu: În 2014 alocăm aproape cinci milioane de euro pentru vaccin antigripal şi BCG
Institutul Cantazino va primi, în 2014, cinci milioane de euro pentru terminarea liniei de fabricaţie a vaccinului antigripal şi cel al tuberculozei (BCG), a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, cu ocazia vizitei făcute împreună cu premierul Victor Ponta, la unitatea sanitară.
Numărul persoanelor care muncesc la negru rămâne constant: 13.647 în primele zece luni din 2013
Numărul persoanelor care muncesc la negru rămâne constant de la un an la altul, în primele zece luni ale acestui an fiind depistaţi 13.647 de lucrători fără contracte de muncă, potrivit datelor comunicate de MMFPSPV, la solicitarea MEDIAFAX, după ce în 2012 au fost peste 14.300 de cazuri.
Radu Beligan va sărbători cea de-a 95-a aniversare pe scenă, în spectacolul "Egoistul"
Radu Beligan va sărbători cea de-a 95-a aniversare pe scenă, în spectacolul "Egoistul", în care va juca pe 15 decembrie, la Teatrul Naţional Bucureşti, unde publicul este invitat să-l sărbătorească pe cel mai longeviv artist al scenei româneşti.
Rata de ocupare şi salariile femeilor în România, mai mici decât ale bărbaţilor
Rata de ocupare şi salariile femeilor în România sunt semnificativ mai mici decât ale bărbaţilor, în timp ce ponderea femeilor expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială este mai mare decât cea a bărbaţilor, se arată în textul viitoarei Strategii privind egalitatea de şanse.
Cea mai aglomerată zi de shopping prin internet: Peste 131 de milioane de americani sunt aşteptaţi să cumpere online de Cyber Monday
Peste 131 de milioane de americani sunt aşteptaţi să cumpere online de Cyber Monday, care ar putea fi cea mai aglomerată zi de shopping prin internet din acest an, dar ştirile ar putea să nu fie foarte bune pentru retaileri, având în vedere că media cheltuielilor de Thanksgiving este în declin.
Douăzeci de poliţişti, trimişi la Paris pentru combaterea infracţiunilor comise de români în Franţa
Douăzeci de poliţişti români au fost trimişi la Paris, luni, pentru a sprijini Poliţia franceză în cazurile în care sunt implicaţi cetăţeni din România, care, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, comit pe teritoriul Franţei, în general, fapte de cerşetorie, furturi şi înşelăciuni.
Titus Corlăţean participă, marţi şi miercuri, la reuniunea miniştrilor de externe ai NATO
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, va participa, în perioada 3-4 decembrie, la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor de Externe ai Alianţei Nord-Atlantice, unde vor fi abordate chestiuni legate de pregătirea summit-ului NATO din 2014, potrivit unui comunicat MAE, remis MEDIAFAX.
Băsescu a semnat decretul privind demisia procurorului acuzat că a jucat la poker banii de flagrant
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, prin demisie, a lui George Mărgărit - acuzat că a jucat la poker banii destinaţi unui flagrant.
Miranda Kerr are o relaţie cu miliardarul australian James Packer
Top-modelul Miranda Kerr, care s-a despărţit de actorul britanic Orlando Bloom în octombrie, după o căsnicie de trei ani, are o relaţie cu miliardarul australian James Packer, proprietarul unui lanţ de cazinouri din Australia, informează AFP.
Şase grenade, descoperite într-un liceu din Timişoara.
Cele sase grenade au fost gasite, luni, in subsolul Colegiului Ana Aslan din Timisoara. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis, grenadele erau defensive. Grenadele au fost gasite de o persoana care facea lucrari de intretinere in subsolul cladirii, potrivit B1tv. Zona a fost securizata de echipele ISU. 'Nu a existat niciun pericol. In cursul diminetii am fost se
VIDEO. Vin nisorile şi scad temperaturile. Prognoza meteo până pe 15 decembrie.
Vremea se raceste incepand din aceasta saptamana, iar din 6 decembrie incepe sa ninga in aproape toata tara. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pana la 15 decembrie. BANAT. In primele zile ale intervalului, pana in data de 6 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne in jurul celor normale pentru perioada din an, respectiv maxime in jurul a 4 gra
Ponta îndeamnă la încredere în vaccinul românesc: O să mă şi vaccinez, dar nu cu răceala am probleme
Premierul Victor Ponta i-a îndemnat pe români să aibă încredere în vaccinul care va continua să fie produs de Institutul Cantacuzino şi a afirmat că se va vaccina şi el, adăugând însă că nu are probleme cu răceala, ci "cu altele".
BIOGRAFIE: Viktor Ianukovici, un politician care atrage scandalul în Ucraina
Preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici este un politician care atrage scandalul, victoria sa frauduloasă la alegerile prezidenţiale din 2004 generând "revoluţia portocalie", în timp ce refuzul său de a semna Acordul de Asociere cu UE este denunţat astăzi de sute de mii de ucraineni.
"Călătorie de Crăciun" cu Gheorghe Zamfir, pe 10 decembrie, la cinematograful Patria
Gheorghe Zamfir va susţine, pe 10 decembrie, de la ora 19.30, la cinematograful Patria din Bucureşti, spectacolul "Călătorie de Crăciun", care face parte din seria de evenimente dedicate împlinirii a 50 de ani de activitate a artistului.
Casa părintească a mamei compozitorului George Enescu, clasată ca monument istoric
Casa părintească a mamei compozitorului George Enescu, din comuna Mihăileni, judeţul Botoşani, a fost inclusă în lista monumentelor istorice, categoria monumente memoriale, grupă "B", potrivit unui Ordin al Ministerului Culturii publicat în Monitorul Oficial.
Uniunea Europeană face apel la calm în Ucraina
Uniunea Europeană îndeamnă autorităţile din Ucraina şi opoziţia să aibă o atitudine calmă, după violenţele înregistrate la Kiev.
Când este apa un PERICOL pentru sănătate: SUBSTANŢA din sticlele de plastic care ar putea cauza una dintre cele mai comune afecţiuni
Consumul de apă din pahare sau sticle din plastic ar putea fi cauza apariţiei de migrene, potrivit unui nou studiu realizat de experţi de la o universitate din Statele Unite, care arată că durerile de cap sunt declanşate de o substanţă chimică din ambalajul din plastic.
VREMEA. Prognoza meteo pentru 3 şi 4 decembrie
VREMEA se va răci în majoritatea regiunilor şi se va menţine aşa în următoarele două zile. Temperatura maximă va fi de 7 grade Celsius, iar cea minima de -12 grade, potrivit ANM.

TODAY

Niciun comentariu: