luni, 2 decembrie 2013

Proteste la Oltchim. Angajaţii cer salariile restante şi schimbarea directorilor
Aproximativ o sută de salariaţi ai combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea participă, luni, la un protest spontan, oamenii ieşind în curtea combinatului şi cerând salariile restante pe două luni şi jumătate şi schimbarea directorilor despre care afirmă că sunt "puşi politic în funcţii".
Ministrul Duşa şi omologul moldovean au semnat două acorduri de cooperare în domeniul militar
Ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi omologul moldovean, Vitalie Marinuţă, au semnat, luni, la Bucureşti, două acorduri de cooperare în domeniul militar, oficialul de la Chişinău declarând ulterior că importanţa dezvoltării parteneriatelor, în special cu România, creşte după Summit-ul de la Vilnius.
Un obuz tras de pe teritoriul Siriei a explodat în partea ocupată de Israel a Platonului Golan
Un obuz de mortier tras de pe teritoriul Siriei a explodat luni în cea mai importantă localitate druză, Majdal Shams, situată în partea ocupată de Israel a Platoului Golan, au declarat martori pentru AFP.
China: Celebrul regizor Zhang Yimou recuoaste ca are trei copii cu actuala sa sotie
Celebrul regizor chinez Zhang Yimou a recunoscut ca are trei copii cu actuala sa sotie si si-a cerut scuze pentru incalcarea politicii copilului unic, afirmand ca accepta orice pedeapsa a autoritatilor, scrie AFP.
44 de predictii despre Romania
Treisprezece specialisti din 11 industrii au facut previziuni in privinta evolutiilor marcante din Romania pentru 2014, in cadrul evenimentului Pro-Gnosis, organizat de DC Communication. Cele 44 de predictii tin de domenii dintre cele mai diverse, de la macroeconomie la antreprenoriat social, de la consultanta la bancar, piete de capital, social media, muzica, gastronomie sau domeniul legal schite
Guvernul a aprobat discret INSULA LUI DRAGNEA unde se va face turism fără frunză. Primar: "Plaja există, dar nu sunt căsuţe să vină omul cu soţia, cu amanta"
O insulă şi un braţ de pe Dunăre au trecut miercuri, prin semnătura premierului Victor Ponta, de la Guvern la Consiliul Judeţean Teleorman.
Comandantul jandarmeriei române: La Pungeşti acţionează în jur de 250 de jandarmi.
Comandantul jandarmeriei romane, generalul Mircea Olaru, a declarat ca, inca din data de 16 noiembrie, la Pungesti, un grup de cetateni nemultumiti de faptul ca o companie isi deplasa utilajele catre un teren care ii apartinea a obstructionat accesul catre terenul respectiv. "In aceste zile, drumul a fost blocat de mai multe ori", a declarat Olaru. Citeste si: Proteste la Pungesti. Cativ
Blaga: PDL nu va vota bugetul pe 2014, dar participă la dezbateri şi îşi susţine amendamentele
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că parlamentarii PDL nu vor vota bugetul pe 2014, dar vor participa la dezbaterile din Parlament şi îşi vor susţine punctele de vedere şi toate amendamentele.
Carmen Tocală a părăsit în lacrimi Adunarea Generală a FR Baschet, după ce şi-a predat mandatul de preşedinte
Secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală, a părăsit în lacrimi Adunarea Generală de Alegeri a Federaţiei Române de Baschet, luni, după ce şi-a predat mandatul de preşedinte al forului.
China a lansat roverul spaţial Iepurele de jad, având ca misiune explorarea Lunii
China a lansat, duminică, prima ei sondă spaţială care se va aşeza pe Lună, unde va plasa un vehicul de explorare teleghidat, denumit Iepurele de jad.
Poliţia rusă a destructurat o reţea de prostituţie din Republica Moldova la Moscova, eliberând şase femei
Poliţia rusă a anunţat luni că a destructurat o reţea de trafic de persoane, la Moscova, care obliga femei din Republica Moldova, o fostă republică sovietică, la sclavie sexuală.
WTA: Simona Halep se mentine pe locul 11; Serena Williams, lider detasat
Simona Halep se mentine pe locul 11 in ierarhia WTA, jucatoarea din Romania acumuland 3335 de puncte. Serena Williams domina cu autoritate clasamentul (13.260 de puncte), in timp ce pe urmatoarele pozitii se afla Victoria Azarenka si Na Li.
Poate fi calculat riscul de deces prin boli cardiovasculare?
Exista in prezent diagrame pentru estimarea riscului de deces la 10 ani prin boli cardiovasculare. Aceste diagrame sunt utile si pentru persoane sanatoase cu varsta peste 40 ani, in diagrama nefiind incluse valori pentru varste mai mici de 40 ani. Nu se foloseste pentru pacienti cu boala cardiovasculara cunoscuta, diabet zaharat, boala renala cronica moderat-severa, pentru ca acestia au deja un ri
Zimermann, IZA: Temerile legate de posibilul beneficiu social pe care migrantii romani l-ar avea in strainatate sunt nefondate stiintific
"Temerile legate de posibilul beneficiu social pe care migrantii romani l-ar avea in strainatate sunt nefondate stiintific. Exista probabil si situatii punctuale, dar migratia externa este mai degraba o solutie nu o problema, a declarat pentru HotNews.ro profesorul Klaus Zimmermann, directorul Institutului pentru Studiul Muncii- IZA (unul dintre liderii cercetarii mondiale asupra pietelor si
Recurs în dosarul Zambaccian. Năstase ar putea ajunge din nou la închisoare.
Curtea Suprema judeca astazi un nou termen recursul dosarului Zambaccian in care este inculpat Adrian Nastase. Fostul premier va fi judecat, la acest termen, de magistratul Ionut Matei, care l-a condamnat pe fond in dosarul Trofeul Calitatii, conform gandul.info. Citeste si: Dana Nastase la ICCJ: Ioan Paun mi-a spus ca e ofiter sub acoperire La termenul anterior, judecatorii l-au audiat pe Ioan Pa
REPORTAJ: Locuitorii "celui mai est-european oraş britanic", Boston, au opinii împărţite despre migrare
Trei familii din Boston, "cel mai est-european oraş din Marea Britanie", în Lincolnshire, originare din Anglia, România şi Polonia, au opinii împărţite cu privire la posibilitatea venirii altor imigranţi, după anularea restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor.
Laurentiu Reghecampf, dupa remiza cu Petrolul: Nu am jucat fotbal, am fost surprinsi de adversari
Steaua a bifat doar o remiza, scor 1-1, pe propriul teren, impotriva celor de la Petrolul. "Nu am jucat fotbal, am fost surprinsi de presingul adversarilor", a precizat Laurentiu Reghecampf, tehnicianul campioanei Romaniei. "A fost viciere de rezultat", a completat Mihai Stoica, managerul general al formatiei din Ghencea.
HARTA INTERACTIVA Cum s-a dublat in Bucuresti pretul la apa si canal in ultimii 3 ani si de ce mai avem strazi fara utilitati
In 13 ani, de cand serviciul de apa si canal din Bucuresti a fost concesionat de Primaria Bucuresti  firmei Apa Nova, tariful la apa a crescut de aproape 17 ori. Doar in ultimii 3 ani pretul la aceste servicii aproape s-a dublat. Desi bucurestenii platesc mai mult pentru aceste serviciu, exista semne de intrebare legate de modul in care Apa Nova si-a indeplinit obligatiile asumate prin contractul
Amazon va încerca să construiască drone pentru a livra comenzile clienţilor într-o jumătate de oră
Retailerul online american Amazon va încerca să dezvolte vehicule aeriene fără pilot, care să poată livra colete într-o jumătate de oră de la primirea unei comenzi de la clienţi, a declarat directorul general al companiei, Jeff Bezos.
Proteste la Oltchim: Angajaţii cer salariile restante şi schimbarea directorilor
Aproximativ o sută de salariaţi ai combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea participă, luni, la un protest spontan, oamenii ieşind în curtea combinatului şi cerând salariile restante pe două luni şi jumătate şi schimbarea directorilor despre care afirmă că sunt "puşi politic în funcţii".
MEDIAFAX ZOOM: 1 Decembrie 2013 - GALERIE FOTO
La 95 de ani distanţă faţă de momentul istoric de la 1 Decembrie 1918, ziua naţională a României a fost sărbătorită, atât în Bucureşti, cât şi în celelalte oraşe mari ale ţării prin parade militare emoţionante la care au participat zeci de mii de oameni.
"Jocurile foamei: Sfidarea", lider în box office-ul nord-american pentru a doua săptămână. Ce filme mai sunt în top - VIDEO
Filmul SF "Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire", al doilea din saga "Jocurile foamei", este lider pentru a doua săptămână consecutiv în box office-ul nord-american, cu încasări de 74,5 milioane de dolari.
Cursul a scăzut la 4,43 lei/euro la debutul zilei
Cursul de schimb a scăzut la 4,43 lei/euro la deschiderea şedinţei interbancare de luni şi apoi a fluctuat uşor peste acest nivel în prima oră, într-o piaţă cu volume reduse de tranzacţionare, potrivit dealerilor.
Chevron: Luni dimineaţă, la ora 7.00, au început lucrările la Pungeşti. Manifestanţii aflaţi în corturi reclamă intervenţia în forţă a jandarmilor. Reacţia Jandarmeriei
Aproximativ 40 de persoane aflate în corturile din tabăra din Siliştea-Pungeşti au reclamat intervenţia în forţă a jandarmilor, luni dimineaţă, oamenii spunând că au fost ridicaţi din corturi şi urcaţi în dube, în timp ce pe drumul judeţean din zonă Jandarmeria a montat garduri, drumul find blocat în totalitate.
Topul bancilor cu cea mai buna reputatie:ING Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania si BRD
ING Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania si BRD Societe Generale conduc in topul bancilor care se bucura de cea mai buna  reputatie in Romania, conform studiului GfK de gestionare a reputatiei realizat cu ajutorul Reputation Management Model - RepMan. ING Bank, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania si BRD Societe Generale sunt totodata si principala banca pentru 60% din populatia urbana bancari
​60% dintre angajatii mei nu vin la lucru decat pentru a fura
De cand tot recrutez « management privat » la Stat, ma tot gandesc si imi fac calcule ca un DNA privat ar fi cea mai simpla si mai profitabila afacere pe care as putea eu sa am vreodata. Nici nu ar fi nevoie sa ies din birou, informatiile si documentele ar veni singure la mine, iar eu as scrie doar si as semna mandate de perchezitie si de arestare, scrie George Butunoiu pe blogul lui.
Cameron, romanii si libertatea de miscare in Uniunea Europeana
Premierul Romaniei, Victor Ponta, nu este de acord cu omologul sau britanic, David Cameron, cu privire la limitarea libertatii de miscare a persoanelor in Uniunea Europeana. Si alte figuri politice de frunte ale UE au criticat intentiile premierului britanic, care, intr-un editorial publicat saptamana trecuta in cotidianul londonez Financial Times anunta viitoare masuri legislative de limitare a a

Niciun comentariu: