vineri, 10 ianuarie 2014

O nouă anchetă într-o şcoală din Capitală. Pricopie: Inspectoratul a primit noi informaţii
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) va începe o anchetă similară celei de la Şcoala nr. 10 la o altă unitate de învăţământ, după ce a primit informaţii despre un caz asemănător, a anunţat vineri ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.
Avocaţii cer retrimiterea dosarului lui Miron Mitrea la DNA, pentru refacerea urmăririi penale
Avocaţii lui Miron Mitrea şi ai inculpaţilor din dosarul privind lucrările de la casa mamei fostului ministru au cerut vineri, la ICCJ, retrimiterea cauzei la DNA, pe motiv că anchetatorii nu ar fi respectat dispoziţiile impuse de instanţă la restituirea anterioară în vederea refacerii acestui caz.
Mihai Stoica anunţă ce se va întâmpla cu Bourceanu şi Tătăruşanu
Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că jucătorii Alexandru Bourceanu şi Ciprian Tătăruşanu, ale căror contracte vor expira la finalul sezonului, vor continua să joace pentru formaţia "roş-albastră" până în vară.
Proiectele arhitecturale imposibile ale lui Victor Enrich. GALERIE FOTO
Lucrurile nu trebuie să existe ca să fie impresionante.
Statul şi-a luat mâna de pe şcoli. Rezultatul? Părinţii au ajuns principalii sponsori ai ...
Observ zilele acestea, pe de-o parte, inflamarea subiectului legat de banii pe care parintii elevilor ii strang pentru asa-numitele fonduri ale clasei ori ale scolii. L-am auzit si pe ministrul Educatiei, azi, la conferinta de presa, spunand ca profesorii n-au voie sa gestioneze astfel de fonduri. Discutia aluneca totusi pe o latura care dovedeste necunoasterea legii de catre tot felul de pretinsi
Dosarul Rompetrol ar putea ajunge din nou la Curtea de Apel Bucureşti.
Dosarul Rompetrol ar putea ajunge din nou la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce avocatii au cerut declinarea de la ICCJ. Acestia au aratat ca desi Sorin Rosca Stanescu este senator, iar cazul ar trebui judecat la ICCJ potrivit legii, se incalca alte normative judiciare ce ar determina judecarea la CAB. Instanta suprema a dezbatut, vineri, la un prim termen de judecata in dosarul Rompetrol - declina
Americanii alocă 80 milioane de dolari pentru baza de la Deveselu.
Statele Unite au alocat, in bugetul pe 2014, 80 de milioane de dolari pentru constructiile militare de la baza Deveselu, conform Mediafax. Aceasta suma se adauga celor 20,8 milioane de dolari care au fost alocate in anul fiscal 2013. Pentagonul a cerut o alocare de 85 de milioane de dolari, dar Congresul a aprobat doar 80 de milioane de dolari. Ceremonia de marcare a inceperii lucrarilor principal
România pică din nou testul Comisiei Europene: Acordul de Parteneriat trimis de Guvern este "prea vag, fără viziune şi cu lecţii neînvăţate"
Experţii Comisiei Europene au transmis autorităţilor române că prima versiune a Acordului de Parteneriat (AP) pentru utilizarea fondurilor comunitare în perioada 2014-2020 este lipsită de viziune strategică, prea vagă şi nu dovedeşte că lecţia dată de eşecul cheltuirii banilor UE este valorificată.
Nicolae Manea: Sunt tratative destul de avansate pentru vanzarea Rapidului catre un grup de investitori
Nicolae Manea, noul presedinte al Rapidului, a precizat, intr-o conferinta de presa, ca actionarii Adrian Zamfir si Nicolae Cristescu sunt in tratative avansate pentru vanzarea clubului catre un grup de investitori straini si romani.
Radu Popa, consilierul lui Ponta: Nu suntem colonie, Nuland nu vine sa ne verifice unghiutele
Consilierul prim-ministrului Victor Ponta, deputatul PSD Radu Popa, fost PPDD, spune despre vizita subsecretarului american de stat, Victoria Nuland, ca "nu vine nimeni sa ne verifice daca avem unghiutele curate", scrie Revista22.
Liviu Dragnea, despre demisia Gabrielei Firea din PSD: Sunt foarte suparat, dar o inteleg, pe fond are dreptate
Vicepremierul Liviu Dragnea, presedintele executiv al PSD, declara o intelege pe Gabriela Firea, care a demisionat vineri din partid, pe fondul disputelor din organizatia Ilfov, si afirma ca "este profund incorect" modul in care s-au comprtat "colegii de la PNL".
Reacţia PSD: Sperăm ca Firea să revină asupra demisiei.
Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat, vineri, ca demisia Gabrielei Firea din PSD este surprinzatoare prin radicalitate, relateaza Mediafax. Ivan a completat ca se asteapta ca senatorul sa revina asupra demisiei. el manifestandu-si convingerea ca aceasta va reveni in partid, a carui sustinere o are.Ivan a spus ca intelege supararea Gabrielei Firea, care nu e singulara in PSD, dar a
Sorin Roşca Stănescu, urmărit penal pentru fals în declaraţii
Parchetul General a început urmărirea penală faţă de senatorul Sorin Roşca Stănescu pentru fals în declaraţii. Informaţia a fost confirmată pentru gândul de reprezentanţii Parchetului General. Procurorii au început urmărirea penală în urma sesizării formulate de Agenţia Naţională de Intergitate în octombrie 2013.
LEGEA DESCENTRALIZĂRII ESTE NECONSTITUŢIONALĂ. Reacţia lui Liviu Dragnea
Curtea Constituţională a decis că Legea descentralizării, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament în luna noiembrie, este neconstituţională, admiţând sesizarea formulată de parlamentarii PDL.

Niciun comentariu: