vineri, 10 ianuarie 2014

UPDATE Amenintare falsa cu bomba la Palatul de Justitie din Arad
Palatul de Justitie din Arad, in care isi au sediul si Tribunalul si Judecatoria, a fost evacuat, vineri dupa-amiaza, in urma unei amenintari cu bomba primita la 112, politistii izoland perimetrul in care se afla cladirea si inchizand traficul pe doua strazi din zona, relateaza Mediafax. Amenintarea s-a dovedit, ulterior, falsa.
Trei sferturi din comunele din tara sunt incapabile sa se sustina financiar. Ce ar fi insemnat legea descentralizarii pentru spatiul rural din Romania
Mai bine de trei sferturi din comunele din tara nu se pot sustine financiar si traiesc din banii primiti de la centru, potrivit unei dezbateri sustinute vineri de Expert Forum la Facultatea de Administratie si Management Public din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. "Legea descentralizarii presupunea intarirea judetelor. Asa ca, data fiind structura actuala de putere a partid
Subsecretarul de stat american Victoria Nuland a ajuns la Bucuresti
Subsecretarul de stat american Victoria Nuland a ajuns vineri, la Bucuresti, unde efectueaza o vizita de doua zile, informeaza Agerpres. Aceasta ar urma sa aiba o intalnire cu presedintele Traian Basescu, dar si cu membri ai societatii civile. Potrivit MAE, ministrul Titus Corlatean o va primi sambata, la ora 9.00, la sediul ministerului, pe Victoria Nuland.
Constanta: Radu Mazare vrea Carnavalioane incepand din acest an
Primarul Constantei, Radu Mazare, a anuntat vineri ca intentioneaza ca, incepand cu acest an, sa organizeze Carnavalioane de Revelion, petreceri pe strazile orasului, la care este convins ca vor participa zeci de mii de constanteni, relateaza Agerpres.
Prefectura Vaslui dă în judecată Consiliul Local Puieşti, care a interzis a doua oară explorarea gazelor de şist
Prefectura Vaslui a dat în judecată, vineri, Consiliul Local Puieşti, unitate administrativă care a interzis, pentru a doua oară, explorarea gazelor de şist pe teritoriul comunei, unde compania Chevron a avut deja o dezbatere publică pentru obţinerea acordului de mediu.
GALERIE FOTO. O americancă uimeşte lumea cu picturile sale suprarealiste
O artistă americană orginară din New York a devenit cunoscută în întreaga lume datorită lucrărilor suprarealiste pe care le realizează.
Udrea: Ponta să-şi dea imediat demisia dacă are principii.
Elena Udrea ii cere premierului Victor Ponta sa-si dea imediat demisia, dupa ce CCR a declarat neconstitutionala legea descentralizarii pe care Guvernul si-a asumat raspunderea. Citeste si: Udrea: USL nu mai are viata lunga. In PNL exista un curent de schimbare a lui Antonescu din calitatea de candidat la prezidentiale Deputatul PDL reaminteste lui Ponta ca el a cerut Guvernului Boc sa demisioneze
„Mâna lui Dumnezeu”, fotografiată în spaţiu
Telescopul NuStar (Nuclear Spectroscopic Telescope Array), aparţinând NASA, specializat în căutarea de găuri negre, a suprins, accidental, o imagine spectaculoasă.
Ameninţare cu BOMBĂ la Palatul de Justiţie din Arad
Palatul de Justiţie din Arad, în care îşi au sediul şi Tribunalul şi Judecătoria, a fost evacuat, vineri după-amiază, în urma unei ameninţări cu bombă primită la 112, poliţiştii izolând perimetrul în care se află clădirea şi închizând traficul pe două străzi din zonă.
Doi ginecologi şi un anestezist, reţinuţi pentru luare de mită.
Trei medici de la Spitalul de Urgenta din Targu Carbunesti au fost retinuti dupa ce au luat mita de la o pacienta pentru a-i face o operatie cezariana. Este vorba despre doi ginecologi si un anestezist. Conform unor surse judiciare, cei trei medici de la Spitalul de Urgenta din Targu Carbunesti ar fi primit, in total, 1.900 de lei pentru a-i face cezariana unei tinere de 23 de ani. Banii au fost d
Victoria Nuland a aterizat la Bucureşti
Victoria Nuland, numărul doi din Departamentul de Stat american a aterizat, în jurul orei 18.00 pe aeroportul Otopeni, premierul Victor Ponta aşteptând-o la terminalul Sosiri. Mutarea-surpriză a lui Ponta a venit după ce, în cursul dimineţii, vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că premierul „este plecat din ţară”, acesta fiind motivul pentru care nu se întâlneşte cu Victoria Nuland.
Elveţienii au construit un pod suspendat la o altitudine de 3.000 de metri
În Elveţia a fost inaugurat un pod pietonal pe muntele Titlis, la o altitudine de aproape 3.000 de metri. Aceasta este cea mai mare înălţime la care este situat un pod în Europa, scrie BBC News.
Suparare in Germania, dupa ce s-a descoperit ca o piata din Berlin se numea Adolf Hitler pe hartile Google
Google si-a cerut scuze vineri dupa ce, din motive necomunicate, o piata din Berlin era afisata pe hartile companiei sub numele Adolf Hitler, relateaza AFP. Eroarea a fost intens comentata pe retelele sociale unde oamenii se intrebau cum a fost posibila. Piata a figurat sub numele Hitler doar cateva ore, iar acum a revenit la numele real Theodor-Heuss Platz pe Maps.
Anglia si Tara Galilor: Un copil din zece se naste intr-o familie musulmana
Aproape un copil din zece este recenzat ca avand religia musulmana in Anglia si Tara Galilor, potrivit unei statistici oficiale publicate vineri de Times, preluat de AFP.
Pricopie: Nu cred că există un "fenomen Blându" în învăţământ. Cred că marea majoritate a profesorilor sunt de bun simţ
Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, crede că marea majoritate a profesorilor sunt de bun simţ şi nu s-ar preta la a cere bani pentru cadouri, aşa cum a făcut învăţătoarea Dana Blându de la Şcoala 10 din Capitală.
Un test prin care cancerul poate fi depistat în câteva ore, dezvoltat de cercetătorii britanici
Cancerul ar putea fi diagnosticat în doar câteva ore prin intermediul unui nou test dezvoltat de cercetătorii britanici, ceea ce ar însemna un tratament mai eficace pentru pacienţi.
Pe scurt: Ion Cristoiu ia in calcul sa inceteze si colaborarea cu Evenimentul Zilei. Schimbari in conducerea Realitatea TV
Ion Cristoiu anunta ca ar putea renunta si la colaborarea cu Evenimentul Zilei, din cauza comentariilor de pe site-ul ziarului, care i-au spulberat "iluzia ca ma adresez unor inteligente si nu unor calciie". Iar Reportervirtual.ro scrie ca jurnalistul Rares Bogdan urmeaza sa fie numit director editorial la Realitatea TV.
SOCAR: Vom continua investiţiile în România, dar acestea nu includ cumpărarea Oltchim
Compania petrolieră de stat SOCAR din Azerbaijan va continua investiţiile în România, dar acestea nu includ cumpărarea Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), potrivit directorului general al SOCAR România, Hamza Karimov.
GALERIE FOTO: Apariţie rară a fostului preşedinte Fidel Castro în public
Fidel Castro, fostul preşedinte al Cubei, a participat săptămâna aceasta la inaugurarea unei galerii de artă din Havana condusă de artistul Alexis Leyva.
VIDEO Săritorul cu schiurile, Thomas Morgenstern, accidentat grav la antrenamente.
Austriacul Thomas Morgenstern a cazut violent, vineri, la un antrenament pentru un concurs de sarituri cu schiurile prevazut in week-end, la Kulm, informeaza agentia de presa AFP, citata de Mediafax. Morgenstern s-a dezechilibrat la a doua saritura si s-a lovit puternic la spate si la cap. El a fost inconstient pentru scurt timp, insa si-a revenit si a fost transportat la spital. Deocamdata nu a f
O româncă trimite Germania la Curtea de Justiţie Europeană pentru neplata şomajului. ...
Germania a fost trimisa in fata Curtii Europene de Justitie (CJUE) de catre Comisia Europeana pentru ca nu a acordat ajutor de somaj care nu si-au gasit un loc de munca. Juristii Executivului european sustin, in pozitia transmisa Curtii Europene de Justitie (CJUE), ca excluderea europenilor de la ajutoarele sociale nu este conforma cu dreptul comunitar, informeaza Süddeutsche Zeitung, publicand un
Turcan: Guvernul să demisioneze după decizia CC privind legea descentralizării
Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, vineri, că Guvernul Ponta trebuie să demisioneze în urma deciziei Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea legii descentralizării, având în vedere că legea a fost adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului.
Distractie maxima cu pensionari, primar, consilieri locali si parlamentari
Incepand cu orele 14.00 sute de pensionari botosaneni au inceput petrecerea la restaurantele Miorita şi Maria
Sindicatele din invatamant cer eliminarea fondului clasei
Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu, a afirmat vineri, intr-o conferinta de presa, ca fondul clasei trebuie scos in afara legii si a sustinut ca sindicatul pe care il reprezinta se delimiteaza de practici precum cea de la Scoala 10. In opinia si

Niciun comentariu: