luni, 31 ianuarie 2011

“Cuibuşorul de nebunii “ al lui Marica a devenit reşedinţă de ambasador

“Cuibuşorul de nebunii “ al lui Marica a devenit reşedinţă de ambasador: "

Fotbalistul Ciprian Marica dovedeşte că nu are doar simţul golului, ci şi al afacerilor. Chiar dacă doar salariul anual de două milioane de euro pe care îl primeşte de la echipa germană VfB Stuttgart îi permite să trăiască precum un prinţ, şi acum, dar şi la bătrâneţe, atacatul român a găsit şi alte resurse de bunăstare. Începând din acest an, Marica a închiriat vila sa din Pipera (socotită printre cele mai frumoase din zonă) ambasadorului unui bogat stat din Golful Persic. Suma lunară pe care fotbalistul o încasează este “modică şi nu are nicio relevanţă”, după cum susţine tatăl lui Ciprian, Mircea Marica. Potrivit unor informaţii ale specialiştilor în imobiliare, suma minimă pe care Marica ar putea să o încaseze este de minimum 8.000 de euro, iar maxima 25.000 de euro. Casa din Pipera a fotbalistului (peste 300 mp locuibili) a fost, de-a lungul ultimilor trei ani, loc de distracţie şi răsfăţ pentru câteva dintre frumuseţile autohtone ce au trăit poveşti de dragoste cu junele atacant. Aici s-au cuibărit pe rând, Denisa Tănase, Gabriela Pavel, Marilena Avădanei, Gina Pistol sau Ilinca Vandici. Tatăl fotbalistului, el însuşi milionar în euro şi afacerist de succes în domeniul construcţiilor, a declarat pentru VerticalNews.ro , că important pentru Ciprian este că a reuşit să dea casa, pentru a scăpa de costurile de întreţinere, dar şi pentru a se evita degradarea acesteia.

Fraţii Becali, milionari şi din chirii

Marica nu este însă singurul “om de fotbal” care face bani frumoşi în urma închirierilor unor case afalate în Pipera. Lideri în top sunt fraţii Ioan şi Victor Becali care strâng anual peste un million de euro numai din chirii. În palatele fraţilor (cele mai impunătoare locuinţe din zonă) se fac de circa doi ani lecţii ]n limba engleză.

Renumita British School plăteşte pentru asta o chirie lunară de 110.000 de euro (1.320.000 de euro pe an). Tot multe mii de euro încasează Ioan şi Victor Becali şi de pe urma închirierii casei părinteşti. Acolo stă de câţiva ani un diplomat al unei importante ţări africane. Rămaşi o perioadă fără o locuinţă, cei doi fraţi, împreună cu familiile, au stat la bloc. În Floreasca, acolo unde au şi serviciul. Acum, ei impart o vilă situată pe un teren aflat în spatele casei vărului Gigi.

O afacere moartă este, pentru Ioan Becali, cartierul “tricolorilor”, 11 vile construite în stil grecesc care stau nelocuite de mulţi ani şi pe care impresarul de fotbalişti nu reuşeşte să le înstrăineze. Iniţial, planul procuratorului prevedea vânzarea câte unei vile fiecărui fotbalist ce a făcut parte din “generaţia de aur”. Din păcate pentru el, a fost refuzat. Gică Hagi, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu sau Ionel Ganea au ales să-şi construiască, în Pipera, propriile locuinţe .

Senatorul Anghel Iordănescu primeşte o avere de la Mark Twain


Cel supranumit “antrenorul secolului” deţine în Pipera una dintre cele mai mari vile, cu peste 30 de camere. “Am făcut-o aşa de mare pentru că am patru copii”, declara, în 2003, fostul antrenor al celei mai valoroase echipe naţionale de fotbal a Românei. Acum vila, aflată gard în gard cu palatal lui Victor Piţurcă şi vecină cu imobilele lui Gabi Balint şi Gică Hagi, este închiriată renumitei şcoli particulare “Mark Twain”. Generalul politician, naşul ministrului Gabi Oprea, încasează anual din chirie, potrivit propriei declaraţii, fix 228.000 de euro.

Să mai spunem că fosta locuinţă a politicianului agricultor Triţă Făniţă, cea mai scumpă din zonă (10 milioane de euro), este închiriată de un înalt diplomat chinez.

Maria Dumitran

"

Niciun comentariu: