miercuri, 16 februarie 2011

Alexandru Lăzescu: Eliminarea taxei TV înseamnă desfiinţarea Televiziunii Publice

Alexandru Lăzescu: Eliminarea taxei TV înseamnă desfiinţarea Televiziunii Publice - Mediafax: "În cadrul discuţiei, Alexandru Lăzescu a spus că ar trebuit discutat 'dacă România mai are nevoie sau nu de o Televiziune Publică'. 'Dacă va fi eliminată taxa TV, nu mai avem Televiziune Publică', a spus Lăzescu.

El a precizat că România, o ţară membră a Uniunii Europene, are o obligaţie - prin Tratatul de la Amsterdam - să susţină un sistem de televiziune dual: public şi privat. 'Faptul că se propune desfinţarea taxei TV, dar nu şi a taxei radio, scoate în evidenţă dificultatea logică din perspectiva acestei discuţii. Putem discuta dacă Televiziunea Publică îşi face bine treaba, dar chestiunea de fond este dacă mai avem nevoie de Televiziune Publică', a spus Lăzescu.

Alexandru Lăzescu a mai spus că, în prezent, taxa TV reprezintă circa 85% din totalul veniturilor realizate de TVR. În ceea ce priveşte gradul de colectare a taxei TV, Lăzescu a precizat că acesta este în jur de 60%. 'Colectarea taxei e deficitară. Oricine poate să declare că nu are televizor şi nu se întâmplă nimic', a explicat el."

Niciun comentariu: