miercuri, 16 februarie 2011

Revista bloggerilor: Regi, regine şi cacofonii

Revista bloggerilor: Regi, regine şi cacofonii: "

Simona Tache o vrea pe Regina Vămilor

După tot circul din jurul scandalului cu vămile, „cel mai spectaculos atac al justiţiei la beregata corupţiei” de “tremură chiloţii pe vameşii încă nenăscuţi de teama de a încălca legea”, Simona Tache vrea să mai adauge ceva: „O vreau pe Regină, domnule Preşedinte şi stimată doamnă Justiţie!”

Și nu conteaza cine e „Regina”, spune Simona. Singurul lucru pe care și-l dorește este să nu mai fie mințită în față. „O să mai facem gargară vreo două-trei săptămâni, de ochii poporului idiot şi ai lu’ tanti Schengen, după care ne luăm cu altele, ca şi cum toată povestea asta n-ar fi existat, iar „sistemul” reîncepe să funcţioneze liniştit şi toată lumea să-şi bage bani şi-n fund, de la ultimul pion prost, până la Majestatea Sa, Regina? Nu pot să cred că se va întâmpla aşa, ar însemna că totul e doar o mare minciună. Refuz să cred că e o mare minciună!”

Abandon II

Cabral amintește pe blogul său de povestea tinerei care s-a îmbolnăvit de HIV din cauza neglijenței medicilor. Pe 27 noiembrie 2008 Cabral a scris despre ea într-un post pe blog și i-a rugat pe cei ce îl citesc să o ajute. Prin comentariile lor, oamenii i-au dat speranță fetei. Cabral revine cu o nouă scrisoare primită de la ea în care multumește pentru ajutorul acordat.

„M-am hotarat sa-ti scriu acum si sa-ti multumesc tie si tuturor ce m-au sprijinit in acel moment sa merg mai departe, iti zic k cu ajutorul vostru nu am renuntat si am hotarat sa lupt pentru viata si visele mele si sa-mi fac destinul cu mana mea.”

Ultimul conducător în această țară: REGELE

Tudor Chirilă recunoaște că a plâns după ce a văzut The King’s Speech. A plâns pentru că și-a dat seama că în România nu există acea personă pe care să o poată numi cu adevărat conducător. România nu are „lideri adevărați”. „Nu există DISCURSURI în Romania. Pentru că nu există ORATORI. Sau OAMENI MARI.”, mai spune el.

Ultimul conducător al țării a fost regale și după 1947 „a urmat dictatura și consecințele ei deformate”. Astfel, amintește și de un filmuleț pe care l-a căutat pe youtube.com în care Petre Tutea îl citează pe Bergson: „Democrația este singurul sistem compatibil cu demnitatea și libertatea umană. Dar are un sigur viciu incurabil: n-are niciun criteriu de selecțiune a valorilor de conducere. Niciunul.”

Tudor concluzionează ferm că a hotărât să nu mai recunoască conducătorii actuali ai acestei țări. Ei „nu vor fi eroii niciunui film. Poate doar triste personaje secundare.”

Bookblog: Cea mai romantică replică de dragoste

Încă în spiritul Valentine’s Day, bookblog publică rezultatele sondajului realizat de Warner Home Video în care 2000 de britanici au votat replica lor preferată dintr-o carte.

Primul loc îi revine lui Emily Bronte: „whatever our souls are made of, his and mine are the same”. Tot pe podium urcă și Winnie The Pooh, dar și una din replicile poveștii dintre Romeo și Julieta. Celelalte replici care au intrat în Top 10.

Manafu-Pe când un nou Facebook?

Cristian Manafu întreabă din nou pe blogul său când va apărea o nouă modă care să lase în urmă rețeaua de socializare Facebook. Dacă pentru wall-street.ro a declarat că mai este nevoie de încă 10 ani pentru ca moda să se schimbe, pe blogul său Manafu face o nouă estimare: „Poate “5 ani” ar fi fost o estimare moderată și mai bună.”

Lupta cu presa

Într-o discuție cu câțiva studenți la jurnalism, Dan Negru a atins una din cele mai mari probleme ale presei: singurul scop al studențiilor este să devină celebrii. „Din 10 domnițe-studente-cursante cel putin 8 vor să fie Mihaela Radulescu sau Andreea Marin”, spune Dan Negru.

Negru le-a vorbit celor 70 de studenți despre Hemingway, unul din subiectele preferate ale presei de tabloid din America. Surpriza a venit, însă, înaintea povestirii lui despre viața scriitorului și modul în care a fost aceasta reflectată în presă.Când i-a pus pe studenți să scrie ce știu despre scriitor și-a dat seama că 20 dintre cei care își doreau să devină vedete ale televiziunii din România nici măcar nu stiau cine este Hemingway.

Întâlnirea l-a lăsat, după cum spune, cu „un gust amar”

Emoționat de textul unui emigrant

Dragoș Bucurenci recomandă textul Mirunei Cugler care „a avut curajul să pună pe hârtie gânduri pe care cei mai mulţi dintre cei care pleacă din ţară le păstrează îndeobşte pentru ei”. El mai adaugă că textul este scris foarte bine și este foarte sincer. Textul, „Retrovizoarele unui emigrant recent”, a apărut în numărul 4 din Decât o Revistă.

Premier sau șef de partid

În lumina ultimelor discuții de separare a funcției de premier de cea de șef de partid, Cristian Preda vorbește de cele două variante posibile cu avantajele și dezavantajele lor. „Dacă acesta e angajat politic, atunci el nu-și poate îngădui să nu fie și liderul partidului. Un premier din PDL (Boc sau oricine altcineva) ar avea o autoritate diminuată dacă ar trebui să dea socoteală la fiecare pas unui șef al PDL”, crede Preda.

În ceea ce privește utilitatea unei separări a acestor două funcții, el crede ea ar fi „naturală” în cazul unui premier independent. Aici amintește de cazul Stolojan 1991-1992 și de cel al lui Mugur Isărescu 1999-2000.

Liga de fotbal la TVR

Televiziunea română oferă 3,5 milioane de euro pe sezon pentru un meci de fotbal lipsit de importanță al Ligii, susține Cătălin Tolontan. Nu e momentul în care Televiziuna Publică să facă asemenea investiții în condițiile în care PSD vrea să elimine taxa TV plătită de populație.

„Dar, ca să poată fi apărată, TVR trebuie să se apere ea însăşi de abuzurile din interior şi de complicităţile de acest gen: 3,5 milioane de euro pe an pentru un meci slab de fotbal pe etapă. Nimeni nu e împotriva meciurilor de fotbal pe TVR, dar dacă au o logică, şi nu sensul unei acumulări scumpe de deşeuri!”

Cum se mai face politica externă a Rusiei

Adrian Năstase invită cititorii, în numele Fundației Europene Titulescu, la conferinta „Politica externă a Rusiei în contextul internaţional actual”.

„Expunerea, sustinuta de Aleksander Ciurilin, ambasador al Federaţiei Ruse la Bucureşti , are loc joi, 17 februarie 2011, orele 16,00, la Casa Titulescu, sos. Kiseleff, nr.47.”

Nici o zi fără Elena Udrea

Elena Udrea acuză Realitatea că a asociat nejustificat numele ei de cazul deputatului Păsat. Ea susține că a aflat abia spre seară că numele ei a fost menționat în toate emisiunile din acea zi ale Realității TV.

„Ce treabă am eu cu ce vorbesc altii despre mine la telefon?”, se întreabă doamna ministru. „Ca ministru, deputat, președinte de organizație și nu în ultimul rând ca persoană, primesc în audiență, mă întâlnesc și cunosc mii de persoane. Am o mulțime de colegi, cum este și Păsat, amici, cunoștințe, rude. Adăugați la aceștia, oamenii care pur și simplu, fără să fi schimbat două vorbe cu mine, fără să mă fi întâlnit vreodată ori chiar fără să mă cunoască, mă pomenesc în diferite ocazii în discuțiile lor.”

Elena Udrea adaugă că televiziunile lui Vântu și Voiculescu, “deja specialiste în manipulare”, se folosesc de situații de genul acesta pentru a lega nejustificat numele ei de unele scandaluri din justiție. Ea încadrează situația de pe data de 13 februarie într-o problemă mai mare și mai complexă a presei: „nerespectarea dreptului constituțional al persoanei la imagine, la demnitate și onoare”.

Realitatea fără Adrian Ursu și Oana Stancu la Ora de Foc

Potrivit paginiidemedia, unul din motivele acestei schimbări în grila Realitatea TV este faptul „că ce (cacofonia aparţine autorului Obae-n.n.) doi jurnaliști țineau legătura cu Sorin Ovidiu Vîntu, încălcând una din regulile impuse de Ghiță la preluarea managementului Realitatea TV”.

Sebastian Ghiță, managerul Realitatea TV, a confirmat că emisiunea din seara de 15 februarie este ultima ediție în care cei doi jurnaliști vor apărea cu „Ora de Foc”.

Bursa de Valori București, în vizită la Regele Mihai

Palatul Elisabeta a găzduit pe 14 februarie un eveniment dedicat Bursei de Valori București, anunță Principele Radu. La eveniment au participat reprezentanți ai Bursei de Valori București, ai Ministerului Economiei și presei de specialitate alături de Principesa Mostenitoare și Principele Radu.

Principele citează de pe site-ul Bursei de Valori un scurt istoric al acestei instituții, dar amintește și de nevoia de parteneriate politice, instituționale, mediatice și economice pe care o are Bursa de Valori din București.

Cât investești în blogging?

„A face blogging nu e tot una cu a scrie pe blog”, spune chinezu. Un blogger trebuie să fie prezent și pe alte blogguri și rețele sociale, mai spune chinezu. El vorbește în acest post despre resursele ce trebuie investite atunci când vrei să faci cu adevărat blogging: timp și bani.

„Vorbim de orele pe care le petreci scriind pe blog, moderând comentariile sau răspunzând la ele, comentând, la rândul tău, pe alte bloguri, prestând pe twitter sau pe facebook, citind bloguri (ca să înțelegi contextul în care te învârți și în care exiști ca ființă 2.0), instruindu-te în materie de social media (cărți, bloguri, siteuri) și, în unele cazuri, de efortul de promovare pe care îl faci pentru a-ți sălta blogul sau de cel de vânzare (adică să încerci să aduci bani pe blog). ”

La asta el adaugă și costurile material cum ar fi cumpărarea domeniului, cumpărarea unei teme și chiar cheltuieli adiționale ca bilete la evenimente, investiții în gadget-uri și altele.

La sfârșit, organizează și un sondaj pentru bloggeri: „Cât investești, pe an, în blogging?”

„Presedintelui Băsescu îi place enorm la televizor”

Aparițiile dese ale lui Traian Băsescu pe micile ecrane îl fac pe Dan Voiculescu să declare că „Visul lui (Traian Băsescu) de aur, atât de drag încât nu l-a spus nimanui, este să-și dea singur legătura. “Traian, ai legătura.” “Multumesc, Traian.”

„Cele mai grele momente din viața lui sunt acelea în care se uită la televizor și nu se vede pe sine”, spune Voiculescu.

Test cu AR.Drone

Vlad Petreanu prezintă primele impresii după testele cu A.R Drone, un cvadricopter controlat prin iPhone. „este o jucărie inteligentă, care zboară stabilizat şi rămâne în raza de acţiune a telecomenzii, deci nu riscaţi s-o pierdeţi în spaţiu”, spune Petreanu

Petreanu explică și cum funcționează „jucăria inteligentă” cu două camere video la bord, semnalul video al acestora fiind transmis pe iPhone sau iPod Touch.

„Jucăria care vă va răpi bărbaţii, doamnelor şi domnişoarelor”, mai spune Petreanu.

"

Niciun comentariu: