luni, 3 iunie 2013


BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ: Peste 7.700 de persoane au fost angajate. Care sunt domeniile cu cele mai multe contracte încheiate
Peste 7.700 de persoane, dintre care 472 cu studii superioare, au fost angajate după participarea la Bursa generală a locurilor de muncă din luna aprilie, cele mai multe angajări fiind în Bucureşti, Botoşani, Dolj şi Bistriţa, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Radu Beligan şi Lucian Boia s-au numărat printre cei mai căutaţi autori la Bookfest 2013
Volumele "Între acte", de Radu Beligan (editura ALL), şi "Sfârşitul Occidentului", de Lucian Boia (Humanitas), s-au numărat printre bestsellerurile Salonului de Carte Bookfest 2013, care s-a încheiat duminică.
VREMEA se menţine răcoroasă şi instabilă: PROGNOZA METEO pentru marţi şi miercuri, în ţară şi în Capitală
Marţi, vremea va fi în general instabilă, iar în vestul şi nord-vestul ţării şi răcoroasă. Vor fi înnorări şi ploi pe arii relativ extinse în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, precum şi în zona de munte. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi pe spaţii restrânse va ploua, în special după-amiaza şi seara.
Constantin: Peste 15 vinuri româneşti fac faţă oricărei competiţii la nivel european
Foarte multe vinuri româneşti ajung pe piaţa europeană şi în restaurante importante şi circa 15 vinuri fac faţă oricărei competiţii la nivel naţional, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la deschiderea Congresului Mondial al Vinului, care are loc în perioada 2-7 iunie la Bucureşti.
Oprescu: Dacă nu bei moderat, poţi lua Nobelul pentru profesiune până la 40 de ani. După, pentru pace
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni, la Congresul Mondial al Vinului, care se desfăşoară la Bucureşti, că aceia care nu beau vin cu moderaţie pot câştiga premiul Nobel pentru "profesiune" doar până la 40 de ani, iar după aceea îl pot primi, eventual, pentru pace.
Daniel Constantin: Micul romanesc este salvat. In trei luni va fi declarat produs traditional
Micul este salvat, iar in decurs de trei luni va fi declarat produs traditional romanesc, a afirmat luni ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, referindu-se la directiva europeana potrivit careia de la 1 iunie productia de mici ar fi urmat sa fie interzisa. "Micul romanesc este salvat, ca sa spun asa. Nu este niciun fel de problema. Cu ajutorul sectorului, care s-a mobilizat foarte bine,
webRelease: Cum incurajam creativitatea olimpicilor romani?
In aceste zile se desfasoara la Oradea Olimpiada Internationala de Limba, Literatura si Spiritualitate Romaneasca la care participa elevi din Romania si din Republica Moldova si elevi din comunitatile romanesti din Serbia si Ucraina.
Olăroiu și Rădoi l-au vizitat pe Gigi Becali
Fostul antrenor al Stelei și fostul jucător al „roș-albaștrilor” l-au vizitat în această dimineață pe Gigi Becali.
Ponta: Nu m-a santajat nici Basescu, nici Antena 3, nici pe mine, nici pe alti ministri
Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, ca nu a fost santajat nici de presedintele Traian Basescu, nici de Antena 3, precizand ca afirmatii de acest gen, facute in media, care privesc activitatea Guvernului, vor conduce la o adresa catre CNA, conform legii, potrivit Mediafax.
Hezbollah, voluntar n infernul sirian şi cutremurul politic din Turcia
La ora cand scriu aceste randuri (duminica seara), marile orase ale Turciei par sa fie la un pas de anarhie. Zeci de mii de tineri furiosi au ocupat strazile si lupta cu fortele de ordine aruncand pietre si cocktail-uri Molotov. Nu sunt islamisti fanatici ci manifestanti sensibili la problematica ecologica: se opun deciziei guvernului de la Ankara de a desfiinta un parc din Istanbul. Scanteia a po
GayFest 2013: Filme, teatru, literatură LGBT şi Marşul Diversităţii pe un traseu nou
GayFest 2013 debutează luni cu inaugurarea unui raft de literatură LGBT la Cărtureşti şi continuă cu filme, teatru şi dezbateri, până sâmbătă, când va avea loc Marşul Diversităţii, pe un traseu nou.
Judecătoria Sectorului 1: Alexandrescu are abilitate în a folosi metode care să îngreuneze tragerea la răspundere
Calitatea conspirată în care a acţionat Sorin Alexandrescu denotă o abilitate sporită de a folosi metode care să îngreuneze identificarea şi tragerea la răspundere, faptele acestuia lezând dreptul cetăţenilor de a fi informaţi cu profesionalism în mass-media, arată instanţa în motivarea arestării.
Ponta: Vreau taxă de 85% la salariile compensatorii la fostele comisii ASF. Nu e impozitare, e o taxă pe obraz gros
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că doreşte taxarea cu 85% a salariilor compensatorii pe care şi le-au votat membrii fostelor comisii din care s-a înfiinţat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), arătând că nu e vorba de o impozitare, ci de o "taxă pe obraz gros".
Fostul lider al PNG Braşov, dat în urmărire naţională, prins şi încarcerat la Penitenciarul Codlea
Fostul preşedinte al organizaţiei municipale PNG Braşov Adrian Mureşan, dat în urmărire naţională în 24 mai, după ce fusese condamnat definitiv de instanţa supremă la opt ani de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate, a fost prins de poliţişti şi încarcerat la Penitenciarul Codlea.
Tommy Haas, cel mai în vârstă sfertfinalist la un Grand Slam în ultimii opt ani
Germanul Tommy Haas a devenit, la 35 de ani şi 67 de zile, cel mai în vârstă jucător care se califică în sferturile de finală ale unui Grand Slam după Andre Agassi în 2005, în urma victoriei obţinute luni, în meciul cu rusul Mihail Iujnîi, scor 6-1, 6-1, 6-3, la Roland Garros.
Cristian Preda, suspendat şase luni din PDL - surse
BPN al PDL a decis, luni, să îl suspende din partid pentru o perioadă de şase luni pe europarlamentarul PDL Cristian Preda, au precizat surse din partid pentru MEDIAFAX.
PROTESTELE din TURCIA: Preşedintele turc face apel la calm, asigurându-i pe manifestanţi că au fost auziţi
Preşedintele turc Abdullah Gül le-a cerut luni manifestanţilor care sfidează de patru zile Guvernul islamo-conservator să îşi înceteze mişcarea, asigurându-i că au fost auziţi.
Real Madrid ar putea oferi 100 de milioane de euro pentru Gareth Bale
Real Madrid ar putea oferi până la 100 de milioane de euro pentru transferul lui Gareth Bale de la Tottenham Hotspur, adică mai mult cu patru milioane de euro faţă de suma plătită pentru achiziţionarea lui Cristiano Ronaldo, anunţă cotidianul As, citând Sunday Times.
PSD a stabilit opt domenii de negociere a noului protocol USL şi a desemnat echipe de discuţii
PSD a stabilit, luni, în şedinţa BPN, opt domenii în care actualul protocol USL trebuie rediscutat şi a stabilit echipele de discuţii cu partenerii de guvernare, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Cătălin Ivan.
Un prinţ saudit a cheltuit 15 milioane de euro la parcul Disneyland din Paris
Un prinţ saudit a cheltuit, la sfârşitul lunii mai, 15 milioane de euro la parcul de distracţii Disneyland Paris, cu ocazia unui sejur de trei zile, în timpul căruia a vizitat multe atracţii şi a asistat la numeroase spectacole, alături de 60 de invitaţi.
Proteste în Turcia: Guvernul turc, atacat de gruparea Anonymous
Gruparea Anonymous susţine că a lansat o serie de atacuri cibernetice împotriva Guvernului turc ca răspuns la violenţele comise de poliţie împotriva protestatarilor din piaţa Taksim din Istanbul şi din restul ţării.
Mourinho spune că până la finalul săptămânii va fi numit antrenor la Chelsea
Tehnicianul portughez Jose Mourinho, care a plecat, sâmbătă de la Real Madrid după trei sezoane, crede că va fi numit "antrenor la Chelsea" până la finalul acestei săptămâni.
Alarmă cu BOMBĂ la Antena 3. Angajaţii au fot EVACUAŢI pentru 30 de minute.
UPDATE. Directorul de stiri al Antenei 3, Alin Romascan, a confirmat, intr-un comunicat de presa remis site-ului paginademedia.ro, zvonul privind amenintarea cu bomba la sediul televiziunii de stiri. Romascan a precizat ca avertismentul face parte din "manevrele de intimidare la care este supus Grupul". Redam comunicatul televiziunii de stiri: "Bucuresti, 3 iunie 2013 – Redactia d
Locuitori din Ankara, dotaţi cu ustensile de bucătărie, au manifestat zgomotos împotriva ...
O manifestatie inedita a avut loc duminica seara in cartiere rezidentiale din Ankara, capitala Turciei, unde locuitori, dotati cu ustensile de bucatarie, au protestat zgomotos fata de premierul Recep Tayyip Erdogan, pe care il acuza de autoritarism, relateaza AFP, potrivit Mediafax. La ora locala 21.00 (21.00, ora Romaniei), un concert inedit de caserole s-a auzit in cartiere rezidentiale din Anka
Cristian Preda, SUSPENDAT din PDL pentru şase luni. ...
UPDATE: Europarlamentarul Cristian Preda catalogheaza drept "nedreapta" decizia BPN al PDL in cazul sau si precizeaza ca ia in considerare posibilitatea de a o contesta, informeaza Mediafax. "Reprosurile care mi-au fost adresate au fost foarte diverse: de la ideea ca, atunci cand am fost prim-vicepresedinte, nu am fost solidar cu PDL, pana la reprosul ca mi-am declarat public tristetea pentru retr
PSD a stabilit opt domenii de negociere a noului protocol USL şi a desemnat echipe de discuţii.
PSD a stabilit, luni, in sedinta BPN, opt domenii in care actualul protocol USL trebuie rediscutat si a stabilit echipele de discutii cu partenerii de guvernare, a declarat purtatorul de cuvant al partidului, Catalin Ivan, potrivit Mediafax. "Am discutat despre protocolul USL, despre modificarile pe care trebuie sa le aducem, pentru ca o Uniune foarte eficienta in opozitie, cand am luptat cu regim
OMS: 50% dintre fumători vor muri prematur din cauza afecţiunilor provocate de tutun
Deşi se ştie că fumatul cauzează nu doar cancer, ci şi infarct miocardic, accidente vasculare şi cerebrale, emfizem, boli pulmonare obstructive cronice şi numeroase alte afecţiuni, unul din trei români fumează.
Alertă cu bombă la postul Antena 3
Postul de știri Antena 3 a fost anunțat pe Facebook că în clădirea unde își are sediul se află o bombă.
Incendiatorii taximetristului din Argeș au fost condamnați
Doi tineri trimişi în judecată după ce, în februarie 2012, au bătut şi înjunghiat un taximetrist pe care apoi l-au pus în portbagajul maşinii sale şi i-au dat foc au fost condamnaţi. Ei au primit 25 și 10 ani de închisoare cu...
STUDIU ȘOCANT. Unul din trei copii crede că brânza e o legumă și că roșiile cresc în pământ
Un studiu realizat de Fundația Britanică pentru Nutriție dezvăluie informații de-a dreptul incredibile cu privire la noțiunile pe care le au școlarii britanici despre diverse alimente și proveniența lor, relatează Daily Mail....
O uzină cu o istorie de șase decenii nu mai are comenzi din România. Deja 250 de angajați au fost trimiși acasă
Anul trecut doar 3% din producţia de la SC Rulmenţi Bârlad a ajuns pe piaţa internă şi, poate de aceea, începutul acestui an a fost dificil şi s-a soldat cu pierderea locului de muncă pentru 250 de angajaţi ai fabricii de la...
In Ucraina vor fi asamblate si masini chinezesti de catre o companie numita Bogdan Motors
Chinezii fac pasi mici pentru intrarea in Europa si, dupa ce Great Wall a demarat in 2012 productia in Bulgaria, iata ca acum o companie chineza numita JAC Motors a semnat o intelegere pentru ca doua dintre modelele sale sa fie asamblate in Ucraina la fabrica Bogdan Motors. Vorbim de cifre foarte mici initial, insa compania are capacitati neutilizate mari.
VIDEO Cristian Preda, suspendat sase luni din PDL/ Vasile Blaga: Eu am propus suspendarea/ Cristian Preda:E o hotarare nedreapta. Iau in considerare posibilitatea de a contesta decizia
Europarlamentarul Cristian Preda a fost suspendat sase luni din partid, in urma declaratiilor critice ale acestuia la adresa conducerii democrat-liberalilor, a decis luni Biroul Politic al PDL, au declarat, pentru HotNews.ro, surse politice. Aceleasi surse sustin ca printre contestatarii lui Preda s-au numarat Gheorghe Flutur, Sulfina Barbu, Liviu Negoita si Radu F. Alexandru. UPDATE: Presedintele
UPDATE. Alarma cu bomba la redactia de stiri a Antenelor. Alin Romascan, directorul stirilor: Suntem convinsi ca este vorba de o alarma falsa, din categoria manevrelor de intimidare la care este supus grupul nostru
La sediul din Baneasa unde functioneaza redactia de stiri comuna a Antena 3 si a Observatorului Antena 1 a fost inregistrata, luni, o alerta cu bomba, potrivit surselor Hotnews.ro. Paginademedia.ro scrie ca jurnalistii au fost evacuati din cladire, cu exceptia celor care se ocupa de emisie, iar la fata locului a sosit o echipa de pirotehnisti. UPDATE Alin Romascan, directorul stirilor Antena 1&
Roland Garros: Tommy Haas, in sferturile de finala
Tommy Haas (favorit 12) s-a calificat in sferturile de finala de la Roland Garros, jucatorul german invingandu-l in trei seturi, scor 6-1, 6-1, 6-3, pe Mikhail Youzhny.
Prognoza meteo pentru doua saptamani: Vreme ploioasa in majoritatea regiunilor
Dupa cateva zile de vreme racoroasa pentru inceput de iunie, temperaturile vor creste treptat pana pe 10 -11 iunie, dupa care se vor mentine constante. In intervalul prognozat precipitatiile vor fi frecvente in majoritatea regiunilor din tara, cantitatile de apa fiind mai insemnate saptamana viitoare.
Actorul Channing Tatum a devenit tată pentru prima dată
Actorul american Channing Tatum a devenit tată pentru prima dată, după ce soţia lui Jenna Dewan-Tatum a născut o fetiţă.
Facebook: prezenţă puternică la Bucureşti, săptămâna aceasta. Află ce poţi învăţa la ICEEfest!
Cea mai mare reţea socială din lume, Facebook, va avea o prezenţă puternică la ICEEfest - festivalul industriei interactive din Europa Centrală şi de Est - care avea loc în 6 şi 7 iunie, la Bucureşti, în Băneasa Shopping City, la Grand Cinema Digiplex.
Daniel Constantin: Micul românesc este salvat. În trei luni va fi declarat produs tradiţional
Micul este salvat, iar în decurs de trei luni va fi declarat produs tradiţional românesc, a afirmat luni ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, referindu-se la directiva europeană potrivit căreia de la 1 iunie producţia de mici ar fi urmat să fie interzisă.
Gruparea Anonymous lansează atacuri cibernetice împotriva Guvernului turc.
Gruparea Anonymous sustine ca a lansat o serie de atacuri cibernetice impotriva Guvernului turc ca raspuns la violentele comise de politie impotriva protestatarilor din piata Taksim din Istanbul si din restul tarii, relateaza cotidianul Hürriyet, in editia electronica, scrie Mediafax. "Erdogan ar trebui sa invete din soarta presedintelui egiptean Hosni Mubarak si sa demisioneze inainte ca sit
Polonezii au lansat cu succes un tren marfar pe ruta Lodz - Chengdu
Un tren de marfa care opereaza pe ruta Lodz (Polonia) - Chengdu (China), lansat in urma cu trei saptamani, se bucura de mult interes in randul companiilor poloneze, astfel incat frecventa sa initiala, o cursa pe saptamana, a fost majorata la trei curse saptamanal, scrie portalul de informatii Warsaw Business Journal.
BNR: Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) erau de 36,312 miliarde euro la 31 mai 2013, mai mari cu jumatate de miliard de euro
La 31 mai 2013, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul de 32,691 miliarde euro, fata de 32,411 miliarde euro la 30 aprilie 2013. Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,621 miliarde euro.  Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 mai 2013 au fost de 36,312 m
Gigi Becali, la un pas să fie bătut în pușcărie. Interlopul Sandu Geamănu a sărit să-l altoiască
La slujba de duminică de la Penitenciarul Rahova, patronul Stelei a intrat într-un conflict cu unul dintre cei mai periculoși mafioți din România, susține wowbiz.ro
Kim Kardashian a dezvăluit sexul copilului
Vedeta reality-show-ului Keeping Up with the Kardashians a aflat că va avea o fetiță.

Niciun comentariu: