miercuri, 19 iunie 2013

De ce a crescut cu 26% factura la energie electrică în ultimul an.
Sprijinirea producatorilor de energie verzi, majorarea pretului energiei electrice prin reducerea subventiilor, cresterea taxei de cogenerare si majorarea accizei au pus umarul, in proportii diferite la umflrea facturilor. Cine priveste preturile unitare trecute pe facturile la energia electrica din iunie 2012 si iunie 2013 are cateva revelatii. Vorbim de preturile unitare pentru ca poate varia de
Provincialism à la roumaine.
Pentru multi politicieni romani, orice incursiune in afara hotarelor pare sa fie o adevarata aventura. De aceea se si simt coplesiti si neajutorati. Saptamana trecuta, a fost o mare dezbatere la Bucuresti pe tema numarului de minute alocate recentei intalniri dintre Angela Merkel si Victor Ponta. Asa ne-am plimbat intre doua extreme, dupa cum cei in cauza doreau sa minimizeze sau, din contra, sa r
Revizuirea toxică.
Prin actuala revizuire a Constitutiei, parlamentul e pe cale sa devina o superputere intre puterile statului. Cu o rapiditate demna de o cauza mai buna, Comisia de revizuire a Constitutiei dezbate amen­da­men­tele aduse legii fundamentale. Dupa mai putin de 10 zile avem un tablou aproape complet al felului in care va arata Ro­mania daca aceste modificari vor in­tra in vigoare. Re­gimul semi­pre­zi
Ideea inedită a pasionaţilor de literatură. Cum au transformat cabinele telefonice
În mai multe oraşe din vestul Europei, dar şi în Ucraina şi Rusia, un proiect destinat pasionaţilor de lectură continuă să ia amploare: cabinele telefonice sunt transformate în „mini-biblioteci”.
Naşterea "copilului regal" va impulsiona creşterea economiei Marii Britanii. Cum este posibil acest lucru
Familia regală britanică a lansat o serie de produse speciale pentru bebeluşi ce marchează naşterea în iulie a copilului prinţului William şi al soţiei sale Kate, relatează Reuters.
NASA se mobilizează pentru demararea unei acţiuni fără precedent: "Marea Provocare"
Oamenii de ştiinţă de la NASA au anunţat marţi lansarea unui proiect complex ce are ca scop identificarea tuturor asteroizilor care ameninţă populaţia.
Băsescu, la noua fabrică Lufkin: "Investiţia este de 140 de milioane de dolari, ajutorul de stat - 28 de milioane de euro"
Prezent la inaugurarea fabricii de utilaje petroliere pe care Lufkin Insustries a deschis-o astăzi lângă Ploieşti, preşedintele Traian Băsescu a susţinut disponibilitatea Executivului de a sprijini, chiar printr-un ajutor de stat, "orice investitor care transferă tehnologie în România şi creează locuri de muncă".
Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a adoptat un proiect care limitează dreptul la avort
Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a adoptat, printr-un vot simbolic, un proiect care limitează dreptul la avort la primele 20 de săptămâni după concepere, unul dintre cele mai stricte texte antiavort din ultimele decenii.
Boc: Guvernul Ponta încearcă să ascundă incompetenţa de a negocia cu FMI şi CE preţul la gaze
Fostul premier Emil Boc acuză Guvernul Ponta că încearcă să îşi ascundă incompetenţa de a negocia cu FMI şi CE în privinţa liberalizării preţului la gaze şi spune că el a negociat un calendar de liberalizare a acestui preţ începând cu anul 2020 pentru persoane fizice, respectiv 2018 pentru firme.
Cluj-Napoca s-ar putea înfrăţi cu oraşul chinez Zhengjianng. Boc: Este un oraş foarte vechi, cu profil cultural şi turistic
Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat miercuri că municipiul s-ar putea înfrăţi cu oraşul Zhengjianng din China, care are o populaţie de trei milioane de locuitori şi cinci universităţi.
Raul Rusescu: Venirea la FC Sevilla reprezintă un pas important pentru cariera mea
Atacantul Raul Rusescu, care a fost prezentat oficial miercuri la FC Sevilla, a declarat că venirea la gruparea spaniolă reprezintă "un pas foarte important" în cariera lui.
Niţă propune vânzarea gazelor pe bursă
Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a anunţat că va propune patronatelor şi sindicatelor din industria petrochimică ca întrega cantitate de gaze naturale produsă în România să fie vândută pe bursă, urmând să aibă o discuţie în acest sens şi cu autoritatea de reglementare în domeniu.
RAPORT: Nivelul deplasării forţate, cel mai mare din ultimii 18 ani. Câţi refugiaţi sunt înregistraţi în România
Nivelul deplasării forţate a atins, la sfârşitul lui 2012, nivelul record al ultimilor 18 ani, fiind înregistraţi 45,2 milioane de refugiaţi, solicitanţi de azil sau persoane obligate să se refugieze în propriile ţări, dintre care 1.262 în România, arată un raport anual al UNHCR.

Niciun comentariu: