miercuri, 21 august 2013


DESCOPERIRE ISTORICĂ: Arheologii greci susţin că au găsit mormântul lui Alexandru cel Mare
Un grup de arheologi din oraşul grec Amphipolis, din Serres, afirmă că a făcut una dintre cele mai mari descoperiri din istorie - mormântul lui Alexandru cel Mare.
Galaţi: Trei persoane, între care doi copii, dispărute în Siret în timp ce se aflau la scăldat
Trei persoane, între care doi copii în vârstă de 7 şi 10 ani, sunt căutate de pompieri, miercuri după-amiază, după ce au dispărut în apele râului Siret, unde merseseră la scăldat, în apropierea localităţii Braniştea din judeţul Galaţi.
Parcurile Capitalei, stropite din elicopter cu substanţe contra ţânţarilor
Zonele parcurilor din Capitală vor fi stropite joi dimineaţă, din elicopter, cu substanţe contra ţânţarilor, informează municipalitatea bucureşteană, care precizează că astfel sunt continuate tratamentele suplimentare de combatere a acestor insecte.
Mort ridicat de poliţişti din biserică, în timpul slujbei de înmormântare, pentru necropsie
Sicriul cu trupul neînsufleţit al unui bărbat a fost ridicat de poliţiştii vasluieni din biserică în timpul slujbei de înmormântare, ca să fie dus la morgă pentru un examen medico-legal, după ce familia acestuia a reclamat că ar exista suspiciuni cu privire la cauzele decesului.
Rusia consideră că presupusul atac chimic din Siria este "o provocare plănuită de mult"
Suspiciunile privind atacul cu arme chimice din regiunea Damasc reprezintă "o provocare plănuită de mult timp", acuză Rusia, unul dintre principali aliaţi ai regimului Bashar Al-Assad, relatează AFP.
Peste 10.000 de locuri de muncă vacante sunt disponibile la nivel naţional. Judeţele cu cele mai multe oferte
Peste 10.000 de locuri de muncă sunt disponibile, la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Cluj, Iaşi, Braşov, Timiş, Arad, Dolj, Neamţ, Hunedoara şi Argeş, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
America lui Obama şi lumea. Politica externă care nu duce nicăieri: nici nu strică, nici nu ajută
De la "prea mult" la "prea putin" este, probabil, formula care ar caracteriza cel mai bine turnura semnificativa din politica externa a Statelor Unite, dupa plecarea neoconservatorilor de la guvernare, pe 20 ianuarie 2009. Lipsita de un grand vision pentru secolul XXI, obosita de o criza interna prelungita, parca putin timorata, America supravietuieste astazi ca putere globala consumand din extrao
Doi copii din Vaslui daţi în urmărire naţională au fost găsiţi la Bucureşti.
Cei doi copii de noua si 15 ani din judetul Vaslui, care au disparut de acasa in urma cu doua zile, fiind dati in urmarire nationala, au fost gasiti de politisti in Bucuresti, fara a se sti deocamdata cum au reusit sa ajunga pana in Capitala, informeaza Mediafax. Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui, cei doi baieti au fost identificati de politisti in Gara de Nord din Capi
Proprietarii combinatelor metalurgice cer Guvernului facilităţi fiscale
Proprietarii combinatelor metalurgice din România cer Guvernului reducerea impozitului pe profitul reinvestit, impozit diferenţiat pentru câştigurile din exporturi, acces la contracte pe termen lung la energie şi gaze naturale.
Bombardamente violente în apropiere de Damasc: Cel puţin 100 de persoane ucise. Opoziţia susţine că sunt 1300 de morţi
Cel puţin 100 de persoane au fost ucise, miercuri, în bombardamentele violente împotriva bastioanelor rebelilor de la periferia Damascului, a afirmat o organizaţie neguvernamentală.
CONFERINŢA MEDIAFAX: Secretar de stat - Suntem în faza de a modifica legislaţia pentru mai multe investiţii în irigaţii
Guvernul vrea să modifice legislaţia agricolă pentru a stimula investiţiile în sectorul de irigaţii, spune secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Daniel Botănoiu, la Conferinţa "Mediafax Talks about Sustainable Agriculture", care s-a desfăşurat, miercuri, în judeţul Brăila.
Poşta Română, Electrocentrale şi CET-uri încep disponibilizările. Guvernul a alocat banii de şomaj
Poşta Română, compania Electrocentrale Grup şi societăţile de producere a agentului termic din Brăila, Oneşti, Suceava şi Bacău vor începe procedura de disponibilizare de angajaţi, operaţiune posibilă după ce Guvernul a avizat, miercuri, alocarea fondurilor pentru achitarea venitului de completare.
Soţia lui Costică Ştefănescu nu crede că fostul fotbalist s-a sinucis. Geolgău: "Costică era un tip puternic". Ultima fotografie cu marele fotbalist
Fostul mare fotbalist, Costică Ştefănescu, decedat ieri, după ce a căzut de al etajul 5 al Spitalului Militar, unde era Internat, nu avea gânduri de sinucidere, afirmă soţia sa. La rândul său, Gheorghiţă Geolgău, prieten şi fost coechipier la Craiova Maxima, nu crede în varianta eutanasierii pe care a lansat-o un alt prieten de-al fostului fotbalist.
STEAUA - LEGIA LIVE pe Digisport. Steaua, mare favorită la calificarea în grupe. Ce cotă are să câştige trofeul
STEAUA - LEGIA, partidă din play-off-ul Champions League 2013-2014, se dispută miercuri, de la ora 21:45, pe Arena Naţională. Partida STEAUA - LEGIA este transmisă LIVE la TV de Digisport şi de Dolcesport.
Guvernul vrea sa plafoneze decontarile navetelor scolare la maximum 26 lei pe luna pentru distante de 3 kilometri
Sumele pentru naveta scolara vor fi plafonate, se arata intr-un proiect de ordonanta publicat de Ministerul Finantelor. Potrivit acestuia, elevii care fac naveta la scoala pe o distanta de 3 kilometri vor primi cel mult 26 de lei lunar. La nivelul intregii tari, 170.000 de elevi fac naveta la scoala. In prezent, la o naveta de 3 kilometri, tarifele abonamentelor scolare variaza intre 15 lei si 166
CONFERINŢĂ MEDIAFAX: Secretar de stat - Preţurile sunt scăzute la cereale din cauza competitorilor din Rusia şi Ucraina
Preţurile la cereale sunt mai scăzute în acest an faţă de anii precedenţi din cauza competitorilor externi din bazinul Mării Negre, care subvenţionează puternic agricultura, a declarat secretarul de stat din MADR Daniel Botănoiu, la conferinţa "Mediafax Talks about Sustainable Agriculture".

Niciun comentariu: