miercuri, 21 august 2013

Maria Cârneci a dezvăluit în cadrul emisiunii  “Te pui cu blondele?” de la Antena 1, că  în timpul unui turneu în Vatican, Papa Ioan Paul al II-lea i-a dat o binecuvântare ei, dansatorilor şi instrumentiştilor cu care cânta în concerte.
papa si maria carneciMiercuri, 21 august, de la ora 20:30, la Antena 1, campionul divertismentului, Dan Negru, le va avea invitate în cea mai nouã ediţie a show-ului “Te pui cu blondele?”, pe Maria Cârneci şi pe Ana Maria Prodan.
În această ediţie, cântăreaţa de muzică populară, Maria Cârneci, ne-a dezvăluit faptul că, în timpul unui turneu în Vatican, Papa Ioan Paul al II-lea i-a dat o binecuvântare ei, dansatorilor şi instrumentiştilor cu care cânta în concerte.
“A fost o mare onoare pentru noi, ne-a pregătit o recepţie, iar când ne binecuvânta, nebunii de colegii mei se rugau să-şi vândă obiectele cu care veniseră cu gândul să le comercializeze, naiuri, fluiere, ştergare, tot felul de obiecte specific româneşti”, a povestit Maria Cârneci.
Tot atunci, Maria Cârneci, a doua prezenţă feminină din juriul show-ului de mici talente, “Next Star”, a fost provocată să mărturisească dacă a cântat manele la nunţile la care a fost chemată.
Cei care vor urmări miercuri, 21 august de la orele 20:30, la Antena 1,”Te pui cu blondele?”, vor afla dacă interpreta de muzică populară a cântat sau nu acest gen muzical.
The post Maria Cârneci, binecuvântată la Vatican de Papa Ioan Paul al II-leaM appeared first onexclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Profesorii din comisia de BAC de la Mangalia, trimiși în judecată de procurorii DNA
Procurorii din cadrul DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată a mai multor cadre didactice implicate în fraudarea examenului de bacalaureat de la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia.
frauda bac specialGheorghe Amza, președinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, aflat în stare de arest preventiv, este de luare de mită în formă continuată şi permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.
Pe lista profesorilor trimiși în judecată se află și Iulia Ingrid Rădulescu, Florin Pădureanu, Doina Manoleasa, maria Valeria Tudosa, Stere Otilia Cornelia, Cara Veronica, Valentina Mihaela Balint, Gabriela Alexoiu și Cilica Stângaciu, toți fiind acuzați de luare de mită în formă continuată.
Alături de profesori au fost trimiși în judecată și Viorel Urziceanu, tatăl unui elev cât și pe Aurel Botoșaru candidat la examenul de BAC.
În cursul lunii iulie – iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, în calitate de președinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, cu ocazia desfășurării examenului de bacalaureat, a primit, prin intermediari, de la mai mulți elevi, participanți la examenul de bacalaureat, suma totală de 3.000 euro și a beneficiat de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din stațiunea Saturn, în cuantum de 1.863 lei și a serviciilor de masă, cu titlu de mită”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.
Banii au fost primiți pentru a permite elevilor să promoveze, în mod fraudulos, proba la disciplina chimie din cadrul examenului de bacalaureat.
În data de 30 iunie 2013, la acelaşi examen de bacalaureat, și alte cadre didactice din comisia condusă de Amza Gheorghe au primit prin intermediari, de la mai mulţi elevi, sume de bani, pentru ca în schimb să le permită promovarea examenului în mod fraudulos.
Concret, inculpaţii Pădureanu Florin, Tudosa Valeria Maria, Manoleasa Doina, membri ai comisiei au primit câte 1.000 de lei, Rădulescu Ingrid Iulia, vicepreşedintele comisiei de bacalaureat a primit 4.000 de lei, iar Stere Otilia Cornelia informaticianul liceului şi secretarul comisiei a primit 2.000 de lei.
Amza Gheorghe și cadrele didactice menționate au primit banii prin intermediul inculpaţilor Boboșatu Aurel, Alexoiu Gabriela, Stângaciu Cilica și Urziceanu Viorel care, în perioada premergătoare examenului, au strâns bani de la elevii care se pregăteau să susţină examenul la centrul stabilit în incinta liceului „Ion Bănescu” din municipiul Mangalia.
Cara Veronica a intermediat contactul dintre Amza Gheorghe şi persoanele care strângeau banii de la elevi, a păstrat legătura cu inculpatul Amza Gheorghe pe toată durata desfăşurării examenului de bacalaureat şi l-a ajutat să primească o parte din foloasele remise sub formă de mită.
În schimbul sumelor de bani primite, la data de 5 iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, președinte al comisiei de bacalaureat, împreună cu Pădureanu Florin, Manoleasa Doina și Stere Otilia Cornelia, membri, respectiv secretară a comisiei de bacalaureat şi Balint Mihaela Valentina, asistent în cadrul comisiei de bacalaureat, au pus la dispoziția elevilor rezolvările subiectelor la proba de chimie, în condițiile în care acestea aveau caracter confidențial.
La data de 26 iulie 2013, la cererea procurorilor, Tribunalul Constanţa a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Amza Gheorghe pe o durată de 29 zile.
The post Profesorii din comisia de BAC de la Mangalia, trimiși în judecată de procurorii DNAappeared first on exclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Televiziunea de stat din Grecia a început să emită din nou
La două luni de la închidere, ERT, televiziunea de stat din Grecia a început să emită din nou. Însă sub denumirea de EDT. Semnalul este transmis dintr-un studiou privat.
televiziune stat greciaNoul canal al televiziunii de stat din Grecia a început să emită pe frecvenţa fostei radioteleviziuni ERT. Noul post al televiziunii publice se va numi EDT, acesta începându-și emisia prin difuzarea programelor de ştiri.
Pe 12 iunie 2013, Guvernul grec a închis la miezul nopții, televiziunea și radioul de stat, invocând criza economică și planul de austeritate impus de de troica FMI-UE-Banca Mondială.
O decizie fără precedent într-o țară membră a Uniunii Europene. Pentru prima dată în istoria modernă, o televiziune de stat din Europa este închisă de către guvernul țării.
Guvernul preciza atunci că televiziunea și radioul public vor fi restructurare, și că vor fi redeschise după o perioadă de pauză, în care se vor face concedieri.
ERT, televiziunea de stat, cât și radioul public, sunt finanțate prin taxa radio-tv plătită de greci, odată cu factura de curent, așa cum se întâmplă și în România.
 Angajaţii concediaţi de la ERT au continuat să ocupe sediul companiei publice şi au continuat să emită 24 de ore din 24, în pofida deciziei de închidere. EBU le-a dat o mână de ajutor angajaților  ERT preluând semnalul postului tv prin satelit și pe site-ul său web.
The post Televiziunea de stat din Grecia a început să emită din nou appeared first onexclusivNews.
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
S-a lansat de la Mangalia comunitatea virtuală online ”Românii de pretutindeni”. ...
În cea de-a doua zi a Săptămânii mediului asociativ şi mass-mediei de expresie românească din afara graniţelor ţării, organizată la Mangalia de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) în cadrul evenimentului ''Diaspora Estival'', marţi a fost lansată platformă inovativă de comunicare în mediul online Comunitatea ''Românii de pretutindeni''.
Evenimentul a avut loc în prezenţa ministrului delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, iniţiatorul şi susţinătorul acestui proiect realizat cu sprijinul platformei Google Hangouts.

Din partea gigantului Google au fost prezente Gabriela Chiorean, director de comunicare a subsidiarei din România, Dana Constantinescu și Ella Staicu, care au răspuns întrebărilor invitaților despre chestiuni legate de platforma Google.
Ministrul Cristian David, la Mangalia: ”În cel mult un an vom organiza congresul mondial al românilor din străinătate”
Prima conectare cu românii din străinătate a fost din Siena, Castellon şi Nürnberg. Inaugurarea comunităţii virtuale a avut loc marţi după-amiază, chiar în cadrul workshopului ''Asociativitate'' ai cărui moderatori au fost ministrul Cristian David, secretarul de stat Stejărel Olaru şi directorul general al DPRRP Alina Hagima.

”Folosind tehnologia modernă avem posibilitatea să interacţionăm oriunde ne-am afla, oriunde se află un român şi vrea să
Citeşte mai mult...
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
SED
+TAG

Niciun comentariu: