joi, 22 august 2013

Am cunoscut-o pe Maria M. în urmă cu două luni, era internată într-o secție de oncologie dintr-un faimos spital sicilian. Are aproape 60 de ani și lucrează în Italia de cinci ani. Și-a descoperit cancerul la sân în urmă cu trei luni și medicii la control au întrebat-o dacă are pe cineva din familie cu ea pentru înțelegerea diagnosticului. Era singură și i-au comunicat cu ajutorul unui asistent medical român că este în fază terminală și dacă preferă să plece în România ar fi bine să se ducă repede.
"Mi-au trecut prin fața ochilor toate momentele plăcute, chipul părinților, al fraților și surorilor, mi-am amintit nunta și nașterea celor trei băieți. Mi-am adus aminte de întâmplări demult uitate și m-am gândit ce repede trece viața. Apoi medicii m-au întrebat din nou dacă vreau să plec în România să am familia aproape. Nu reușeam să vorbesc, deși mintea îmi era plină de gânduri.”
”Unde să mă duc, cine să aibă grijă de mine? Copiii sunt la casa lor, soțul meu are viața lui înnecată în alcool și cu perioade în care este cel mai bun om de pe pământ. Dar unde să mă duc fără bani? Acolo
Citeşte mai mult...
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
SED
+TAG
Avocatul Poporului: Sute de copii din Prahova au părinţii plecaţi din ţară sau suferă de ...
Sute de copii din Prahova se află în situaţii dificile, având părinţi plecaţi la muncă în străinătate sau suferind de sindromul Down, HIV/SIDA sau alte boli din cauza cărora sunt încadraţi în grad de handicap, potrivit unei statistici prezentate de biroul teritorial Ploieşti al Avocatului Poporului, publicată de Mediafax.
Peste o mie de copii din judeţul Prahova au părinţii plecaţi la muncă în străinătate, aproape 900 de copii sunt încadraţi în grad de handicap şi peste 350 de copii au abandonat şcoala, conform unei statistici realizate de Biroul Teritorial Ploieşti al instituţiei Avocatului Poporului şi prezentate, miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural Prahova.
Astfel, în baza datelor colectate de la primăriile din mediul rural din judeţul Prahova, Biroul Teritorial Ploieşti al instituţiei Avocatului Poporului a realizat o statistică, potrivit căreia, până în luna aprilie a acestui an, 83 de copii au fost abandonaţi, 1.031 de minori au părinţii plecaţi la muncă în străinătate, 364 de copii au abandonat şcoala în anul şcolar trecut şi 107 figurează ca fiind delincvenţi.
În plus, în localităţile rurale din Prahova 18 copii au fost diagnosticaţi cu HIV/SIDA, 43 suferă de sindromul Down, 82 de copii sunt autişti şi alţi 887 suferă de alte forme
Citeşte mai mult...
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
SED
+TAG
Expoziţii, spectacole şi concerte, organizate de ICR la Roma cu ocazia Zilei Limbii Române
Expoziţii de fotografii, facsimile şi manuscrise, spectacole de teatru, recitaluri de poezie, concursuri şi concerte vor fi organizate de Institutele Culturale Române (ICR) din străinătate cu ocazia Zilei Limbii Române, care este sărbătorită pe 31 august.
Astfel, Ziua Limbii Române - marcată pe 31 august va fi sărbătorită în reţeaua Institutelor Culturale Române din străinătate, la Accademia di Romania, ICR Budapesta, ICR "Mihai Eminescu" de la Chişinău, ICR "Dimitrie Cantemir" de la Istanbul, ICR Madrid, ICR New York, ICR Paris, ICR Tel Aviv şi ICR Varşovia, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
Totodată, Ziua Limbii Române va fi celebrată în comunităţile româneşti din vecinătatea României, printr-o serie de evenimente organizate de Direcţia Generală Românii de Pretutindeni în Serbia, Republica Moldova şi Ucraina. Proiectul de lege care instituie data de 31 august drept Ziua Limbii Române a fost adoptat în februarie. Ziua Limbii Române este sărbătorită pe 31 august şi în Republica Moldova.
Proiectul legislativ, iniţiat de 166 de parlamentari din toate grupurile politice, prevede ca Ziua Limbii Române să fie marcată de autorităţi şi instituţiile publice, inclusiv reprezentanţe diplomatice şi institute culturale ale României, precum şi de instituţii româneşti din străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific,
Citeşte mai mult...
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
SED
+TAG
STEAUA - LEGIA VARŞOVIA, scor 1-1, în play-off-ul Ligii Campionilor
Echipa Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), cu formaţia poloneză Legia Varşovia, într-un meci disputat pe Arena Naţională, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor.
Steaua a deschis scorul prin Piovaccari, în minutul 34, Legia reuşind egalarea prin Kosecki, în minutul 53.
1-0: Bourceanu l-a lansat în adâncime pe Piovaccari şi italianul a deschis scorul cu un lob peste Kuciak de la 20 de metri.
1-1: Radovici a centrat din partea dreaptă şi Kosecki, scăpat din marcaj, a înscris cu un şut cu latul de la 6 metri.
Steaua Bucureşti : Tătăruşanu Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici Bourceanu, Pintilii (Prepeliţă '46) A. Popa, Stanciu (Iancu '61), Tănase Piovaccari (Ad. Cristea '70). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Legia Varşovia: Kuciak Rzezniczak, Jodlowiec (Broz '27), Dossa Junior, Wawrzyniak Furman, Vrdoljak Kucharczyk (Zyro '75), Radovici, Kosecki Saganowski (Dvalişvili '81). Antrenor: Jan Urban. Cartonaşe galbene: Pintilii '37, Prepeliţă '66 Rzezniczak '19, Dossa Junior '56, Zyro '77, Kuciak '78.
Arbitri: Nicola Rizzoli (central) Andrea Stefani, Renato Faverani (asistenţi) Antonio Damato, Domenico Celi (asistenţi suplimentari) Riccardo Di Fiore (rezervă) toţi Italia. La partida de pe Arena Naţională au asistat
Citeşte mai mult...
Visit Website
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG

Niciun comentariu: