joi, 12 septembrie 2013

Miliardarul Beny Steinmetz, acţionarul Gabriel Resources, acuzat de dare de mită. Casa israelianului de la Geneva a fost percheziţionată | Romania Libera

Miliardarul Beny Steinmetz, acţionarul Gabriel Resources, acuzat de dare de mită. Casa israelianului de la Geneva a fost percheziţionată | Romania Libera: "Steinmetz (57 de ani) are o avere estimată la 7,4 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Compania minieră controlată de acesta, BSG Resources, deţine 51% din acţiunile zăcământului de minereu de fier Simandou din Guineea, unul dintre cele mai mari din lume.

Guvernul din Guineea anchetează modalitatea în care au fost acordate mai multe licenţe miniere, inclusiv pentru proiectul de la Simandou.

BSG Resources este unul dintre acţionarii principali ai Gabriel Resources, companie înregistrată în Canada. Gabriel Resources deţine 80% din Roşia Montană Gold Corporation, compania care vrea să dezvolte proiectul minier de la Roşia Montană. Celălalt acţionar al RMGC este statul român, prin Minvest Deva."

'via Blog this'

Niciun comentariu: