marți, 15 octombrie 2013

Olivia Tudor are 42 ani, este originară din Iași, rezidență în prezent la Florența. Este asistentă medicală în Italia, iar în România a lucrat ca asistent social. Românca a publicat o scrisoare deschisă prin care denunță comportamentul vecinilor, italieni, care i-a făcut familiei sale ”zile negre” chiar din primele zile. Familia sa a fost jignită, i s-au adus tot felul de prejudicii materiale iar in urma denunțurilor pe care le-a făcut la carabinieri nu a obținut niciun rezultat.
”Scrisoarea o voi trimite și presei italiene. Nu mă opresc aici, nu mă las bătută. Suntem o familie de oameni liniștiți, muncitori și bine integrați. Avem drepturile noastre și cerem să fie respectate.” ne-a declarat Olivia.

"In primul rand o zi buna tututor. Ma numesc Olivia si sunt din Iasi. Am ajuns in Italia la inceputul anului 1999 impreuna cu sotul meu.Dupa diverse peripetii prin care au trecut multi dintre noi (nu stau acum sa vi le enumar), am capatat o oarecare stabilitate (am reusit sa ne facem documente de sedere si sa aducem si copilul lasat in grija soacrei).
Aveam o casuta in chirie, un loc de munca...si viata se scurgea normal. Prin 2006-2007 decidem sa facem pasul cel mare...sa
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Răducu Nicodim, românul căruia criza nu i-a afectat afacerile în Italia: ”Am paisprezece ...
Răducu Nicodim este unul dintre comercianții români de succes din Italia. Are un depozit,"Danubiana", la Ravenna, de unde distribuie angro marfa, dar principala activitate a sa estedistribuția în propriile magazine. În prezent are 14 magazine, plus depozitului angro la Ravenna. Pe 6 octombrie a inaugura ultimul magazin, la Bologna.

Răducu Nicodim din Ravenna: “Am facturat peste 6 milioane de euro”


Răducu Nicodim ne spune că mărirea tva-ului cu un procent va duce, în cazul său, la o majorare de prețuri între 3-5%. "Ne afectează mărirea de TVA pentru că vom fi nevoiți să mărim prețurile. În felul acesta direct va fi afectat cumpărătorii, clienții noștri care vor trebui să plătească chiar și cu 5%
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Angrosiștii români din Italia: "Pe noi ne afectează mai puțin mărirea de TVA, mai ...
De la 1 octombrie, în Italia a crescut TVA cu 1%, de la 21 la 22%, ceea ce face ca majoritatea produselor, începând de la pantofi, haine, până la jucării, computere, dar și benzina, să se scumpească. Chiar dacă la bunurile de primă necesitate nu sunt subiecte ale creșterii (pâine, carne, pește, lapte), se scumpesc și acestea, din cauza creșterii prețului de transport.
Potrivit asociațiilor de consumatori, familiile din Italia vor cheltui cu sume între 200 și 350 de euro mai mult, din cauza acestei creșteri de TVA. Cum îi afectează această creștere pe comercianții români din Italia? Am încercat să aflăm, discutând cu angrosiști de produse alimentare românești.

"Suport eu majorarea"
C. C. este un întreprinzător particular român, din Roma, care are ca obiect de activitateprelucrarea și prepararea cărnii, apoi distribuția și vânzarea acestora. Ne spune că nici la ultima majorare de TVA din 2011, la 21%, nici la cea actuală, la 22% nu a luat nicio măsură, diferențele la cheltuieli fiind suportate de el. "Nu am modificat nimic nici atunci, și nici acum nu voi majora.Voi suporta eu eventualele diferențe. Eu cumpăr doar materia primă, în rest o prelucrez și o distribui eu, prin
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
Îngrijitoarea numismată, arestată după ce a furat monede emise în vremea Republicii Venețiene
O îngrijitoarea româncă de 40 de ani, A.B., a furat de la bătrânul de 80 de ani pe care îl îngrijea la Treviso 35 de monede cu valoare numismatică, emise în vremea Republicii Venețiene.

Valoarea monedelor, circa 6000 de euro. Femeia i-a dat monedele unui amic marocan, care a încercat să le vândă la un magazin de numismatică. Marocanul avea cu el și un certificat care atesta achiziționarea monedelor la o licitație cu două luni în urmă.
Certificatul de vânzare la licitație era pe numele bătrânului, vechi client al magazinului. Patronul magazinului a înțeles imediat că este vorba de marfă furată și a chemat poliția. În final marocanul a fost denunțat pentru tăinuire, iar românca pentru furt agravat.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
În Italia de numai două zile, lovit și ucis de o mașină la Brescia
Era în Italia de numai două zile Mihai Nichitean când, duminică 29 septembrie, în jurul orei 19.30, a fost lovit și ucis de o mașină în timp ce pedala pe drumul provincial 69, între Carpenedolo și Mezzane di Calvisano (provincia Brescia).
Mihai Nichitean, de 46 de ani, sosise în Italia pentru alucra ca tinichigiu la firma unui conațional de-al său.
Poate din cauza întunericului, o mașină Alfa Romeo care circula în aceeași direcție l-a lovit în mod violent. Aruncat mai întâi pe parbriz și apoi pe bordura de pe marginea carosabilului, Nichiteanu a murit pe loc.
Soții de la bordul mașinii au încercat să-i dea primul ajutor, însă pentru român nu a mai fost nimic de făcut.
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
+TAG
34 deputați de origine străină în Bundestag
Lumea a urmărit cu mare atenție alegerile din Germania pentru a înțelege care va fi soarta monedei unice și dacă Angela Merkel va continua să fie la conducerea unuia dintre cele mai importante state din Europa. Rezultatele au sosit și victoria este a CDU, partidul cancelarului, chiar dacă încă se așteaptă să se știe ce tip de coaliție guvernamentală va urma acestor alegeri.
O dată foarte interesantă este numărul deputaților de origine străină. Sunt 34 de nou-aleși care vor ocupa un loc în Bundestag, echivalentul a 5,5% din totalul parlamentarilor. Nu este o noutate pentru Germania să aibă deputați de origine străină, însă anul acesta sunt cu 15 în plus, cu o creștere de 2 puncte procentuale față de legislatura trecută.


Pe lângă aceasta, pentru prima dată în istoria politicii germane, printre noii deputați sunt 2 negri. În starea actuală, compoziția Parlamentului italian este foarte diferită de cel german, chiar dacă a fost atins într-un fel un obiectiv important, odată cu numirea ministrului Cecile Kyenge. În Cameră și Senat, deputații de origine străină din Italia se numără astăzi pe degetele de la o mână, la o mie de parlamentari.

Un număr atât de ridicat de deputați de origine străină
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
SED
+TAG
Italia a cheltuit inutil 100 de milioane euro pentru taberele de romi
Raportul "Segregarea costă" arată nivelul cheltuielilor inutile. "Nu s-a atins o reală autonomizare a persoanelor, taberele trebuie închise. Alternativele? Locuințe sociale, housing social, recuperarea unor clădiri neutilizate".
O sută de milioane de euro în șase ani. Atât îi costă pe contribuabilii din Italia taberele de romi din Roma, Napoli și Milano. Potrivit raportului "Segregare costă", prezentat pe 25 septembrie de asociațiile Berenice, Compare, Lunaria și OsservAzione, sunt bani risipiți.
Raportul contrazice teza existentă cel mai mult printre actorii instituționali care elaborează politicile"în favoarea romilor", dar și în rândul opiniei publice, "mai mult dezinformată și deseori instrumentalizată de cei care fac din xenofobie, din rasism și din antițigănism principalele argumente ale propagandei politice".

Este teza potrivit căreia, într-o carență generală de resurse publice, taberele ar fi soluția locativă cea mai puțin costisitoare pentru administrațiile locale. "Nu este așa", afirmă autorii.
Între 2005 și 2011 pentru a amenaja, gestiona și întreține taberele au fost cheltuite 24,4 milioane de euro la Napoli, cel puțin 69,8 milioane (la care se adaugă cel puțin alte 9,3 milioane de euro pentru proiectele de școlarizare) la Roma și cel puțin 2,7 (alocări confirmate, dar cifra este parțială) la Milano.
"Intervențiile sociale de formare și inserare în muncă
Citeşte mai mult...
Visit Website
TwitterFacebookLinkedInBufferMailCustom Sharing Tool
Evernote 
MARI
SED
+TAG

Niciun comentariu: