joi, 28 noiembrie 2013

Preţul gazelor pentru populaţie creşte de la 1 ianuarie 2014
Preţul gazelor pentru populaţie va creşte la 1 ianuarie cu 1%, nu cu 2%, cum este stabilit prin calendarul de liberalizare asumat faţă de FMI, întrucât România importă mai puţine gaze, a anunţat joi preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ.
Nicolae Timofti: Republica Moldova va stabili la Vilnius o legătură decisivă cu spaţiul european
Preşedintele moldovean, Nicolae Timofti, a apărut la postul public de televiziune Moldova 1, miercuri seara, cu un mesaj adresat cu ocazia summitului Parteneriatului Estic, programat joi şi vineri la Vilnius, în Lituania, unde R.Moldova urmează să parafeze Acordul de Asociere cu UE, relatează IPN.
Peste 12.000 de pelerini la Mănăstirea Prislop, pentru a se ruga la mormântul părintelui Arsenie Boca
Peste 12.000 de pelerini se roagă, joi, la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, unde este înmormântat părintele Arsenie Boca, "sfântul neîncoronat al Ardealului", iar alţi credincioşi continuă să vină la ceremoniile oficiate pentru a marca 24 de ani de la moartea acestuia.
Summitul de la Vilnius: Procedura de parafare a Acordului de Asociere între Republica Moldova şi UE a început
Procedura de parafare a Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană a început, joi, la Vilnius, unde are loc summitul Parteneriatului Estic, aceasta urmând să dureze câteva ore, relatează Europa Liberă, în pagina electronică.
Ponta: Voi urmări personal proiectele convenite cu China, evaluate moderat-pesimist la 5 miliarde de euro
Premierul Victor Ponta a dat, joi, asigurări că va urmări personal evoluţia proiectelor din energie, infrastructură şi IT convenite cu China, care însumate depăşesc 5 miliarde de euro "moderat-pesimist" şi a precizat că în ianuarie o parte a şedinţei de guvern va fi alocată evaluării paşilor făcuţi.
INS: Câte gospodării din România deţin un calculator cu acces la Internet
Peste jumătate dintre gospodăriile din România deţin un calculator cu acces la Internet, iar dintre acestea peste 70% sunt în mediul urban, potrivit datelor anunţate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
STUDIU: Românii, cei mai mulţumiţi din regiune de viaţa de familie şi nemulţumiţi de sănătate şi învăţământ
Românii sunt cei mai mulţumiţi din regiune de viaţa de familie, urmaţi de turci şi de croaţi, dar sunt printre cei mai nemulţumiţi când vine vorba de sistemul public de sănătate şi de învăţământ, se arată într-un studiu realizat de Daedalus Millward Brown în şapte ţări din sud-estul Europei.
Ponta: Nu susţin declaraţiile lui Palada faţă de Băsescu. Preşedintele face jigniri mult mai mari şi nu se mai supără deontologii
Premierul Victor Ponta a declarat că nu susţine declaraţiile consolierului său Mirel Palada la adresa preşedintelui Traian Băsescu şi că i-a transmis acest lucru şi lui Palada, dar a arătat în acelaşi timp că şeful statului formulează jigniri de zece ori mai rele la adresa Guvernului.
Bugetul TVR, de 179.963.000 lei, adoptat în Comisii. Majorarea cerută de Săftoiu nu a fost acceptată
Comisiile de buget-finanţe au adoptat, joi, bugetul Societăţii Române de Televiziune (SRTv), în cuantum de 179.963.000 lei, parlamentarii neacceptând însă majorarea de buget cerută de Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al instituţiei, pentru reluarea emisiei TVR în Republica Moldova.

Niciun comentariu: