duminică, 12 ianuarie 2014

Partenera lui Hollande, spitalizată după dezvăluirile din presă.
Jurnalista Valérie Trierweiler, partenera oficiala a presedintelui Frantei, a fost spitalizata "pentru odihna si efectuarea unor analize medicale", dupa dezvaluirile din presa despre relatia pe care Francois Hollande ar avea-o cu o actrita, scrie ziarul Le Parisien, citat de Mediafax. Potrivit ziarului Le Parisien, Valérie Trierweiler era foarte abatuta si marcata dupa dezvaluirile despr
Descentralizarea, al treilea eşec major al USL.
Curtea Constitutionala (CCR) a decis ca Legea descentralizarii, pentru care Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament in luna noiembrie, este neconstitutionala, admitand sesizarea formulata de parlamentarii PDL. Judecatorii CCR au admis cu unanimitate de voturi “obiectia de neconstitutionalitate intrinseca' si au constatat ca legea descentralizarii “in ansamblul ei, este neconstitutionala&quo
Următorul film al regizorului Quentin Tarantino se va intitula "The Hateful Eight"
Cineastul american Quentin Tarantino a anunţat că "The Hateful Eight" este titlul următorului film al său, un western care nu va fi însă o continuare a peliculei "Django dezlănţuit/ Django Unchained".
BALONUL DE AUR va fi decernat luni. Finaliştii: Ronaldo, Messi şi Ribery
Trofeul Balonul de Aur, pentru care finalişti sunt portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi francezul Franck Ribery (Bayern Munchen), va fi decernat luni seară, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Zurich.
Nelson Mandela şi Eusebio vor fi omagiaţi la gala de decernare a Balonului de Aur
Fostul lider sud-african Nelson Mandela şi legendarul internaţional portughez Eusebio vor fi omagiaţi în cadrul galei de decernare a Balonului de Aur, luni seară, la Zurich, a declarat la postul France Bleu secretarul general al FIFA, Jerome Valcke.
Sibiu: O femeie şi un bărbat, răniţi în timp ce se dădeau cu sania pe o pârtie din Păltiniş. Accesul nu era permis în zona în care au intrat cei doi tineri
O femeie şi un bărbat au fost răniţi, duminică, în timp ce se dădeau cu sania pe una dintre pârtiile din complexul Arena Platoş din staţiunea Păltiniş, iar potrivit primelor informaţii au suferit traumatisme la faţă şi la picioare, solicitându-se intervenţia unui elicopter SMURD.
Compania franceză Total, primul mare grup petrolier care investeşte în gazele de şist din Marea Britanie
Compania franceză Total a devenit primul mare grup petrolier care investeşte în dezvoltarea sectorului gazelor de şist din Marea Britanie, alocând 50 milioane de dolari pentru proiecte de explorare în estul Angliei, transmite Financial Times.
SUA: Chiar şi după legalizare, marijuana rămâne o afacere pe bani cash, respinsă de bănci
Comercianţii legali de marijuana din SUA, din statele unde consumul a fost legalizat pentru uz medical sau recreativ, se confruntă cu o problemă neaşteptată: marea majoritate a băncilor refuză să facă afaceri cu astfel de firme de teamă să nu fie sancţionate de guvernul federal.
Aeroportul din Iaşi va avea o pistă nouă până la sfârşitul anului.
Seful Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, spune ca la sfarsitul acestui an aeroportul din Iasi va avea o pista noua, care va pemite zborul oricarui tip de aeronava, indiferent de greutate si dimensiuni, adaugand ca in 2015 Iasiul va avea un aeroport nou, intrucat va fi gata si terminalul, relateaza Mediafax. Cristian Adomnitei a afirmat ca lucrarile incepute, vara trecuta, pentru noua p
Tom Bugeţel i-a înnebunit pe primari. „E o multiplicare diabolică a hârtiilor, de la 1 ianuarie. Dracu’ a făcut ordinele astea. Dar şi dracu’ le făcea mai bine!”
Primarii au început anul electoral 2014 cu o nouă revoltă la adresa Guvernului. Ţinta lor principală: ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, dar şi secretarul său de stat, Gheorghe Gherghina.
FT: Şase investitori sunt interesaţi să preia revista Forbes, oferind până la 475 milioane de dolari
Şase investitori sunt interesaţi să preia revista Forbes de la grupul american de publishing cu acelaşi nume, cu oferte de până la 475 milioane de dolari, au declarat pentru Financial Times surse apropiate discuţiilor.
Nigerienii învaţă, în România, să devină marinari.
In prezent, in primul an de studii la Universitatea Maritima Constanta invata 172 de studenti din Nigeria. In afara de tinerii sositi de pe taram african, la institutia de invatamant superior de la malul marii mai sunt scolarizati studenti din alte tari precum Algeria, Siria sau Grecia. In total, vorbim de aproximativ 200 de studenti straini care si-au lasat tara pentru a face facultatea la Consta
Cod galben de vant puternic in 13 judete din Transilvania si Moldova, pana la ora 19.00
Mai multe judete din Transilvania si Moldova se afla duminica, pana la ora 19.00, sub avertizare de cod galben de vant puternic, anunta Centrul Meteorologic Regional Transilvania - Sud, citat de Agerpre

Niciun comentariu: