luni, 16 mai 2011

Coca-cola în ziare, varianta EVZ: Un articol a fost retras de pe site

Coca-cola în ziare, varianta EVZ: Un articol a fost retras de pe site: "

La numai o săptămână după scandalul Coca cola – McCann – Adevărul, un alt articol despre celebra băutură tulbură apele într-o redacție.

De data aceasta, este vorba despre Evenimentul zilei.

Un articol/comentariu semnat de un ziarist al EVZ a fost scos de pe site. De ce, în continuare:

Coca cola este o băutură proastă, dar cu reclame bune”, începea articolul. Comentariul semnat de Ionuț Stănescu a stat pe site de sâmbătă până duminică, atunci când a fost scos.

Articolul scos de pe site se numea “contemporan cu coca cola”, după cum arată “urma” lăsată la căutare (permalink, în termini tehnici). Scoaterea editorialului a fost descoperită de site-ul dollo.ro.

De a fost scos?

Vlad Macovei, redactor-șef Evenimentul zilei, spune că a fost o decizie care “a ținut de politica editorială a ziarului.

Vlad Macovei, redactor-șef Evenimentul zilei, pentru paginademedia.ro:

“Toate comentariile care sunt găzduite de printul și de site-ul evz.ro trebuie să aibă viza redactorului-șef. Un reporter a încercat să își pună un comentariu pe site, prezentându-l ca editorial EVZ. Materialul respectiv a apărut pe site dintr-o eroare de coordonare, fără a exista aprobarea mea.”

“Din motive care țin strict de politica editorială a acestui ziar, nu am considerat că respectivul comentariu trebuie să apară pe site-ul evz. Opiniile care sunt exprimate pe platforma evz.ro și pe print trebuie să fie conforme cu politica editorială a acestui ziar.”

Săptămâna trecută, Adevărul a publicat un email prin care Mihai Trandafir, directorul diviziei de media a agenției McCann Erickson, făcea presiuni ca urmare a unor articole despre Coca-cola, realizate de Think Outside the Box, site găzduit pe platforma Adevărul.

S-a sesizat agenția McCann, care deține contul Coca-cola și în cazul EVZ?

Vlad Macovei:

“Nu. Mai mult decât atât, pot aduce un argument logic: campania Coca Cola făcută de McCann nu include EVZ.

Captura foto: dollo.ro


"

Niciun comentariu: