luni, 16 mai 2011

TUPEU MAXIM: Autoarea falsului interviu cu Mădălina Manole a dat Agerpres în judecată

TUPEU MAXIM: Autoarea falsului interviu cu Mădălina Manole a dat Agerpres în judecată: "

Jurnalista de la Agerpres care a realizat colajul prezentat drept “ultimul interviu cu Mădălina Manole” se luptă cu instituția care a penalizat-o pentru gafa făcută.

Dacă în orice instituție de presă orice jurnalist ar fi plătit cu postul pentru o asemenea greșeală, Marina Bădulescu a fost penalizată și suspendată doar două luni, după care a revenit în poziția de redactor-șef.

Bădulescu s-a considerat nedreptățită și a dat în judecată Agerpres, iar pe 23 mai este termenul de judecată.

Dosarul de judecată a fost înregistrat încă de anul trecut, din 26 august. Obiectul lui: “contestaţie decizie modificare unilaterală contract de muncă”. Termenul: 23 mai. Contestator: Marina Bădulescu. Intimat: Agenția Națională de Presă Agerpres.

Puțină istorie:

Cu o zi înainte de moartea Mădălinei Manole, agenţia Agerpres a publicat un material în care erau compilate declaraţii mai vechi ale artistei şi citate de pe blogul ei. Paginademedia.ro a descoperit făcătura AICI. Colajul a fost făcut de Marina Bădulescu, redactor şef al agenţiei de presă. A doua zi, materialul a fost reluat drept “ultimul interviu acordat Agerpres, cu doar o zi înaintea morţii sale”. Gafa era cu atât mai mare cu cât un “citat” din “ultimul interviu” a fost reluat de toată media și chiar de către anchetatori, care nu-și explicau gestul vedetei: “Sunt o artistă implinită, o mamă şi o femeie fericită“.

În urma dezvăluirii paginademedia.ro, o Comisie de disciplină a decis suspendarea Marinei Bădulescu din funcția de redactor șef și penalizarea cu 15% din salariu, pentru doar două luni. Apoi, Marina Bădulescu a revenit pe poziția de redactor-șef.

De ce a fost penalizată doar pentru două luni?

Pentru că, au explicat membrii comisiei, “Codul muncii prevede pedepse graduale” și că „gradul de gravitate al faptelor Marinei Bădulescu nu este atât de ridicat, astfel încât să presupună desfacerea disciplinară a contractului de muncă”. Conform Codului Muncii însă, suspendarea din funcție se face pentru o perioadă de cel mult 60 de zile.

Reluăm povestea falsului interviu:

Sunt o artistă implinită, o mamă şi o femeie fericită”. Declaraţiile au fost preluate de toate posturile de televiziune şi de către ziare drept ultimele cuvinte pentru presă. Sursa: Agenţia Naţională de Presă Agerpres. O declaraţia este extrem de importantă, întrucât a fost publicată de toată presa cu câteva ore înainte de decesul artistei. Fals!

Cum au stat lucrurile?

Marţi, 13 iulie 2010

Mădălina Manole împlineşte, miercuri, 43 de ani. Agerpres se pregăteşte. “Facem un interviu cu Mădălina Manole”, se decide în redacţie. Sarcina cade pe ziaristul Petronius Craiu. O zi întreagă reporterul încearcă să dea de artistă. Eşec. “Nu mi-a răspuns la telefon”, se justifică Toni în faţa şefilor.

Redactorul-şef Marina Bădulescu găseşte o soluţie salvatoare uluitoare! Băgăm articole de pe blogul ei, declaraţii mai vechi şi-i dăm drumul ! Chiar ea este cea care face operaţia.

Textul apare pe Agerpres. Mădălina Manole declară tot felul de lucruri. Niciuna dintre declaraţii nu fusese luată marţi!

Miercuri, 14 iulie 2010

Mădălina Manole se stinge la locuinţa ei din Otopeni. Agerpres se laudă că “Mădălina Manole a acordat Agerpres ultimul interviu, cu doar o zi înaintea morţii sale“.

Redacţia Agerpres e în fierbere şi încearcă să acopere gafa monumentală. După-amiază, se găseşte soluţia: materialul cu declaraţii este modificat. Dispare referirea la “ultimul interviu“, iar Mădălina Manole “a declarat”, pur şi simplu, fără să ştim când.

Foto: Mediafax Foto


"

Niciun comentariu: