luni, 15 iulie 2013

CFR Marfă dă afară 2500 de angajați, ca urmare a privatizării companiei către Grup Feroviar Român, care a preluat 51% din acțiunile firmei de transport feroviar.
vagoane cfr marfaNici nu s-a vândut bine pachetul majoritar de acțiuni către GFR, că CFR Marfă se pune pe concedieri masive. Potrivit înțelegerii dintre Ministerul Transporturilor și Grup Feroviar Român, vor fi disponibilizați 2500 de angajați ai companiei de stat CFR Marfă.
Privatizarea cu dedicație de la CFR Marfă, a avut loc pe 20 iunie 2013, către omul lui Băsescu, Gruia Stoica, contra sumei de 202 milioane euro. După ce a falimentat și jefuit CFR Marfă, Gruia Stoica a cumpărat compania de stat la preț de fier vechi.
După mai multe ore, șapte ore, pot să vă anunț că a ieșit fumul alb. Astăzi putem declara un câștigător în competiția de privatizare  CFR Marfă. Compania care a rămas în cursă, a depus o ofertă care în urma analizei a fost declarată conformă. După care, la analiza ofertei financiare, am constatat că dumnealor au cerut o posibilitate de a se plăti în rate. Prin contractul pe care și l-au asumat, și-au asumat plata integrală, așadar apărea o neconcordanță. Le-am solicitat o clarificare în acest sens, dacă renunță la plata în rate și nu sunt de acord cu plata integrală. Au renunțat în scris  că renunță la plata în rate”, a spus Relu Fenechiu pe 20 iunie 2013.
Ministrul a precizat că GFR a oferit pentru pachetul de 51% din acțiunile CFR Marfă, suma de 202 milioane euro. La care se adaugă investiții de 200 milioane euro, plus 1,5 milioane euro în mediu.
Pe lângă cei 2500 de angajați de la CFR Marfă, vor fi concediați și 2000 de la CFR Călători și CFR SA.
Privatizarea CFR Marfă a continuat în faza finală doar cu Grup Feroviar Român (GFR), companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, după ce asocierea româno-austriacă Transferoviar Grup – Donau Finanz şi compania americană OmniTRAX s-au retras.
The post Concedieri masive la CFR Marfă appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Dana Constantinescu și-a prezentat scrisorile de acreditare în Malta, vezi foto spectaculoase ...
În cadrul unei ceremonii desfăşurate în capitala Republicii Malta, La Valletta, miercuri, 10 iulie, Ambasadorul României, dna. Dana-Manuela Constantinescu, a prezentat preşedintelui Maltei, dl. George Abela, scrisorile de acreditare semnate de preşedintele României, Traian Băsescu.

Ambasadoarea Dana Constantinescu a fost primită de preşedintele Giorgio Napolitano

La eveniment a fost prezent şi consulul onorific al României în Malta, dl. Nicolas Parnis England. Au mai avut loc întâlniri şi discuţii cu ministrul afacerilor externe dl. George Vella, preşedintele Parlamentului dl. Angelo Farrugia şi primul ministru dl. Joseph Muscat, fiind abordate teme precum relaţia economică dintre România şi Malta, migraţia ilegală, dezvoltarea turismului şi cooperarea la nivel academic.

Cu această ocazie au fost prezentate multumiri din partea părţii române privind sprijinul acordat în procesul de aderare la Spaţiul Schengen. Prin prezentarea scrisorilor de acreditare E.S. Dana-Manuela Constantinescu preia oficial atribuţiile de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar în Malta.




Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
SED
+TAG
Simona Halep, cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România la nivel mondial
Simona Halep este de azi cea mai bună jucătoare de tenis din România. Sportiva ocupă locul 23 în ierarhia mondială de tenis feminin.
halep simonaGrație câștigării turneului de tenis de la Budapesta, Simona Halep a reușit o urcare de 7 poziții în ierarhia mondială, până pe locul 23, cel mai bun din întreaga ei carieră.
Astfel, Simona Halep o detronează pe Sorana Cîrstea din poziția de lider al jucătoarelor românce, întrucât a coborât pe locul 33.
Simona Halep a acumulat 1885 de puncte și în această săptămână va juca la turneul de tenis din Suedia unde este cap de serie numărul doi.
În top 100 jucătoare la nivel mondial se mai află și Monica Niculescu, locul 47, Alexandra Cadanțu și Irina Begu.
Pentru că a jucat semifinala la Budapesta cu Halep, Alexandra Cadanțu a reușit să urce 10 poziții în ierarhia mondială până pe locul 70.
Alexandra Dulgheru, care în aprilie 2011 a ocupat locul 26 în ierarhia mondială, revine treptat către top 100. În prezent se află pe locul 274 cu 173 puncte acumulate.
The post Simona Halep, cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România la nivel mondial appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
+TAG
Cancelarul german Angela Merkel a apărat duminică ideea creării unei reglementări europene în vederea unei mai bune protecţii a datelor private ale europenilor pe Internet, într-un interviu pentru televiziunea publică.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
MARI
SED
+TAG

Niciun comentariu: