vineri, 9 august 2013

Părintele Constantin Stoica, Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, spune că România are prea puține biserici. Cele actuale pot primi doar 5% din populația țării.
biserica marcusDeclarație halucinantă făcută de părintele Constantin Stoica pentru ziarul Ring. Deși numărul bisericilor este uriaș în comparație cu școlile și spitalele, preotul vrea mai multe lăcașe de cult.
Părintele Stoica pledează pentru construcția de noi biserici pentru că românii nu încap în cele actuale. Preotul spune că în Capitală sunt doar 300 de biserici în care încap doar 5% din credincioşi.
Este nevoie de mai multe biserici. De ce? Pentru că în timpul regimului comunist nu s-au construit biserici, s-au demolat. Foarte multe dintre acestea sunt mici pentru că sunt în stil maramureşean, din lemn. În România sunt aproximativ 15.000 de lăcaşuri de cult ortodoxe. Dar, în Bucureşti, capacitatea celor aproximativ 300 de biserici acoperă doar 5% din populaţia Capitalei. Dacă doar 5% încap în biserici, duminică de duminică merg la slujbă aproximativ 15% din bucureşteni. Aşa se explică de ce la foarte multe biserici credincioşii participă la Sfânta Liturghie în exteriorul bisericii, aşa cum se întâmplă la Catedrala Patriarhală”, a declarat părintele Stoica pentru ziarul Ring.
Părintele Stoica sune că 80% din banii necesari construirii bisericilor vin de la credincioşi, nicidecum de la stat sau de la autorităţile locale.
În timp ce numărul unităților de învățământ a scăzut în 23 de ani de la 28.000 la 7497, numărul bisericilor a crescut cu 4.000, depășind cifra de 18.500 de edificii bisericești.
Și în sistemul sanitar locurile din spitale au scăzut vertiginos, cu aproape 4.000 pe an.
În prezent în România sunt circa 18.500 de lăcașe de cult, 431 de spitale și doar 4.500 de școli.
Anual în România se construiesc în medie 200 de noi biserici, în timp ce școlile, spitalele și mai nou judecătoriile, se închid.
The post BOR: România are puține biserici appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Aliona Moon: Rochia de la Eurovision cântărea 15 kg iar eu doar 49 de kilograme
Celebra rochie cu trenă purtată de Aliona Moon la Eurovision 2013, la Malmo în Suedia, cântărește nu mai puțin de 15 kg, în timp ce artista avea la acel moment doar 49 de kilograme.
aliona moonAliona Moon a declarat pentru exclusivNEWS.ro, că viața ei s-a schimbat total, după ce în luna Mai, a reprezentat Republica Moldova la Eurovision 2013, la Malmo în Suedia, unde a ocupat locul 11 în finală.
Viața mea s-a schimbat foarte mult, practic total. În Moldova eram cunoscută dar nu atât de bine. ca și interpretă. Este un prim pas mare în cariera mea, am învățat foarte multe lucruri, cum se face defapt muzica și cum stau lucrurile în show biz”, a declarat Aliona Moon pentru exclusivNEWS.ro.
Aliona a precizat că piesa ”O mie”, a fost scrisă de la bun început în limba română, însă ulterior s-a înregistrat și o variantă în engleză pentru ca și străinii să poată înțelege despre ce este vorba în cântec.
De la început piesa era scrisă în română, dar apoi am tradus versurile în engleză pentru ca și cei de peste hotare să înțeleagă piesa. Eu mă simt mai bine când o interpretez în română, îmi este mai aproape de suflet, transmit mai multe”, a mărturisit Aliona.
După prestația din finala Eurovision 2013, Aliona era nerăbdătoare să vadă care vor fi reacțiile celor din Republica Moldova: Eram curioasă ce va spune lumea după prestația mea de la Eurovision. Spre surprinderea mea, am fost primită foarte bine, am primit laude, tuturor le-a plăcut mai ales faptul că am cântat în limba română.
Rochia Alionei, care a făcut furori la Eurovision, a fost o adevărată povară pentru artistă.
„Rochia era foarte grea, aproximativ 15 kg. Când eram acolo la Malmo eu aveam 49 de kg. După fiecare repetiție, mă durea foarte rău spatele. Era foarte greu să port rochia. Aveam un semn pe platformă unde trebuia să stau pe mijloc, dacă făceam un pas în dreapta sau în stânga, cădeam. Suedezii au făcut platforma foarte bine. La o repetiție am simțit când a început ridicarea iar mai apoi am uitat, atât de lentă a fost urcarea, că am uitat când am ajuns sus”, a mărturisit Aliona.
Aliona spune că este mulțumită de ceea ce a obținut la Malmo, dar că și-ar fi dorit să fie mai sus în clasament, de ce nu chiar un loc trei. În prezent lucrează la o nouă piesă împreună cu Pasha Parfeni, tot în limba română, dar ritmată. În toamnă va merge pentru o serie de concerte peste Ocean, pe tărâmul făgăduinței, tocmai la New York.
The post Aliona Moon: Rochia de la Eurovision cântărea 15 kg iar eu doar 49 de kilograme appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Ministerul de Finanțe spune că informațiile vehiculate în presă cu privire la conținutul scrisorii de intenție cu FMI, sunt false și că Guvernul Ponta nu are în plan majorarea taxelor.
bani FMI romaniaDe câteva zile, în presa centrală din România circulă un draft al scrisorii de intenție a Guvernului Ponta privind un nou acord de împrumut de tip stand by cu FMI.
Documentul cu pricina ar conține majorarea contribuțiilor pentru PFA-uri, obligarea la plata de CAS a unui salariat pentru restul membrilor familiei care nu realizează venituri. Cât și plata CAS pentru veniturile obținute din chirii.
Ministerul de Finanțe respinge toate aceste informații vehiculate în presă și spune că draftul scrisorii de intenție cu FMI este secret.
Scopul încheierii unui nou acord nu este legat de introducerea unor noi taxe şi impozite. Proiectele scrisorii de intenţie şi, respectiv, ale memorandului nu sunt încă documente publice. În consecinţă, materialele pe această temă care se vehiculează în presă nu provin din surse oficiale şi nu pot fi confirmate înainte de aprobarea lor de către autorităţile române, board-ul FMI, respectiv consiliul ECOFIN al Uniunii Europene. Suntem în măsură să infirmăm însă existenţa unor  măsuri concrete prin care ar creşte fiscalitatea pentru PFA-uri şi drepturi de autor sau creşterea contribuţiilor de asigurări de sănătate pentru persoanele cu venituri mari care au în întreţinere membri ai familiei care nu contribuie la sistemul de asigurări de sănătate, aşa cum s-a vehiculat recent în mass-media. Guvernul îşi propune în schimb identificarea unor soluţii în scopul reducerii poverii impozitării muncii”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului de Finanțe, remis exclusivNEWS.ro.
Ministerul Finanțelor precizează faptul că obiectivul principal al noului program este asigurarea fundamentelor creşterii economice sănătoase prin:
-       prioritizarea investiţiilor publice prin stabilirea unor criterii clare şi a unei liste de investiţii prioritare până la mijlocul lunii septembrie, care va fi luată în calcul la elaborarea proiectului de buget pe anul 2014
-       majorarea plafonului garanţiilor de stat de la o medie anuală de circa 2,5 miliarde de lei în ultimii 4 ani la 8 miliarde lei anual
-       majorarea plafonului net al împrumuturilor pentru atragerea fondurilor europene ce pot fi acordate din trezoreria statului de la 1 miliard prevăzut pentru finele trimestrului trei a.c. la 3 miliarde lei la finele acestui an.
-       reforme structurale privind continuarea procesului de listare sau privatizare a unor companii din domeniul energetic: Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Hidroelectrica, Romgaz
-       îmbunătăţirea performanţelor agenţilor economici cu capital de stat.
The post Ministerul de Finanțe neagă informațiile privind majorarea de taxe și impozite negociată cu FMI appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Petrolul, a treia echipă românească calificată în play-off-ul Europa League
Petrolul Ploiești a reușit calificarea în play-off-ul Europa League, în ultimele secunde ale returului din turul trei preliminar cu echipa olandeză Vitesse.
petrolul ploiestiGică Grozav a adus calificarea echipei Petrolul Ploiești în play-off-ul Europa League. Meci fabulos reușit de elevii lui Cosmin Contra, în manșa retur a turului trei preliminar Europa League, în Olanda.
Petrolul a deschis scorul pe stadionul din Arnhem în minutul 21 după ce Boudjemaa a scăpat pe dreapta și a șutat sub bară.
După mai multe ochaziid e gol ratate în careul olandezilor, Petroliștii s-au văzut egalați în minutul 72, prin golul marcat de Van der Heijden care a șutat sub transversală, după greșeala lui Grozav.
Petrolul a evoluat din minutul 82 în zece jucători de câmp după ce Alcenat a primit două cartonașe galbene.
Când toți se pregăteau de prelungiri, iar olandezii sperau la un gol al calificării, în minutul 90+3, Camara scoate lovitura liberă de la 20 de metri.
Gicu Grozav, cel care a adus egalarea în manșa tur, a executat impecabil lovitura liberă, marcând golul victoriei.
Petrolul reușind să se califice în play-off în ultimele secunde ale returului cu Vitesse,lăsând mască și fără replică pe jucătorii și suporterii olandezi.
Cosmin Contra a declarat la Digi Sport, imediat după finalul partidei că este ambițios și acum vrea să acceadă în Grupele Europa League.
România reușește astfel să meargă în play-off-ul cupelor europene cu toate cele patru echipe aliniate la start. Steaua va juca în play-off pentru accederea în Grupele Champions League. În timp ce trei echipe, Pandurii, Astra și Petrolul vor juca play-off-ul Europa League.
The post Petrolul, a treia echipă românească calificată în play-off-ul Europa Leagueappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Adrian Ungur, în sferturile de finală ale turneului challenger de la San Marino
Adrian Ungur s-a calificat joi seară, în sferturile de finală ale turneului ATP Challenger de la San Marino, dotat cu premii totale în valoare de 64.000 de euro.
adrian ungurRomânul Adrian Ungur, cap de serie numărul doi al turneului challenger de la San Marino, s-a impus în turul doi, în două seturi, în fața italianului Alessio Di Mauro, locul 258 ATP.
Adrian Ungur s-a impus cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră și 44 de minute de joc cu italianul.
În sfertul de finală, românul va juca cu învingătorul partidei disputate de Jan-Lennard Struff și Potito Starace.
Pentru accederea în sferturi, Adrian Ungur și-a asigurat 18 puncte ATP și 1850 de euro.
The post Adrian Ungur, în sferturile de finală ale turneului challenger de la San Marinoappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Pandurii au învins pe Hapoel Tel Aviv și s-au calificat în Play-off-ul Europa League
Pandurii Tg Jiu au reușit minunea în Israel, impunându-se cu 2-1 în fața celor de la Hapoel Tel Avis, victorie care i-a dus direct în play-off-ul Europa League.
pandurii tg jiuRomânia are deja două echipe calificate în play-off-ul Europa League, după victoriile reușite joi seară de Astra Giurgiu și Pandurii Tg. Jiu.
Gorjenii început meciul în ofensivă dar au ratat multe ocazii bune de a înscrie prin Matulevicius, Eric şi Nicoară.
Israelienii au deschis scorul în minutul 21, în urma unui penalty executat de Damari, după o intervenţie a lui Momcilovic.
Pandurii au reușit să egaleze scorul în minutul 34 prin Eric, care a trimis un şut superb din marginea careului.
Golul calificării în play-off-ul Europa League a fost marcat în minutul 50 de către Ciucur. După ce Matulevicius a şutat puternic spre poarta israelienilor, Amos a respins în faţă, iar Ciucur a reluat mingea în plasă.
Gorjenii așteaptă tragerea la sorți de mâine pentru a-și afla adversara din play-off-ul Europa League.
The post Pandurii au învins pe Hapoel Tel Aviv și s-au calificat în Play-off-ul Europa League appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Astra Giurgiu s-a calificat în play-off și este la un pas de Gurpele Europa League
Astra Giurgiu s-a calificat joi seară, în faza play-off a competiţiei de fotbal Europa League, după ce a terminat la egalitate cu AS Trencin, scor 2-2.
astra giurgiuDupă 3-1 în manșa tur cu slovacii de la Trencin, Astra Giurgiu a reușit doar un scor de egalitate în retur pe Naţional Arena din Bucureşti, în manşa secundă a turului III preliminar.
Prima repriză a fost una anostă, în care niciuna dintre formaţii nu a impresionat, jocul desfăşurându-se în cea mai mare parte a timpului între cele două careuri.
Toate cele patru goluri ale partidei de pe Național Arena, au fost marcate în repriza a doua în ultimele 7 minute ale meciului.
Astra a fost condusă în două rânduri într-un final furios de retur dar a reușit să revină și să egaleze.
Slovacii au deschis scorul abia în minutul 83 prin Fanendo Adi, giurgiuvenii au reușit egalarea în minutul 86 prin Mirko Ivanovski. Cu două minute înainte de fluierul final, Gino Van Kessel a readus pe Trencin în avantaj. După doar un minut, giurgiuvenii au regalat la 2-2, prin golul marcat de Fwayo Tembo.
Antrenorul Astrei, Daniel Isăilă, a declarat la Digi Sport că nu a avut emoţii cu privire la posibilitatea ca echipa lui să rateze calificarea după 3-1 în tur, dar a recunoscut că a fost nemulţumit de anumite aspecte din jocul elevilor săi: Nu pot să spun că am tremurat, dar sunt puţin supărat. Nu am reuşit un meci foarte bun azi. Am avertizat încă din meciul tur că nu e totul rezolvat. Sunt supărat că am primit goluri cu foarte mare uşurinţă. Nu aveam nicio soluţie ofensivă pe bancă, dar asta e, trebuie să jucăm. Am învăţat de la Cornel Dinu că aceste calificări se câştigă, nu se joacă. Asta rămâne, calificarea, nu contează cine înscrie, important e să câştigăm.
Giurgiuvenii așteaptă acum tragerea la sorți de mâine, ca să afle cu cine vor juca în play-off ca să vadă dacă pot accede în Grupele Europa League.
The post Astra Giurgiu s-a calificat în play-off și este la un pas de Gurpele Europa Leagueappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG

Niciun comentariu: