vineri, 9 august 2013

CSM și-a dat acordul, vineri, pentru reținerea și arestarea, judecătoarei, Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel București, acuzată de DNA că ar fi luat mită un milion de euro.
veronica cirstoiuCSM a dat azi, aviz favorabil cererii procurorilor DNA, care au solicitat reținerea și arestarea judecătoarei, pe motiv de luare de mită și trafic de influență.
”În şedinţa din data de 9 august 2013, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului CÎRSTOIU VERONICA, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală, pentru săvârşirea infraţiunilor de complicitate la trafic de influenţă prevăzută de art. 26 raportat la 257 şi art. 7 alin 3 din Legea nr.78/2000 şi luare de mită prevăzută de art. 254 alin 1 raportat la art. 7 din Legea nr. 78/2000”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.
Procurorii DNA spun că: Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmite de procurori rezultă că persoane interesate în soluționarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanțelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranșe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obținerii unor soluții favorabile în cauze penale. În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranșele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înțelegerii cu persoanele implicate și interesate, urma să transmită această tranșă unuia dintre judecătorii învestiți cu judecarea uneia dintre cauzele respective. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus reținerea învinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, alături de alte doua colege de la Secția I Penală, Liliana Bădescu și Dumitrița Piciarca, au fost cercetate penal de DNA pentru abuz în serviciu și favorizarea infractorului pentru că au decis anularea condamnării de 7 ani cu închisoare în cazul Dinel Staicu.
The post CSM și-a dat acordul pentru arestarea judecătoarei Veronica Cîrstoiu, acuzată că ar fi luat un milion de euro șpagă appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Brățările nautice, noul accesoriu vestimentar care face valuri și în România
Constantin Opriș, matinalul de la The Money Channel și Bianca Constantin, Miss Univers România 2009, au adus în premieră, în România celebrele brățări nautice, ultima fiță în materie de accesoriu vestimentar. 
bratari nauticeMania brățărilor nautice cuprinde și România. Dintr-o întâmplare, Constantin Opriș este promotorul acestor accesorii vestimentare în România.
Povestea brățărilor nautice a început la mare, pe mare, în timp ce am realizat câteva ediții cu o emisiune dedicată sporturilor nautice și din dorința de a purta accesorii care să se îmbine cu marea și sportul practicat pe mare – yachting, flyboard, kite sau skijet-stand-up jet”,  a declarat Constantin Opriș, pentru exclusivNEWS.ro.
Brățările Nautice sunt pentru cei care iubesc marea, yachtingul și sailingul dar și petrecerile de pe plajă, unde vor să se facă remarcați purtând accesorii unice!
Brățările Nautice sunt realizate în totalitate din materiale de înaltă calitate, folosite în yachting și sailing, cum ar fi: parame (frânghii susținere) și bride ( încuietori speciale).
Pe lângă brățări nautice, puteți alege și alte produse precum brelocurile pentru chei. Constantin Opriș spune că urmează să dezvolte și o gamă de produse pentru câini și pisici, alcătuită din zgardă și lesă, toate realizate din materiale speciale folosite în lumea yachtingului.
Comenzile se fac pe pagina de facebook - Brățări Nautice, iar prețurile pornesc de la 10 euro.
bratara nautica

The post Brățările nautice, noul accesoriu vestimentar care face valuri și în Româniaappeared first on exclusivNews.
Attachment:
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, acuzată de DNA că a luat șpagă de un milion de euro
Procurorii DNA au cerut CSM încuviințarea reținerii și arestării preventive a judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel București, pe motiv că ar fi luat mită un milion de euro.
judecator mita catuseScandal uriaș de corupție la Curtea de Apel București. Judecătoarea Veronica Cîrstoiu urmează să fie arestată pentru o presupusă mită de un milion de euro.
Banii ar fi ajuns la judecătoare prin intermediul fiului acesteia, Florin Cergan, reținut deja de procurori.
Veronica Cîrstoiu, judecător în cadrul Curții de Apel București – Secția I penală este acuzată de procurorii DNA de luare de mită și complicitate la infracțiunea de trafic de influență și
Din Rezoluția de începere a urmăririi penale întocmite de procurori rezultă că persoane interesate în soluționarea favorabilă a unor dosare penale, aflate pe rolul instanțelor de judecată, prin intermediar, au remis, în mai multe tranșe, sume de bani în cuantum de peste 1.000.000 euro în scopul obținerii unor soluții favorabile în cauze penale. În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranșele de bani, în cuantum de 50.000 euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înțelegerii cu persoanele implicate și interesate, urma să transmită această tranșă unuia dintre judecătorii învestiți cu judecarea uneia dintre cauzele respective. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Ca urmare, la data de 9 august 2013, procurorii au dispus reținerea învinuitului Cergan Florin pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă”, se precizează în comunicatul de presă al DNA.
Urmare a flagrantului de joi, azi, 9 august 2013, procurorii DNA au solicitat Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători, avizul pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a numitei Cîrstoiu Veronica, judecător la Curtea de Apel București – Secția I penală.
The post Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, acuzată de DNA că a luat șpagă de un milion de euro appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Iată cu cine joacă Pandurii, Astra și Petrolul în play-off-ul Europa League
Pandurii, Petrolul şi Astra şi-au aflat vineri, adversarii din play-off-ul Europa League, după tragerea la sorţi care a avut loc la Nyon.
uefaAdversari incomozi și dificili pentru echipele românești. Petrolul Ploiești pare să fi fost un pic mai norocoasă decât Pandurii și Astra.
Pandurii Târgu Jiu va întâlni în play-off, echipa portugheză Sporting Braga. Manşa tur va avea loc la 22 august, la Cluj-Napoca, iar returul la 29 august, la Braga.
Petrolul Ploieşti va întâlni echipa galeză care evoluează în Premier League, Swansea. Manşa tur va avea loc la 22 august, pe terenul echipei Swansea, iar returul la 29 august, la Ploieşti.
Astra Giurgiu va juca cu formaţia israeliană Maccabi Haifa. Manşa tur va avea loc la 22 august, în Israel, iar returul la 29 august, la Bucureşti, pe Arena Naţională.
Niciuna dintre formaţiile româneşti nu a fost cap de serie la tragerea la sorţi a play-off-ului. Câştigătoarele dublelor manşe se califică în faza grupelor.
Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc la 30 august, la Monaco. Urmare a tragerii la sorți de azi, Astra Giurgiu și Petrolul Ploiești ar avea șanse la calificarea în grupe.
The post Iată cu cine joacă Pandurii, Astra și Petrolul în play-off-ul Europa Leagueappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Il Giornale: Dacă eşti român, amenzile nu le plăteşti
După articolul contra României din 11 iulie (Un schimb nebunesc între Italia şi România: nouă ne revin criminalii, lor firmele), Il Giornale recidivează cu un alt articol, în 27 iulie, în care, deşi este vorba de toţi străinii care nu plătesc amenzile la Milano, în titlu sunt indicaţi românii: "Dacă eşti român, amenzile nu le plăteşti" (Se sei romeno le multe non le paghi).

"Il Giornale" declară război României: "Noi vă trimitem întreprinzători, voi ne trimiteţi criminali"
În text se spune că există ţări dintre cele mai virtuoase, precum Germania, Elveţia sau Belgia, care furnizează toate datele utile ale rezidenţilor lor amendaţi la Milano, pentru contravenţii rutiere, făcându-i să plătească amenzile.
Alte ţări, cum ar fi Franţa, colaborează mai puţin, e complicat să se obţină date privind şoferii francezi, câteva provincii nu le comunică şi un sfert dintre amenzi se pierd.
«Însă pot scăpa basma curată fără probleme automobiliştii cu rezidenţa în România, Principatul Monaco şi Republica San Marino: instituţiile lor nu furnizează nicio informaţie şi astfel, odată trecută graniţa, Palazzo Marino (Primăria din Milano) poate spera numai în inima lor bună.», scrie Il Giornale.
«Senzaţia este că vreo câţiva şmecheraşi cu numere româneşti în
Citeşte mai mult...
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Steaua București va juca în play-off cu Legia Varșovia
Steaua București va juca în play-off-ul de acces în Grupele Ligii Campionilor, cu echipa Legia Varșovia, campioana Poloniei.
steaua exclusa din uefaSteaua a picat în play-off, cuc ea mai dificilă echipă posibilă aflată în urne.
Steaua și-a aflat vineri, adversarul din play-off, în urma tragerii la sorți de la Nyon.
Sorții au decis ca steliștii să joace cu polonezii de la Legia.
Primul meci se va disputa la București, pe Național Arena, pe data de 22 august, iar returul pe data de 29 august la Varșovia.
Clubul Legia Varşovia a fost înființat în anul 1916. În prezent este antrenată de Jan Urban. Vedetele echipei poloneze sunt Michal Zyro, Duşan Kuciak și Jakub Kosecki. Polonia nu a mai avut o reprezentantă în grupele Ligii din anul 1996.
The post Steaua București va juca în play-off cu Legia Varșovia appeared first onexclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Valer Marian, Liviu Harbuz și Iulian Rasaliu, declarați incompatibili de către ANI
Senatorul Valer Marian, deputatul Liviu Harbuz şi fostul senator Iulian Rusaliu au fost în incompatibilitate, susţine Agenţia Naţională de Integritate. Demnitarii au avut, în timpul mandatelor parlamentare, calitatea de administrator în cadrul unor firme sau persoană fizică autorizată, respectiv au ocupat o funcţie publică de conducere.
statut parlamentari votatStarea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale, astfel:
VALER MARIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, a deținut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României și funcția de administrator în cadrul S.C. NORD VEST PRESS S.R.L. (în perioada 19 decembrie 2008 – 14 martie 2011) și S.C. BONDA IMPEX S.R.L. (19 decembrie 2008 – 12 iulie 2013). De asemenea, VALER MARIAN nu a menționat calitatea de administrator la societățile comerciale NORD VEST PRESS S.R.L. și S.C. BONDA IMPEX S.R.L. în niciuna dintre declarațiile de interese depuse în calitate de senator, în perioada decembrie 2008 – iunie 2013, motiv pentru care Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
HARBUZ LIVIU se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, atât calitatea de Deputat în Parlamentul României, cât şi pe cea de comerciant persoană fizică autorizată, în cadrul „HARBUZ LIVIU PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ”.
RASALIU MARIAN IULIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de Senator în Parlamentul României (2008-2012), a participat la concursul organizat în data de 1 octombrie 2010 de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Brașov, în vederea ocupării funcţiei publice de conducere de Șef serviciu al Serviciului Economic Recuperare Debite.
În urma susținerii concursului, RASALIU MARIAN IULIAN a fost declarat „admis” și numit în funcția publică la data de 12 octombrie 2010, pe perioadă de timp nedeterminată. Ulterior, la data de 13 octombrie 2010, RASALIU MARIAN IULIAN s-a suspendat din funcţia publică pe durata exercitării mandatului de senator, respectiv până la data de 19 decembrie 2012. La data participării la concurs, respectiv la data ocupării funcției publice de șef serviciu, acesta deținea deja o funcție publică – Senator în Parlamentul României.
Prin urmare, RASALIU MARIAN IULIAN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 13.10.2010 (data suspendării din funcţia publică de Șef serviciu – Serviciul Economic Recuperare Debite – A.P.I.A.) – 19.12.2012 (data reluării activităţii în funcţia publică de conducere de şef serviciu).
The post Valer Marian, Liviu Harbuz și Iulian Rasaliu, declarați incompatibili de către ANIappeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG

Niciun comentariu: