luni, 5 august 2013

După rezultatele catastrofale de la bacalaureat și definitivat a venit rândul profesorilor de la titularizare să se facă de mirul lumii. Aproximativ 6000 de profesori nu au reușit să obțină nici măcar nota 5. 
examen definitivatRata de promovare (cel puţin nota 5) înregistrată la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, din data de 30 iulie, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 79,89%.
Au fost evaluate lucrările a 29.509 de candidaţi. Dintre aceştia, 14.098 de candidaţi (47,78%) au obţinut note între 7 şi 10, iar 9.476 de candidaţi (32,11%), note între 5 şi 7. 160 de candidaţi au obţinut nota 10 (cei mai mulţi în Bucureşti – 19).
Cel mai ridicat procent al notelor peste 7 s-a înregistrat în judeţul Cluj (56,82%), iar cel mai scăzut procent, la acelaşi capitol, în judeţul Mehedinţi (30,02%). 5.935 de participanţi au obţinut note sub 5.
Contestaţiile se depun în perioada 5-6 august la sediile inspectoratelor şcolare judeţene (astăzi, 5 august, imediat după afişarea rezultatelor, până la ora 21.00, respectiv mâine, 6 august, între orele 8.00 şi 15.00). Afişarea rezultatelor finale are ca termen data de 8 august.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.
Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.
Reamintim că la proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, s-au prezentat 32.374 de candidaţi (88,48%). 53 de candidaţi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă, iar 7,6% dintre cei prezenţi s-au retras din motive personale sau medicale.
Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013, au fost publicate 6.074 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (3.141 în mediul urban şi 2.933 în mediul rural).
Repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată va avea loc la nivelul centrelor de concurs, în zilele de 9 şi 12 august. Miercuri, 14 august, se va desfăşura repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată, tot la nivelul centrelor de concurs.
The post Dezastru la examenul de titularizare. Aproximativ 6000 de profesori au obținut note sub 5 appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Un camion încărcat cu butelii cu GPL s-a ciocnit cu un autoturism, luni, pe DN 72, în localitatea dâmboviţeană Dărmăneşti, iar reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au izolat zona, după ce camionul a rămas înclinat lângă un şanţ, spun că nu există pericol de explozie.
isuÎn acest moment  la faţa locului a ajuns un echipaj de pompieri militari de la detaşamentul Moreni, care asigură zona.
Autovehiculul încărcat cu butelii cu GPL nu prezintă niciun pericol de explozie. Maşina este puţin înclinată lângă şanţul şoselei şi urmează să fie tractată şi readusă pe şosea”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa.
Din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri rezultă că accidentul s-a produs după ce o femeie aflată la volanul unui autoturism a făcut un viraj la stânga pentru a intra în curtea unei locuinţe, moment în care autoutilitara cu butelii, care intrase în depăşirea maşinii, a intrat în coliziune cu aceasta.
Femeia aflată la volanul autoturismului a suferit răni la o mână şi a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, fiind în stare stabilă, în afara oricărui pericol.
În acest moment traficul se desfășoară pe un singur sens pe DN72, Târgovişte-Ploieşti, în localitatea Dărmăneşti sub supravegherea polițistilor.
The post Un camion cu butelii GPL s-a ciocnit cu un autoturism pe DN 72 în localitatea Dărmănești appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
A murit sportiva incendiată de soț
Oana Albu, fostă campioană la canotaj, incendiată de soț, a decedat azi, la Spitalul de Arși din București, după o săptămână de chinuri groaznice, timp în care medicii s-au chinuit să-i salveze viața.
oana albu spitalTragedie în canotajul românesc. Fosta mare canotoare, Oana Albu a încetat din viață, ca urmare a rănilor suferite după ce soțul acesteia i-a dat foc.
Gabriel Albu, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, vineri, în baza unui mandat aprobat de Tribunalul Iași, fiind acuzat de tentativă la omor deosebit de grav şi distrugere prin incendiere.
Imediat după ce și-a incendiat soția și casa, Gabriel Albu a fost internat de autorităţi la Spitalul de Psihiatrie „Socola“.
Medicii l-au evaluat și au concluzionat că tânărul a avut discernământ în momentul în care şi-a incendiat nevasta.
Gabriel Albu şi soţia sa, Oana, locuiau împreună în locuinţa părinţilor fetei din satul Chipereşti, comuna Ţuţora. Între ei au fost întotdeauna relaţii tensionate, iscate de faptul că socrii bărbatului nu voiau să-i facă acte pe locuinţă.
Pe 19 iulie, imediat după ce a ieşit de la serviciu, tânărul a mers şi a băut câteva beri după care s-a întors la domiciliu, unde a început să se certe cu soţia.
Inculpatul a ameninţat-o pe soţia sa că va da foc la casă, după care a luat o canistră cu benzină, pe care o folosea pentru scuter, şi a stropit-o pe victimă. Ulterior, a declanşat o brichetă“, a precizat Carmina Pascal, procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, pentru Ziarul de Iași.
Femeia a început să ardă ca o torţă, la fel şi casa, care s-a făcut aproape scrum, arzând în proporţie de 85%.
Oana Albu a fost transportată cu un elicoper SMURD la Bucureşti, însă după o săptămână de chinuri groaznice, sportiva a încetat din viață.
The post A murit sportiva incendiată de soț appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Cu Academia XL-S Medical câştigi lupta împotriva kilogramelor!.
400 de farmacisti s-au inscris in Academia XL-S Medical, pentru a uma programul timp de o luna de zile. Au reusit sa slabeasca cu multa ambitie si incredere si au dorit sa arate ca DA! se poate slabi. Fie ca au fost din Brasov, Cluj, Constanta, Timisoara, Iasi sau Bucuresti, toti au urmat programul Academiei XL-S Medical. Au tinut dieta, au facut sport si, cu ajutorul XL-S Medical, rezultatele nu au intarziat sa apara. Farmacista Adina Havasi din Brasov, castigatoarea competitiei de anul ...
Attachment:
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG

Niciun comentariu: