luni, 12 august 2013

Veronica Cîrstoiu, judecătoarea șpăgară de un milion de euro a lăsat în libertate criminali, evazioniști și traficanți de droguri

Sorana Cîrstea este de azi, numărul 21 mondial în ierarhia feminină WTA, cea mai bună clasare a româncei de până acum. Și asta grație finalei jucate duminică la Toronto.
sorana cirstea - wtaSorana Cîrstea a urcat 6 poziții în ierarhia mondială WTA, față de săptămâna trecută, până pe locul 21, cu un total de 2260 puncte. Este cea mai bună clasare a Soranei Cîrstea din carieră.
Sorana Cîrstea are în palmares un singur titlu WTA câștigat în 2008 la Tașkent. În acest an a jucat semifinala la Stanford și Pattaya cât și finala la Toronto, pierdută duminică în fața americancei Serena Williams.
În această săptămână, Sorana Cîrstea va juca în cadrul turneului Cincinnati.
Simona Halep a coborât două locuri în ierarhia WTA până pe 25 cu 1845 de puncte acumulate.
Monica Niculescu staționează și în această săptămână pe locul 43 cu 1265 de puncte acumulate.
Irina Begu a reușit să urce patru locuri în ierarhia mondială, până pe locul 71 cu un total de 895 de puncte.
Alexandra Cadanțu staționează în această săptămână pe locul 74 cu un total de 878 puncte.
Alexandra Dulgheru a reușit să urce 26 de poziții în clasamentul WTA până pe locul 228, cu un total de 233 puncte.
The post Sorana Cîrstea a urcat pe locul 21 în ierarhia mondială appeared first onexclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Băsescu atacă dur Ungaria
Traian Băsescu atacă dur Budapesta susținând că Ungaria este un focar de instabilitate în regiune și că România își asumă misiunea de a pune la punct țara vecină.
basescu atac ungariaDeclarații incendiare făcute luni dimineață de Traian Băsescu la Universitatea de Vară de la Izvorul Mureșului, cu privire la provocarea lansată de liderul partidului extremist maghiar Jobbik, Vona Gabor.
Băsescu a spus că liderii maghiari au depășit o limită peste care nu se mai poate trece și că Ungaria a devenit un focar de instabilitate în regiune în toate țările care au minoritate maghiară.
”Niciun prag constituţional nu poate fi nici luat în discuţie, nici depăşit. Poate să se perinde prin Harghita şi Covasna toată protipendada politicienilor maghiari. Probabil e ultimul an când au putut să o facă atât de relaxat. Ca şef al statului, am vrut să văd până unde se poate merge. Am crezut că funcţionează decenţa. Anul acesta, ne-au dovedit că pot fi indecenţi. Ungaria a devenit, în momentul de faţă, un focar de instabilitate din punct de vedere al tratamentului minorităţilor în regiune, nu în România. În România, nu se va întâmpla nimic, dar în regiune politica Budapestei a început să creeze dificultăţi statelor care au minoritate maghiară pe teritoriul lor”, a spus Băsescu
Președintele Băsescu a mai precizat faptul că România își va asuma misiunea de a pune la punct Ungaria în privința acestor probleme: România îşi va suma leadeship-ul punerii la punct a Budapestei.
Cât privește prezența premierului ungar, Viktor Orban la sfârşitul lunii iulie, la lucrările Universităţii de Vară “Balvanyos”, Băsescu a spus:  Dacă nu v-a plăcut, de ce nu l-aţi fluierat? Nu o să vină Guvernul să-l fluiere.
The post Băsescu atacă dur Ungaria appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Veronica Cîrstoiu va intra în istoria justiției românești ca ”judecătoarea șpăgară de un milion de euro”. Contra fabuloasei sume de bani, magistratul a eliberat din închisoare criminali, traficanți de droguri și evazioniști.
veronica cirstoiuAnalizând sentințele și opiniile separate făcute în dosarele din ultimii cinci ani, putem vedea profilul judecătoarei șpăgare. Aceasta elibera pe bandă rulantă criminali, infractori de rang înalt, evazioniști și traficanți de droguri. Suma de un milion de euro se pare că ar fi primit-o de la omul de afaceri Dinel Staicu pe care l-a scăpat de 7 ani de închisoare.
Veronica Cîrstoiu împreună cu Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu au decis, pe 22 februarie 2012, anularea unei sentinţe de 7 ani de închisoare în cazul lui Dinel Staicu, admiţând o cale extraordinară de atac. Și uite așa l-au scăpat pe afacerist de pușcărie.
Pentru alte cazuri la fel de scandaloase, se pare că judecătoarea ar fi primit sume la fel de mari.
Cîrstoiu a fost de acord cu eliberarea din arest a primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, făcând opinie separată faţă de colegele de complet.
Judecătoarea a fost de acord cu amânarea executării pedepsei în cazul avocatei Roxana Jianu, condamnată după ce ar fi înşelat zeci de persoane cu 3 milioane de euro.
În august 2010, Cîrstoiu a făcut opinie separată, susţinând eliberarea din arest a lui Dumitru Mircea Alexandru, un traficant de droguri din Giurgiu.
În octombrie 2010, aceeaşi judecătoare a făcut opinie separată, susţinând că Vasile Cojan trebuie cercetat în libertate. Cojan era acuzat că a scos din ţară peste 100 kilograme de heroină.
Acelaşi magistrat s-a opus arestării a trei interlopi acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă şi a dorit cercetarea în libertate a unei proxenete.
Veronica Cîrstoiu l-a achitat pe fostul șef al Fiscului din Bihor, Ioan Lascău, arestat de FBI și extrădat în România, într-un dosar în care acesta era acuzat de trafic de influență.
În 2010, Cîrstoiu a solicitat lăsarea în libertate a lui Sorinel Brînză, care fusese arestat de procurori într-un dosar alături de alte 30 de persoane. Brînză era acuzat că, prin intermediul mai multor firme, ar fi cauzat unor societăți de leasing prejudicii în valoare de 10.000.000 de euro.
În 2011, a dispus eliberarea din arest a lui Cosmin Brădeanu, un român care fusese expulzat din Germania pentru furt calificat și care fusese condamnat anterior de Judecătoria Răcari la 3,6 ani de închisoare.
În 2010, a fost singurul magistrat care s-a opus arestării lui Tunel Ursachi și Victor Butean, acuzați de DNA în celebrul caz al “gripei aviare” de luare de mita și complicitate la dare de mită și spălare de bani.
În 2011, a făcut opinie separată în favoarea lăsării în libertate a basarabeanului Robert Girleanu, zis “Gaspadin”, suspectat de comiterea unui triplu asasinat la comandă.
În 2012, a cerut punerea în libertate a unui interlop din Bacău, Gabriel Prisecaru, anchetat pentru fabricarea și comercializare unor dispozitive de fraudare a cardurilor bancare.
În 2009, Veronica Cîrstoiu a participat la un interviu în faţa plenului CSM pentru a ocupa un loc de judecător la Instanţa Supremă, dar a fost respinsă.
The post Veronica Cîrstoiu, judecătoarea șpăgară de un milion de euro a lăsat în libertate criminali, evazioniști și traficanți de droguri appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
+TAG
Azi sărbătorim Ziua internațională a tineretului. Dar vremurile sunt grele. Rata șomajului în rândul tinerilor este mare, condițiile de lucru îi fac pe aceștia vulnerabili, iar tinerii sunt de multe ori marginalizați în procesul de luare de decizii. Însă „responsabilitatea noastră comună este de a ne asigura că tinerii nu sunt privați de propriul viitor din cauza crizei”, a arătat președintele Martin Schulz, încă din decembrie 2012. Ce face Parlamentul pentru tineri? Aflați din dosarul de față.

Sursa : © Uniunea Europeană, 2013 - PE
Delicious
TwitterFacebookLinkedInBufferMail
MARI
SED
+TAG

Niciun comentariu: