luni, 11 noiembrie 2013

Antonescu: Respingem actualul proiect Roşia Montană (VIDEO).
UPDATE: Senatorii si deputatii din comisia speciala pentru Rosia Montana au finalizat raportul privind proiectul de lege primit de la Guvern. Citeste si: Raportul Comisiei Rosia Montana. Parlamentarii lauda proiectul dar propun un cadru legislativ general --- Copresedintele USL, Crin Antonescu, a declarat luni, dupa sedinta consiliului uniunii, ca actualul proiect de lege privind explotarea de la
Investitori: Impozitul pe construcţii speciale va afecta şi plătitorul direct şi consumatorul final
Introducerea unui impozit pe construcţiile speciale din sectoarele energie, telecomunicaţii, utilităţi, transport şi infrastructură va afecta plătitorul direct, dar şi consumatorul final, şi de asemenea, ar putea duce la eşecul privatizărilor, apreciază Consiliul Investitorilor Străini (FIC).
VREMEA până pe 24 noiembrie. PROGNOZA METEO pentru fiecare regiune a ţării
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 10 - 24 noiembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
Percheziţii în Gorj, într-un dosar de corupţie: Medici, asistente şi poliţişti sunt cercetaţi pentru luare de mită
Poliţiştii fac luni 17 percheziţii în Gorj, într-un dosar în care sunt cercetaţi patru medici, trei asistente, doi agenţi de poliţie şi patru instructori auto, fiind suspectaţi de luare de mită pentru eliberarea unor documente medicale şi a altor acte necesare la obţinerea permisului de conducere.
Andra a lansat o nouă piesă, "Atâta timp cât mă iubeşti" - VIDEO
Andra a lansat piesa "Atâta timp cât mă iubeşti", noul single fiind o colaborare inedită cu Marius Moga, potivit unui comunicat remis MEDIAFAX de MediaPro Music.
Prima biserică ridicată în incinta unui Inspectorat Judeţean de Poliţie, sfinţită la Deva. În lăcaş va sluji un ofiţer
Prima biserică din România construită în incinta unui Inspectorat Judeţean de Poliţie este sfinţită, luni, la Deva, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Mina- ocrotitorul celor păgubiţi, iar preotul care va sluji în acest lăcaş este ofiţerul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Guvernul transferă pe final de an bani către primării, pentru arierate, salarii şi costuri de iarnă
Guvernul va transfera autorităţilor locale, pe final de an, bani din Fondul de rezervă bugetară pentru plata arieratelor, costuri urgente pentru funcţionarea în perioada de iarnă şi alte cheltuieli, inclusiv salarii prin derogare de la legea care reglementează clar modul de folosire a acestui fond.
O profesoară britanică ia apărarea imigranţilor români: „Orice român sau bulgar - ţigan sau nu - care vrea să cerşească e deja aici”
O profesoară din Scoţia le-a luat apărarea imigranţilor români şi bulgari printr-o scrisoare publicată de cotidianul „The Scotsman”.
Gestul controversat al lui Miley Cyrus pe scena galei MTV Europe Music Awards 2013
Cântăreaţa pop americană Miley Cyrus a generat noi controverse după ce a fumat o ţigară cu marijuana pe scenă, duminică seară, la Amsterdam, la gala MTV Europe Music Awards (EMA) 2013, unde a primit trofeul la categoria cel mai bun videoclip, informează AFP.
Lady Gaga îşi doreşte cel puţin trei copii
Lady Gaga, care a fost părăsită de iubitul ei la începutul lunii noiembrie, a declarat recent că îşi doreşte să aibă cel puţin trei copii cu acesta, informează contactmusic.com.
Consiliul Investitorilor Straini acuza dur guvernul si ameninta cu mutarea investitiilor in alte tari: Noile impozite si taxe vor sufoca firmele
Consiliul Investitorilor Straini acuza lipsa procesului de consultare a mediului de afaceri in stabilirea noilor impozite si taxe negociate cu FMI si ameninta cu mutarea investitiilor in alte tari, in conditiile in care contribuabilii care "sustin deja bugetul" vor fi "sufocati" de noua povara fiscala.
Vine frigul. Prognoza meteo până pe 24 noiembrie.
Temperaturile scad si se vor inregistra precipitatii, in toata tara, mai ales sub forma de ploaie, dar in unele regiuni, mai ales la munte, vor cadea si cativa fulgi de zapada. Citeste si: Vin ploi in toata tara. Prognoza meteo pana pe 17 noiembrie Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru urmatoarele doua saptamani. Citeste si: Mase de aer arctic si GERURI ANORMALE pent
Judecătorul Ionuţ Matei, care l-a condamnat pe Adrian Năstase, avizat în unanimitate de CSM pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii Supreme. UPDATE
Judecătorul Ionuţ Matei, care a condus completul care a dispus condamnarea lui Adrian Năstase pe fond în dosarul Trofeul Calităţii, este audiat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii Supreme. Dacă va primi avizul Consiliului Superior al Magistraturii, Ionuţ Matei va ocupa cea de a doua funcţie de vicepreşedinte în cadrul Curţii Supreme. Matei este singuru
Radu Stroe: Problema legată de Roşca Stănescu nu se poate rezolva decât prin excluderea din PNL
Vicepreşedinte PNL Radu Stroe a declarat, luni, că problema legată de senatorul Sorin Roşca Stănescu nu se va putea rezolva în alt mod decât prin excluderea sa din partid, precizând că pledează în favoarea acestui demers.
REPORTAJ: Parcuri cu alei betonate şi gazon, care stau pustii în sate fără drumuri şi canalizare - FOTO
În mai multe sate din judeţul Sibiu au fost amenajate parcuri, din bani publici. Au alei betonate, gazon, arbuşti, bănci, sistem de irigaţii, dar sunt pustii. Oamenii spun că aveau nevoie de drumuri asfaltate şi canalizare. Primarii recunosc, dar spun că doar pentru parcuri au putut primi finanţare.
Blaga: Premierul "Ponta zapciul" propune o construcţie bugetară care apasă tot mediul de afaceri
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că PDL va iniţia o moţiune pe tema involuţiei economice în care va cere retragerea bugetului pe 2014, arătând că nimeni nu e mulţumit de construcţia bugetară propusă de premierul "Ponta zapciul".
Taifunul Haiyan s-a văzut şi din spaţiu. Imaginile celui mai violent ciclon al anului - FOTO
Una dintre cele mai violente furtuni care a lovit uscatul a putut fi observată şi din spaţiu. Sateliţii meteorologici EUMETSAT, Suomi NPP şi MTSAT şi Staţia Spaţială Internaţională au surprins imagini ale taifunului Haiyan.
Preşedintele Comisiei Roşia Montană, convocat la şedinţa conducerii USL. Comisia urmează să dea astăzi VOTUL FINAL asupra proiectului
Preşedintele Comisiei parlamentare pentru Roşia Montană, senatorul PSD Darius Vâlcov, a fost convocat, luni dimineaţă, la şedinţa conducerii USL, în contextul în care comisia a finalizat dezbaterile şi va da votul final asupra proiectului de lege al Guvernului luni seară.
Agenţia Spaţială Europeană: Satelitul GOCE s-a dezintegrat cel mai probabil la reintrarea în atmosfera terestră
Satelitul GOCE, lansat pentru a studia gravitaţia terestră, a reintrat în atmosferă, iar cea mai mare parte din el a ars la contactul cu aerul, duminică, la aproximativ trei săptămâni după ce a rămas fără combustibil şi a început să piardă din altitudine, potrivit Agenţiei Spaţiale Europene (ESA).
Alexandru Bourceanu, la un pas de Fiorentina
Alexandru Bourceanu este tot mai aproape de Fiorentina, mijlocasul Stelei putand ajunge la formatia de pe "Artemio Franchi" in perioada de transferuri din iarna. Campioana Romaniei urgenteaza mutarea pentru ca internationalul roman va pleca gratis in vara lui 2014.
Calatoriti ocazional in state ne-membre ale UE? Atentie la continutul bagajelor. ANAF ar putea sa va calculeze taxe si accize
In Monitorul oficial de vineri, 08 noiembrie 2013, a fost publicat un ordin ANAF prin care se detaliaza caracterul de ocazional pentru bunurile aflate in bagajele calatorilor, ce provin din state din afara Comunitatii. Actul normativ detaliaza scutirea de TVA si accize pentru astfel de bunuri introduse ocazional in Romania. Masura a fost luata "avand in vedere actiunile de control desfasurate

Niciun comentariu: