luni, 11 noiembrie 2013

Hossu: Îngheţarea salariilor bugetarilor va fi demoralizatoare şi va crea reacţii sociale
Majorarea salariilor doar pentru o mică parte dintre bugetari şi îngheţarea veniturilor pentru ceilalţi este o măsură demoralizatoare, care nu stimulează munca şi care duce la unele reacţii sociale, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, preşedintele CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.
Allan Greenspan: Euro are nevoie de o uniune politica pentru a reusi
Euro nu va avea succes decat daca statele Uniunii Europene reusesc sa realizeze o veritabila uniune politica, a afirmat duminica Allan Greenspan, fost director al bancii centrale americane Federal Reserve.
Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a adoptat o catelusa maidaneza. Edilul spera ca gestul sau ii va determina pe bucuresteni sa procedeze la fel
Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a adoptat o catelusa maidaneza de la adapostul Primariei aflat in strada Odai nr. 3-5. Edilul mai are acasa un ciobanesc german, iar "la tara", langa Buzau, alti doi maidanezi, unul adpotat, iari altul salvat de pe strada. Edilul spera ca gestul sau ii va incuraja si pe alti bucuresteni sa adopte maidanezi.
O propunere de modificare a legii drepturilor de autor permite includerea accidentala a unei lucrari sau a unui alt obiect protejat in alt material / Fost sef ORDA: Plagiatorii vor zburda liberi in tara asta / Initiatorul legii: Nici prin cap nu ne-a trecut acest gand
O noua propunere legislativa de modificare a legii privind drepturile de autor, initiata de deputatul liberal Gigel Stirbu, prevede printre altele faptul ca este permisa "includerea accidentala a unei lucrari sau a unui alt obiect protejat in alt material". Contactat de HotNews.ro, avocatul Robert Bucur, fost director general ORDA, a declarat ca un plagiator se va putea prevala de acest
VREMEA se menţine închisă marţi şi miercuri. Ce temperaturi vor fi în ţară şi în Bucureşti şi în ce zone va ploua
Marţi, vremea va fi în general închisă în sudul, estul şi parţial în centrul ţării, unde se va semnala ceaţă şi local vor fi ploi slabe şi burniţe. În restul teritoriului cerul va fi variabil spre parţial noros, iar ploile vor fi posibile izolat.
Poşta suedeză va pune în vânzare timbre cu efigia lui Ibrahimovici
Poşta suedeză a anunţat, luni, că va pune în vânzare timbre cu efigia fotbalistului Zlatan Ibrahimovici, care evoluează în prezent la Paris Saint-Germain.
Tarifele pe litoral vor creşte cu 5-8% anul viitor. Tot mai mulţi turişti gătesc în camerele de hotel
Tarifele pe litoral pentru anul viitor vor creşte cu 5-8%, pe fondul majorării preţurilor la utilităţi, a taxelor locale şi a impozitelor, a declarat luni într-o conferinţă de presă Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor în Turismul Românesc (FPTR).
Adolescenţii renunţă la Facebook în favoarea aplicaţiilor de comunicare instantanee precum WhatsApp
Adolescenţii renunţă la Facebook în favoarea altor aplicaţii de comunicare instantanee precum WhatsApp, WeChat şi Kakao Talk, din cauza faptului că părinţii lor au început să folosească tot mai mult această reţea de socializare.
Victor Ponta: Proiectul minier de la Rosia Montana se va face in baza Legii cadru, daca se incadreaza
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa sedinta USL in care s-a decis ca proiectul de lege transmis de Guvern sa fie respins de catre Comisia parlamentara speciala, ca proiectul minier de la Rosia Montana se va face in baza Legii cadru care urmeaza a fi elaborata de Legislativ, scrie Mediafax.
Comisia Europeana: O misiune pe MCV condusa de secretarul general-adjunct al Comisiei Europene trimisa in Romania. SURSE: Posibile conexiuni intre mecanismul pe justitie si problemele de la fonduri UE si achizitiile publice romanesti
Secretarul general-adjunct al Comisiei Europene, Michel Servoz, va veni in Romania pe 25 noiembrie, in cadrul unei misiuni de evaluare pe Mecanismul de Cooperare si Verificare pe justitie , si se va intalni cu ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, cu sefi ai  parchetelor si cu parlamentari romani, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Contactat de HotNews.ro, Mark Gray, purtator de cuvant
Raportul Comisiei Roşia Montană. Parlamentarii laudă proiectul dar propun un cadru ...
Raportul contine o serie de recomandari pentru Legislativ. Printre altele, comisia considera, in urma analizei caracteristicilor economice ale proiectului minier de la Rosia Montana, ca acesta poate aduce beneficii economice statului roman si poate fi relevant pentru relansarea industriei miniere din Romania. Proiectul de lege analizat de Comisie cuprinde atat prevederi referitoare la Proiectul Ro
Guvernul îşi asumă răspunderea pe descentralizare pe 19 noiembrie. Ponta: "De ce să fie Guvernul proprietar de cinematografe?"
Premierul Ponta a declarat la finalul şedinţei USL că Guvernul îşi va angaja răspunderea pe proiectul descentralizării pe 19 noiembrie şi că în acesta se va stipula că cinematografele vor trece de la Ministerul Culturii la autorităţile locale.
Doar 50.000 de profesori şi de medici se vor bucura de venituri mai mari în 2014
Circa 50.000 de profesori debutanţi şi medici rezidenţi ar urma să se bucure de salarii mai mari în 2014, potrivit proiectului de ordonanţă publicat de Guvern. Impactul măsurilor propuse de executiv se ridică la circa 31 de miliarde de lei, echivalentul a 6,9 miliarde de euro.
Antonescu: Am ajuns la un consens în USL, descentralizăm tot ce trebuie şi se poate descentraliza
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul şedinţei USL, că s-a ajuns la un consens asupra proiectului privind descentralizarea, fiind agreat principiul că "se va descentraliza tot ce se poate descentraliza", el menţionând că forma finală a proiectului urmează a fi definitivată.
Daily Express: Consiliile locale sunt în alertă, în aşteptarea unui aflux de copii romi "abandonaţi"
Două centre din Kent sunt în alertă roşie în timp ce Marea Britanie se pregăteşte să elimine restricţiile impuse pe piaţa muncii pentru români şi bulgari la 1 ianuarie, aşteptându-se să primească sute de copii abandonaţi de familiile rome, relatează Daily Express, în ediţia electronică.
Piţurcă: Să ne calificăm la CM ar fi o performanţă formidabilă
Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că o calificare a echipei naţionale la Cupa Mondială din Brazilia ar reprezenta o performanţă formidabilă şi ar fi extraordinar pentru jucători şi pentru fotbalul românesc.
Ponta: Guvernul adoptă Legea descentralizării în 14 noiembrie. Angajarea răspunderii, în 19 noiembrie
Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, după şedinţa USL, că Guvernul va adopta, în 14 noiembrie, proiectul de Lege privind descentralizarea, angajarea răspunderii Executivului în faţa Parlamentului urmând să aibă loc în 19 noiembrie, în condiţiile în care termenul va fi agreat şi de Parlament.
Consulatul onorific din Liechtenstein a fost redeschis pentru a promova interesele Romaniei
Consulatul onorific din Liechtenstein a fost redeschis pentru a reprezenta si promova, in cooperare cu Ambasada Romaniei la Berna, interesele statului roman in Principatul cu 35.000 de locuitori, a precizat, la solicitarea Mediafax, Ministerul de Externe.
UPDATE Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare - Curtea de Apel
Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost condamnat luni la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, care au admis astfel recursul procurorilor la decizia Tribunalului Bucuresti care il condamnase pe Nicolescu la un an de inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie. Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curt
Ponta şi Antonescu s-au înţeles pe Roşia Montana. Liderul PNL: “Comisia îşi va da astăzi obştescul sfârşit, se va respinge proiectul Guvernului”. Premierul: “Am temeri privind despăgubirile”
Liderul PNL, Crin Antonescu, a anunţat astăzi la sfârşitul şedinţei USL că parlamentarii majorităţii guvernamentale vor respinge în cadrul Comisiei speciale pentru Roşia Montană proiectul iniţiat de Guvern şi se va crea o lege – cadru privind exploatările miniere.
Un avion ultrauşor şi un autoturism au fost distruse în urma unui incendiu la un garaj, în Argeş
Un avion ultrauşor de agrement şi un autoturism Mercedes au fost distruse, în urma unui incendiu izbucnit, duminică noapte, în garajul unui bărbat din localitatea argeşeană Bascov, cauza flăcărilor fiind un redresor lăsat sub tensiune.

Niciun comentariu: