marți, 12 noiembrie 2013

Cauzele mortii premature, anii traiti cu dizabilitate si povara bolii in Romania, 1990 vs 2010
În ceea ce priveste numarul de ani de viata pierduti (YLL) ca urmare a mortii premature în România, boala cardiaca ischemica sau cardiopatia ischemica, bolile cerebrovasculare si ciroza hepatica ocupa primele locuri in 2010. Cardiopatia ischemica sau boala cardiaca ischemica reuneste o serie de afectiuni caracterizate prin reducerea fluxului coronarian si muschiul inimii nu primeste suficient sang
Opoziţia ucraineană îl acuză pe preşedinte că face un joc dublu între Moscova şi UE
Opoziţia ucraineană l-a acuzat marţi pe preşedintele Viktor Ianukovici că face un joc dublu între Bruxelles şi Moscova, în cursul negocierilor cu privire la un acord de asociere cu UE şi soarta opozantei Iulia Timoşenko, relatează AFP.
Barack Obama este mai nepopular ca niciodată. SONDAJ
Popularitatea lui Barack Obama nu a fost niciodată atât de scăzută, conform unui sondaj publicat marţi, care arată că pentru prima dată majoritatea americanilor apreciază că preşedintele nu este cinstit şi nu merită încrederea lor, relatează AFP.
Ecuador: Amenda Chevron pentru poluare, redusa la jumatate - 9,5 miliarde dolari. Sentinta e definitiva
Cea mai inalta instanta judiciara din Ecuador a redus la mai putin de 10 miliarde de dolari amenda pentru poluare dictata impotriva companiei petroliere americane Chevron, in litigiu cu autoritatile din Quito, intr-o decizie definitiva anuntata marti si citata de AFP.
Israelul a reacţionat la AVERTISMENTUL Autorităţii palestiniene: Benjamin Netanyahu anulează proiectul de construire a 20.000 de locuinţe în Cisiordania
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a ordonat marţi seară anularea proiectelor ministerului pentru Locuinţe de a lansa un apel de oferte record pentru 20.000 de locuinţe în coloniile din Cisiordania, a anunţat un comunicat oficial.

Niciun comentariu: