marți, 3 decembrie 2013

Mazăre despre acciza la carburanţi: Nu îmi place. Benzina în România e mai scumpă decât în alte ţări
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, nu este de acord cu acciza la carburanţi şi spune că trebuia găsită o altă soluţie deoarece "şi aşa benzina în România este mai scumpă decât în foarte multe ţări europene", transmite corespondentul MEDIAFAX.
Parlament: Cele 52 de articolele ale bugetului, adoptate într-o oră. Urmează dezbaterea pe anexe
Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, marţi, în mai puţin de o oră, toate cele 52 de articolele ale proiectului de buget pe 2014, neacceptând niciun nou amendament, parlamentarii urmând să ia în discuţie anexele bugetului.
Crin Antonescu: Traian Basescu este bine sa stie ca acesta va fi bugetul votat si nu altul. Imi exprim speranta ca ratiunea va triumfa
Crin Antonescu a afirmat marti ca presedintele Traian Basescu trebuie sa stie ca actualul proiect de buget inaintat de guvern nu va fi schimbat, chiar daca seful statului face uz de prerogativele sale si il retrimite Parlamentului, si si-a exprimat speranta ca acesta va reveni in "limitele rationalitatii" si va renunta la "jocul politicianist".
ANALIZĂ: Economiştii aşteaptă o reacţie limitată a pieţelor la suspendarea acordului cu FMI
Amânarea aprobării primei evaluări a acordului cu FMI va avea un impact limitat asupra pieţelor financiare, inclusiv pentru faptul că înţelegerea este de tip preventiv, iar măsurile fiscale sunt deja aprobate, iar investitorii se aşteaptă ca România să respecte angajamentele, apreciază economiştii.
România va plăti 850 de euro unui condamnat pe care nu-l găseşte de trei ani.
CEDO a decis ca Bogdan Bulea, fugit din tara pentru a nu executa zece ani de inchisoare, va fi despagubit pentru ca a reclamat conditiile grele din penitenciare. Omul de afaceri bacauan Bogdan Bulea a fost arestat preventiv in 2003, intr-un dosar cunoscut la nivel local ca “Mafia TVA'. Acesta a fost acuzat de inselaciune, fals in inscrisuri, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, deoarece
Poliţiştii răniţi grav în misiuni ar putea rămâne angajaţi, la munca de birou - proiect
Poliţiştii care, în urma rănilor suferite în timpul serviciului, sunt încadraţi în gradul III de invaliditate ar putea cere să rămână angajaţi, pe funcţii care nu implică efort fizic, iar copiii şi soţii acestora s-ar putea angaja în MAI, potrivit unui proiect de ordin de ministru.
Kate Moss, premiată pentru cariera sa în modă, la British Fashion Awards 2013
Top-modelul Kate Moss, în vârstă de 39 de ani, a fost recompensată cu Special Recognition Award, pentru cei 25 de ani de carieră, la gala British Fashion Awards, care a avut loc luni, la teatrul Coliseum din Londra.
Brad Pitt a cumpărat un avion Spitfire, cu 2 milioane de dolari
Brad Pitt a cumpărat un avion Spitfire cu 2 milioane de dolari, după ce actorul american a devenit în ultima vreme extrem de interesat de diverse obiecte şi evenimente care au legătură cu Al Doilea Război Mondial.
Poliţia din Islanda a deschis focul asupra unei persoane, pentru prima dată în istorie
Poliţia islandeză a fost obligată, pentru prima dată în istorie, să deschidă focul asupra unei persoane, care a decedat luni, în urma incidentului.
Raed Arafat: Sunt probleme serioase la Spitalul Judeţean Ploieşti, propunem suspendarea managerului
Secretarul de stat Raed Arafat propune Consiliului Judeţean Prahova suspendarea din funcţie a managerului Spitalului Judeţean Ploieşti, "cel puţin pe durata anchetei", care va fi prelungită până la începutul săptămânii viitoare, el precizând că sunt "probleme serioase" în această unitate medicală.
APMGR: Reluarea producţiei de vaccinuri la Cantacuzino va scădea costurile de prevenţie cu 70%
Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) spune că reluarea producţiei de vaccinuri antigripale la Institutul Cantacuzino înseamnă o scădere a costurilor de prevenţie cu circa 70%, dar şi o nouă şansă să devină un jucător naţional şi regional.
Apple a cumpărat cu peste 200 de milioane de dolari un startup afiliat reţelelor de socializare
Grupul Apple a cumpărat un startup care analizează datele asociate reţelelor de socializare, Topsy, cu peste 200 milioane de dolari.
Vodafone va suplimenta cu 45 milioane de lire sterline investiţiile în România pentru perioada 2014-2016
Vodafone România va suplimenta investiţiile programate pentru perioada 2014-2016 cu 45 milioane de lire sterline, bani care vor avea ca destinaţie accelerarea dezvolării reţelei 4G, a declarat marţi, într-o conferinţă, directorul general al operatorului de telefonie mobilă, Inaki Berroeta.
Suceava: Drum spre frontiera ucraineană, modernizat cu fonduri europene în valoare de 8,4 milioane lei
Un drum judeţean care face legătura între DN 17 şi Izvoarele Sucevei spre frontiera cu Ucraina a fost modernizat cu fonduri europene în valoare de 8,4 milioane de lei, pe o lungime de 4,7 kilometri, autorităţile sucevene urmând să acceseze fonduri şi pentru traseul până la frontieră.
Antonescu: Am discutat cu Ponta, solicitarea unei discuţii cu Băsescu este ceva normal
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că gestul premierului Victor Ponta de a solicita o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu este un gest normal, menţionând că o astfel de întâlnire este oportună şi prim-ministrul face toate eforturile pentru ca bugetul de stat să fie adoptat.
Oamenii cu burta goala viseaza intotdeauna mancare
Cu Tetiana am stat de vorba doar cateva minute. Inghetasem in timp ce asteptam, in fata Palatului Ducilor din Vilnius, sosirea sefilor marilor triburi europene. Masinile lor oficiale treceau prin mijlocul unui culoar format intr-o parte din camerele silentioase ale jurnalistilor, si de cealalta parte din strigatele a o suta de ucraineni tineri. Imaginea tinerei protestatare ucrainence pe care am f
23 de ONG-uri cer Guvernului Ponta ratificarea Convenţiei de la Istanbul.
23 de organizatii non-guvernamentale pentru drepturile omului cer Executivului sa semneze Conventia de la Istanbul, care stabileste o serie de masuri privind violenta asupra femeilor. Organizatiile semnatare atrag atentia, intr-o scrisoare deschisa adresata Guvernului Ponta si Parlamentului, ca si Romania ar trebui sa ratifice Conventia Consiliului Europei privind prevenirea si combaterea violente
Proiectul Amazon de livrare a produselor folosind drone este contestat de autorităţile americane
Proiectul de livrare a produselor prin drone - aparate de zbor fără pilot - prezentat duminică de Amazon.com, cel mai mare retailer online, este deja contestat de autorităţile americane de reglementare şi a fost întâmpinat cu scepticism de marile companii de poştă şi curierat.
Venezuela a fost afectată de o pană generală de curent electric
O mare parte a capitalei Caracas şi alte câteva oraşe din Venezuela au rămas fără curent electric, luni seara, timp aproximativ jumătate de oră, la trei luni după ce o pană de curent a afectat 70 la sută din teritoriul ţării, a declarat preşedintele Nicolas Maduro.
Ponta a umplut din nou ţara de autostrăzi de hârtie. Mădălin Voicu: „Hai, mă, nu exageraţi!”
Premierul Victor Ponta a prezentat în faţa grupurilor parlamentare ale USL planul de autostrăzi pe care Guvernul intenţionează să le realizeze. Ponta a propus chiar votarea unui proiect de lege în Parlament, prin care viitoarele guverne să fie obligate să respecte finalizarea acestor lucrări de infrastructură.

Niciun comentariu: