marți, 4 iunie 2013


Un bărbat american a fost decăzut din drepturile părintești, după ce și-a botezat unul dintre copii după dictatorul nazist responsabil cu unele dintre cele mai grave acte de genocid din istorie.
mark as read  //  save
Curtea Constitutionala din Republica Moldova a decis marti ca interzicerea simbolurilor fostului regim comunist sovietic este neconstitutionala, relateaza PRO TV Chisinau, citat de Mediafax. Instanta constitutionala a luat aceasta decizie raspunzand unei sesizari formulate de un grup de parlamentari din cadrul Partidului Comunistilor (PCRM). Legea care interzice simbolurile sovietice a fost votata
mark as read  //  save
Mii de manifestanţi au ocupat din nou, marţi seara, Piaţa Taksim din Istanbul, în a opta zi a mişcării de protest din Turcia.
mark as read  //  save
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, refugiat în ambasada Ecuadorului din Londra, a condamnat marţi "procesul-spectacol" al militarului Bradley Manning, judecat pentru că a oferit 700.000 de documente clasificate americane publicate de site-ul său.
mark as read  //  save
Peste două sute de persoane au participat, marţi, la Miercurea Ciuc, la comemorarea semnării Tratatului de la Trianon, primarul Raduly Robert Kalman declarând că 4 iunie este doar "o altă zi în care lupta secuilor pentru subzistenţă continuă".
mark as read  //  save
La scurt timp după lansarea primei aplicaţii pornografice pentru ochelarii Google, compania a introdus deja modificări în Politica de dezvoltare şi utilizare a ochelarilor, aplicaţiile cu un conţinut sexual explicit apărând ca fiind interzise.
mark as read  //  save
Russian Railways, compania nationala feroviara rusa, planuieste sa investeasca 157 miliarde dolari intr-o retea extinsa de trenuri de mare viteza, noteza Bloomberg. Publicatia citeaza un analist care spune ca suma este astronomica si nici compania feroviara, dar nici guvernul nu au la dispozitie atat de multi bani pentru proiect. Totusi, prima linie ar putea fi gata pana la Cupa Mondiala de Fotbal
mark as read  //  save
Apartamentele de lux din vârful unei clădiri de 12 etaje, situate în estul capitalei londoneze au devenit raiul companiilor de tehnologie inovatoare. Cu un preţ de vânzare de 7,3 milioane de euro fiecare, cele două Penthouse de...
mark as read  //  save
Bogdan Vlad, unul dintre avocatii omului de afaceri Gigi Becali, a declarat, marti, dupa condamnarea finantatorului FC Steaua la trei ani de inchisoare in dosarul "Valiza", ca se va adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului in cazul clientului sau, potrivit Mediafax. "Vom urma procedurile la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Avem o gramada de motive, avem motive de ordin juridic, de ordin t
mark as read  //  save
Comisia de revizuire a Constituţiei şi-a suspendat, marţi seară, lucrările, fiind invocată lipsa de cvorum, chiar când se afla în discuţie reglementarea privind regimul interceptărilor, după adoptarea amendamentului care instituie autorizarea acestora de către judecător.
mark as read  //  save
Franta trebuie sa continue reformele pentru a inlatura "puternicele rigiditati" care ii afecteaza economia, in pana de crestere, apreciaza Fondul Monetar International (FMI), la capatul misiunii anuale de evaluare, scrie AFP.
mark as read  //  save
Președintele Traian Băsescu a fost invitat să se întâlnească cu susținătorii săi, mesajul fiind postat pe pagina de Facebook "Alături de Președintele nostru". La scurt timp, șeful statului a acceptat invitația. Astfel,...
mark as read  //  save
Preşedintele Traian Băsescu se va întâlni, joi, la ora 17:00, cu susţinătorii săi de pe Facebook, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook "Alături de Preşedintele Nostru".
mark as read  //  save
Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.
mark as read  //  save
Romanii iubeau arta, violenţa şi sexul. Dar ceea ce un ochi modern vede atunci când priveşte capodoperele antice s-ar putea să nu corespundă de fel modului în care erau percepute aceleaşi opere de artă, scrie Alastair Sooke în...
mark as read  //  save
Duşurile zilnice au devenit o obişnuinţă a trecutului, iar noul trend de înfrumuseţare, numit "reducerea curăţării" ia avânt.
mark as read  //  save
Manechinele care promovează obiecte de lenjerie intimă ar putea fi interzise în metropola indiană Mumbai, pentru a contracara valul de violuri care a lovit ţara.
mark as read  //  save
Comisia pentru revizuirea Constitutiei a modificat marti articolul 28 al Legii fundamentale care se refera la secretul corespondentei, in sensul ca au fost introduse in corpul legii si comunicatiile electronice, informeaza Mediafax. Astfel, alineatul 1 al articolului amintit va avea urmatorul cuprins - ''Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri postale, al convorbirilor telefonic
mark as read  //  save
Armata turcă a ripostat, luni seara, la tiruri de obuze trase din Siria, însă incidentele nu s-au soldat cu victime de partea turcă, anunţă Statul Major al armatei turce, citat de agenţia Anatolia.
mark as read  //  save
Franţa trebuie să adopte reforme structuale, vizând inclusiv piaţa muncii şi birocraţia, pentru a deveni mai competitivă economic, altfel riscă să rămână în urma statelor din sudul Europei, care adoptă schimbările necesare mai rapid, a avertizat, marţi, Fondul Monetar Internaţional (FMI).
mark as read  //  save
Curtea Constituţională din Republica Moldova a decis marţi că interzicerea simbolurilor fostului regim comunist sovietic este neconstituţională, relatează PRO TV Chişinău.
mark as read  //  save
Franţa are informaţii sigure că în Siria a fost utilizat gaz sarin de mai multe ori, anunţă ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, fără a oferi detalii.
mark as read  //  save
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, refugiat in ambasada Ecuadorului din Londra, a condamnat marti "procesul-spectacol" al militarului Bradley Manning, judecat pentru ca a oferit 700.000 de documente clasificate americane publicate de site-ul sau, relateaza AFP, citata de Mediafax. "A inceput procesul intr-o instanta martiala a celui mai important detinut politic din istoria moderna a Statelor U
mark as read  //  save
Vicepreşedintele PC Maria Grapini a declarat, la Iaşi, că pentru conservatori există varianta să meargă separat la europarlamentare, pentru a vedea unde se află ca procent, adăugând că în Biroul Politic al PC s-a cerut liderilor să fie mult mai activi şi mai vizibili.
mark as read  //  save
Avocatul Ligii Profesioniste de Fotbal, Cătălin Ciubotă, a declarat marţi, după ce ÎCCJ l-a condamnat pe Gigi Becali în cazul Valiza la trei ani de închisoare pentru dare de mită, că nu crede că FC Steaua poate fi penalizată pe plan sportiv în România, deoarece s-a dat deja un verdict în acest doar.
mark as read  //  save
Autononomia Ţinutului Secuiesc este singura posibilitate ca maghiarii să se simtă confortabil în România, declară primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, potrivit căruia ziua de 4 iunie - semnarea Tratatului de la Trianon - este zi de doliu pentru maghiari.
mark as read  //  save
Senatorul UDMR Covasna Klarik Laszlo a declarat marti, la finalul manifestarilor organizate la Sfantu Gheorghe cu prilejul comemorarii Tratatului de la Trianon, ca Romania nu si-a respectat promisiunile facute in 1918 fata de minoritatile nationale si ca "da dovada de paranoia" definindu-se ca stat national, transmite Agerpres.
mark as read  //  save
Vicepresedintele PC Maria Grapini a declarat, la Iasi, ca pentru conservatori exista varianta sa mearga separat la europarlamentare, pentru a vedea unde se afla ca procent, potrivit Mediafax. Maria Grapini a afirmat, marti dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa sustinuta la Iasi, ca PC va avea un congres la sfarsitul lunii septembrie in care se va lua o decizie privind strategia la alegerile euro
mark as read  //  save
Jo-Wilfried Tsonga s-a calificat, marti, in semifinalele de la Roland Garros dupa ce a dispus, in trei seturi, de Roger Federer. A fost 7-5, 6-3, 6-3 pentru jucatorul francez, dupa o partida care a durat o ora si 50 de minute. In penultimul act al competitiei, Tsonga il va intalni pe David Ferrer (l-a invins pe Tommy Robredo).
mark as read  //  save
Gândul LIVE este platforma video online care găzduieşte transmisii în timp real ale celor mai importante ştiri, dezbătute, explicate şi puse în perspective surprinzătoare şi relevante.
mark as read  //  save
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) a acuzat postul Antena 3 că a derulat împotriva sa, anul trecut, o campanie de linşaj mediatic, în care s-au folosit de o persoană condamnată chiar pentru şantaj
mark as read  //  save
Senatorul UDMR d Covasna Klarik Laszlo afirma ca Romania "ar trebui sa renunte la cateva elemente de paranoia", dand ca exemplu faptul ca Romania inca se defineste ca stat national, potrivit Mediafax. Senatorul UDMR de Covasna Klarik Laszlo s-a referit, intr-o declaratie data jurnalistilor prezenti la comemorarea semnarii Tratatului de la Trianon, la o afirmatie a lui Henry Kissinger, fost ministr
mark as read  //  save
Comisia Europeană (CE) a decis să impună taxe antidumping de până la 67,9% pentru panourile solare importate din China, în încercarea de a revitaliza industria de profil din Europa.
mark as read  //  save
Japonia, tara a care a introdus trenuri de mare viteza acum jumatate de secol, a expus si testeaza o noua generatie de trenuri cu levitatie magnetica (maglev) ce pot atinge 500 km/h. Ca dovada ca japonezii isi fac planuri pe termen lung sta faptul ca aceste trenuri vor intra in circulatie in 2027 pe un singur traseu, extinderea fiind programata pentru 2045, noteaza The Telegraph.
mark as read  //  save
Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu face notă discordantă cu colegii săi din USL și a decis să se implice în scandalul arestării directorului Antena Group, Sorin Alexandrescu. Acesta a remarcat, într-o declarație politică,...
mark as read  //  save
Cei mai doriți copii nu se fac numai cu dragoste și nici nu prind viață în burta mamei. În două săptămâni, doctorița „fabrică” în eprubetă bebeluși pe care barza nu-i aduce în 20 de ani. A împlinit peste 800 de dorințe, in vitro....
mark as read  //  save
Guvernul a aprobat în şedinţa de marţi un proiect de lege privind „stabilirea relaţiilor contractuale din sectorul laptelui şi al produselor lactate”, care stabileşte condiţii stricte pentru vânzarea/cumpărarea laptelui proaspăt....
mark as read  //  save
Dealerii de masini noi o duc foarte greu, multi si-au inchis portile, mai toti au facut concedieri, iar in tot acest timp se aduc in tara foarte multe masini second-hand fara a se plati TVA la ele, statul pierzand din cauza aceasta peste jumatate de miliard de euro de la inceput de 2011 si pana in present, arata calcule prezentate de Nicolae Sorescu, sefului grupului Radacini. Ar trebui limitat im
mark as read  //  save
Naturalistul şi prezentatorul de televiziune britanic David Attenborough va fi supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă pe cord, marţi, într-o clinică din Londra.
mark as read  //  save
MTV va găzdui "Live Music Day Festival", cel mai mare festival muzical difuzat exclusiv online, au anunţat marţi reprezentanţii posturilor muzicale MTV, HV1 şi CMT.
mark as read  //  save
Autorităţile suerdeze le-au recomandat tuturor femeilor celor 4.000 de femei care au implanturi mamare PIP să renunţe la ele. Cercetări recente arată că aceste implanturi pot dăuna dezvoltării bebeluşilor în uter.
mark as read  //  save
Mijlocaşul echipei OGC Nice, Kevin Anin, se află internat în stare gravă după ce a fost implicat într-un accident rutier în noaptea de luni spre marţi.
mark as read  //  save
Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a declarat, în această seară, că în războiul civil din Siria, în ultimii doi ani, a fost utilizat gaz sarin „de mai multe ori și în manieră localizată”, potrivit BBC.
mark as read  //  save
Filmul "Poziţia copilului", câştigător al trofeului "Ursul de aur", va avea o proiecţie specială în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, miercuri, la ora 17.00, la cinematograful Arta din Cluj-Napoca, pelicula fiind accesibilizată pentru nevăzători de Fundaţia Cartea Călătoare.
mark as read  //  save
Ministerul Justitiei (MJ) invita organizatiile neguvernamentale care desfasoara programe si activitati in domeniul protectiei drepturilor omului si justitiei la dezbateri si consultari, in scopul cresterii increderii cetatenilor in actul de justitie, informeaza institutia, citata de Mediafax. In cadrul viitoarelor intalniri, ar urma sa fie dezbatute drepturile si libertatile fundamentale si functi
mark as read  //  save
Bogdan Vlad, unul dintre avocaţii omului de afaceri Gigi Becali, a declarat, marţi, după condamnarea finanţatorului FC Steaua la trei ani de închisoare în dosarul "Valiza", că se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului în cazul clientului său.
mark as read  //  save
Medicii care s-au specializat in Israel, SUA, Canada, Australia sau Noua Zeelanda pot profesa in Romania ca medici specialisti daca formarea efectuata intr-unul din aceste state este echivalenta cu rezidentiatul romanesc, aceasta fiind una din conditiile prevazute intr-un proiect propus de Ministerul Sanatatii, informeaza Mediafax.
mark as read  //  save
Autononomia Tinutului Secuiesc este singura posibilitate ca maghiarii sa se simta confortabil in Romania, declara primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, potrivit caruia ziua de 4 iunie - semnarea Tratatului de la Trianon - este zi de doliu pentru maghiari, scrie Mediafax. Primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, marti, jurnalistilor prezenti la comemorarea Tratatului de
mark as read  //  save
Luni, 10 iunie 2013, ora 19.00, Ateneul Roman va gazdui conferinta sustinuta de cunoscutul istoric Lucian Boia. Lucian Boia va dialoga cu Gabriel Liiceanu pe tema: "De ce este Romania altfel?". Un dialog intre doi oameni de cultura care pot spune lucruri avizate despre asezarea in lume a tarii noastre, despre trecutul si prezentul nostru. Comandati cartile lui Lucian Boia cu autograful a
mark as read  //  save
Preşedintele Traian Băsescu se va întâlni, joi, la ora 17:00, cu susţinătorii săi de pe Facebook, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook "Alături de Preşedintele Nostru".
mark as read  //  save
Parlamentul Danemarcei a adoptat o modificare legislativă care restricţionează accesul publicului la unele documente guvernamentale, în pofida protestelor din partea militanţilor pentru libertatea presei.
mark as read  //  save
Tenismanul francez Jo-Wilfried Tsonga, cap de serie numărul 6, s-a calificat, marţi, în premieră în semifinale la Roland-Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiţiei.
mark as read  //  save
Tenismanul spaniol David Ferrer, cap de serie numărul 4, s-a calificat, marţi, în semifinale la Roland-Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiţiei.
mark as read  //  save
Cardul național de sănătate este, la ora actuală, cel mai amânat proiect din sistemul medical. Ministerul Sănătății și Casa de asigurări se învinovățesc reciproc pentru aceste eșec. Între timp, la Imprimeria Națională se așterne...
mark as read  //  save
Tricolorii susțin astăzi penultimul joc de verificare înaintea confruntărilor cu Ungaria și cu Turcia, decisive în tentativa de a ajunge de calificare la Cupa Mondială din 2014.
mark as read  //  save
Prioritatea numărul unu a guvernului Republicii Moldova rămâne integrarea europeană, a declarat, azi, premierul Iurie Leancă, în prima sa întrevedere, în această funcţie, cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la...
mark as read  //  save
Cei 1,7 milioane de euro, confiscati lui Gigi Becali prin decizia definitiva din dosarul "Valiza", vor ajunge la bugetul de stat, in contul Ministerului Finantelor destinat sumelor sub sechestru, impreuna cu dobanda calculata din 2008, au precizat surse judiciare, citate de Mediafax. Potrivit surselor citate, Ministerul Finantelor va trimite catre BCR - Sucursala Unirii, o solicitare, insotita de
mark as read  //  save
România a acceptat toate ţintele de capabilităţi de apărare alocate de NATO, a transmis ministrul Apărării, Mircea Duşa, la reuniunea miniştrilor Apărării din statele membre NATO, la Bruxelles.
mark as read  //  save

Niciun comentariu: