luni, 16 septembrie 2013

Ponta: M-a deranjat termenul ”parşivel”, folosit de Antonescu.
Premierul Ponta s-a declarat deranjat de calificatul "parsivel" folosit de Crin Antonescu cu privire la modul de promova proiectul de lege Rosia Montana, subliniind ca liderul PNL greseste cu o astfel de declaratii deoarece oamenii apreciaza solidaritatea celor doi si nu ca isi "dau la picioare", transmite Mediafax. Ponta a admis ca nu ii place termenul "parsivel". &q
Ponta: Regula de a respecta justiţia trebuie să se aplice tuturor.
Premierul Victor Ponta a declarat luni ca regula de a respecta justitia trebuie sa se aplice tuturor, inclusiv lui Traian Basescu si Crin Antonescu. "Am militat tot timpul ca institutiile statului sa functioneze cat de mai departe de politicieni. Avem in continuare multa coruptie in Romania. E bine ca parchetul sa ii prinda pe cei care comit ilegalitati din guvernarea noastra si din guvernare
Antonescu: În principiu sunt de acord că Parlamentul nu poate adopta o lege pentru o companie
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, că în principiu este de acord cu afirmaţia preşedintelui Băsescu potrivit căreia Parlamentul nu poate adopta o lege care să se refere la o companie.
Torţionarii, obligaţi să dea victimelor despăgubiri de cel puţin 25% din venitul net: Proiectul propus de Ministerul Justiţiei
Torţionarii condamnaţi definitiv pentru faptele comise în perioada 1945-1989 vor fi obligaţi să plătească victimelor despăgubiri între 25% şi 50% din venitul lor lunar, durata plăţii acestora urmând să nu fie mai mică de doi ani, prevede un proiect de lege lansat în dezbatere publică de MJ.
Ponta: Dacă Antonescu spune că n-are nevoie de sprijin PSD pentru Preşedinţie, nu-l susţinem cu forţa
Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că afimaţia liderului PNL Crin Antonescu privind faptul că nu are nevoie de sprijinul PSD pentru alegerile prezidenţiale nu este "cea mai deşteaptă strategie", iar PSD nu îl va susţine "cu forţa" dacă acesta va lua o decizie în acest sens.
Poliţiştii ieşeni l-au prins pe bărbatul care răpise o tânără de 25 de ani
Poliţiştii ieşeni l-au prins, luni seară, pe bărbatul care răpise în cursul dimineţii o tânără de 25 de ani, fiind vorba despre un taximetrist, el fiind reţinut în momentul în care rudele femeii au stabilit o întâlnire pentru a-i da banii ceruţi pentru eliberarea tinerei.
Trei copii de 10 şi 14 ani, cercetaţi penal după ce au furat două maşini pe care le-au condus
Trei copii din municipiul Bacău, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, sunt cercetaţi penal de poliţişti după ce au furat două autoturisme pe care, ulterior, unul dintre ei le-a condus pe o stradă din oraş, urmând ca acesta din urmă să fie expertizat psihiatric, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ponta: Eu cred că Traian Băsescu este duşmanul românilor
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la B1TV, că, în opinia sa, preşedintele Traian Băsescu este "duşmanul românilor", precizând că şeful statului a fost demis în 2012 de români.
Crin Antonescu, după ieşirea preşedintelui Băsescu: Dacă eu trebuie să îl cred pe ministrul Mediului, de ce nu se adoptă o hotărâre de Guvern?
Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că i-a cerut premierului Ponta retragerea proiectului Roşia Montană din Parlament, dar că Victor Ponta nu a fost de acord.
Satelitul GOCE, lansat pentru a studia gravitaţia, se va prăbuşi în curând pe Terra
Satelitul GOCE, lansat în 2009 pentru a măsura gravitaţia Terrei, va ceda, definitiv, în faţa forţei de atracţie exercitată de planeta noastră şi se va prăbuşi în săptămânile viitoare pe Pământ, întrucât a rămas fără carburant, a avertizat Agenţia Spaţială Europeană (ESA), citată de AFP.
Ponta explică de ce Rovana Plumb nu a dat avizul de mediu proiectului Roşia Montană.
Premierul Victor Ponta a declarat luni ca proiectul actual de exploatare de la Rosia Montana se incadreaza in toate regulamentele de mediu internationale. "Avizul de mediu, conform legilor europene si romanesti, trebuia dat de cincisprezece ani. Oricand! Proiectul actual se incadreaza in toate standardele de mediu din Europa. De aceea, Parlamentul Romaniei trebuie sa spuna: «Da, se incadreaza
Inundaţii: următoarea urgenţă, prevenirea unei epidemii.
Dupa ce a fost depasita o prima etapa a interventiilor, in care a fost eliminata din localitati apa ramasa dupa viitura, autoritatile isi concentreaza eforturile pe actiunile de prevenire a unei epidemii si ajutorare a familiilor sinistrate. Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a vizitat luni localitatile care au fost inundate pentru verifica cum decurg aceste operatiuni. ,,Principala problem
Antonescu: Eu şi Ponta nu suntem siamezi din punct de vedere politic.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seara, ca partidul pe care il conduce are dreptul de a adopta orice pozitie doreste in legatura cu proiectul de exploatare de la Rosia Montana, chiar daca in USL exista argumente diferite. Antonescu a spus ca diferentele dintre PNL si PSD cu privire la Rosia Montana nu reprezinta un motiv de rupere al USL, pentru ca alianta ofera stabilitate cetat
România a câștigat 23 de medalii la Jocurile Francofoniei
Succes răsunător al românilor la Jocurile Francofoniei 2013, găzduite de orașul francez Nisa. Sportivii s-au întors acasă cu 23 de medalii. În perioada 7-15 septembrie s-a desfăşurat la Nisa, în Franţa, a şaptea ediţie a Jocurilor Francofoniei, manifestare cultural-sportivă la care au participat circa 3000 de concurenţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. În clasamentul general pe medalii R
Ministerul Justiţiei a publicat proiectul de lege prin care vrea să le ia banii foştilor torţionari. Cum vor fi desbăgubite victimele foştilor călăi
Ministerul Justiţiei a publicat un proiect de lege prin care doreşte să creeze un fond de despăgurbiri destinat victimelor foştilor torţionari. Prin proiectul de lege, foştilor torţionari precum Alexandru Vişinescu, acuzat recent de genocid, statul le va putea reţine până la 50% din pensie sau din venituri.
Băsescu: Nu e nevoie să vină 200.000 de oameni în stradă pentru a rezolva subiectul Roşia Montană
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu este nevoie ca în stradă să protesteze 200.000 de oameni pentru a fi rezolvat subiectul Roşia Montană sau să se ajungă la violenţe, precizând că estimează o creştere a tensiunilor sociale, iar acest lucru ar fi "o catastrofă".
RAPORTUL ONU confirmă utilizarea armelor chimice în Siria, "fără echivoc şi în mod obiectiv"
Naţiunile Unite au confirmat, "fără echivoc şi în mod obiectiv", că în Siria au fost utilizate arme chimice pe 21 august, la periferia oraşului Damasc, relatează BBC.
Băsescu: Pentru a fi prim-ministru, Ponta să scape de laşitate şi să mai renunţe la şmecherii
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, comentând subiectul legat de proiectul de lege care reglementează inclusiv exploatarea de la Roşia Montană, că Victor Ponta trebuie să scape de laşitate şi să mai renunţe la şmecherii pentru a fi prim-ministru.
Cipru a trecut cu bine de primul audit al creditorilor şi a primit 84,7 milioane euro de la FMI
FMI a furnizat Ciprului o tranşă de 84,7 milioane de euro după ce a efectuat împreună cu autorităţile europene primul audit al finanţelor ţării în cadrul programului de asistenţă financiară convenit în martie.
Băsescu: Aurul poate rămâne în România, dacă BNR l-ar cumpăra.
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca aurul care ar putea fi extras din zacamintele de la Rosia Montana ar putea ramane in Romania si ar putea fi cumparate de BNR, care ar putea beneficia de drept de preemptiune. 'Primul cumparator poate fi BNR, prin emisiune de lei si nu prin taxe si bani de la bugetul de stat', a declarat Basescu. Citeste si Basescu: Nu se poate atribui un contract pr

Niciun comentariu: