joi, 6 iunie 2013



Comisia parlamentara de reviziuire a Constitutiei, cea care poarta in aceste zile dezbaterile privind ce modificari sa fie aduse Legii Fundamentale, este formata din 8 senatori si 15 deputati, iar dintre acestia 16 (circa 70%) au studii juridice. Dintre cei 6 membri care nu au niciun fel de studii in drept se numara chiar si presedintele Comisiei, presedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu. In ceea ce priveste componenta comisiei pe culori politice, majoritatea membrilor provin din USL (PSD -9; PNL - 7; PC - 1), in timp ce PDL si PPD-DD au cate doi membri in comisie, iar UDMR si minoritatile au cate un reprezentant.
  • Vezi in articol detalii despre fiecare membru al Comisiei parlamentare ce se ocupa de modificarea Constitutiei
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Banca Centrala Europeana (BCE) a revizuit in scadere prognoza de crestere economica a zonei euro in 2013, dar in urcare pe cea din 2014, potrivit datelor prezentate joi de presedintele institutiei, Mario Draghi, transmite AFP.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Peste 11.000 de locuri de muncă sunt disponibile, la nivel naţional, în perioada 6 - 12 iunie, cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Timiş, Iaşi, Alba, Constanţa, Călăraşi, Prahova, Argeş şi Vaslui, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, le-a cerut, joi, jurnaliştilor prezenţi la dezbaterile Comisiei de revizuire a Constituţiei să informeze corect opinia publică, el arătând că sensul în care a fost modificată Constituţia cu privire la interceptări a fost redat distorsionat.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Comisia Europeană a reacţionat cu tărie joi la un raport intern al FMI referitor la erorile grave în gestionarea crizei din Grecia, declarându-se în dezacord fundamental faţă de multe din concluziile documentului.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Medici cu diferite specializări, care pot avea salarii de 6.000 - 7.000 de euro brut pe lună, sunt căutaţi în Suedia şi Danemarca prin reţeaua Eures, în timp ce Norvegia şi Cehia au disponibile posturi pentru absolvenţi de studii medii.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Atenţionare MAE: Pericol de inundaţii în Ungaria
MAE precizează, într-un comunicat transmis joi, că, potrivit datelor transmise de autorităţile ungare, nivelul maxim al debitului Dunării este aşteptat în zilele de 8-9 iunie, iar până la trecerea viiturii se pot introduce restricţii de circulaţie pe anumite poduri şi artere rutiere.

Attachment:
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG
Sorin Alexandrescu, eliberat din arest
Sorin Alexandrescu, directorul Antena 1, a fost pus în libertate, joi, de Tribunalul București, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA, de șantajarea administratorului RCS&RSS, Ioan Bendei.
Sorin George AlexandrescuTribunalul București a decis joi, să dea curs recursului avocatului lui Sorin Alexandrescu, privind arestare preventivă pentru 29 de zile, dictată pe 31 mai 2013, de Judecătoria Sector 1.
Tribunalul București a decis ca Sorin Alexandrescu să poată fi anchetat în stare de libertate dar cu interdicția de a nu părăsi țara.
Decizia de azi a Tribunalului București este definitivă, irevocabilă și aplicabilă de îndată.
Şeful Antena Group a fost ridicat, joi, de procurorii DNA, și dus la audieri, în urma plângerii depuse de compania RCS&RDS.
Potrivit rezoluției procurorilor anticorupție, reiese faptul că: în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză. Dosarul a fost constituit ca urmare a denunţului părţii vătămate.
Compania RSD&RCS, a confirmat vineri, printr-un comunicat de presă, faptul că Ioan Bendei a depus plângere de șantaj la DNA, la adresa lui Sorin Alexandrescu.
Unul din administratorii RCS&RDS a depus o plângere în legatură cu un şantaj exercitat asupra sa de Antena TV Grup, prin directorul general Sorin Alexandrescu. Scopul şantajului era să forţeze încheierea unui contract de retransmisie prin satelit a canalelor Antena TV Group, în condiţiile impuse de aceasta, pentru o sumă de peste 30 milioane EURO. Acest şantaj este o continuare a unei campanii mediatice negative exercitate de Antena TV Grup împotriva companiei noastre în ultimii ani, în încercarea de a ne forţa să plătim sume exorbitante pentru difuzarea canalelor sale”, se arată în comunicatul de presă al RCS&RDS, remis exclusivNEWS.ro.
Sorin Alexandrescu este acuzat de procurori de faptul că l-ar fi șantajat pe Ioan Bendei cu dezvăluirea contractului încheiat de RCS&RDS cu o firmă a lui Mitică Dragomir, prin care șeful Ligii ar fi primit mită mascată în valoare de 3,5 milioane de euro.
The post Sorin Alexandrescu, eliberat din arest appeared first on exclusivNews.
Delicious
TwitterLinkedInFacebookBufferMail
+TAG

Niciun comentariu: