miercuri, 3 iulie 2013

A murit fostul premier Radu Vasile.


A murit fostul premier Radu Vasile.
Fostul premier, Radu Vasile, in varsta de 71 de ani, a murit, in noaptea de marti spre miercuri, a anuntat Corneliu Vadim Tudor, potrivit Mediafax.
SUBIECTE BAC 2013. A picat VARIANTA 5! Vezi aici SUBIECTELE la ISTORIE.
Romania libera prezinta subiectele la examenul de bacalaureat primite de elevii care sustin miercuri proba scrisa obligatorie a profilului, la MATEMATICA sau la ISTORIE, in functie de profilul liceului. Elevii au primit varianta numarul 5. La primul subiect, elevii au primit un fragment dintr-o conferinta a lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, din 1956. Absolventii de liceu au avut de redactat, la partea a
Decizie istorică: CFR Cluj câştigă, la TAS, litigiul cu FRF.
CFR Cluj a primit castig de cauza la Tribunalul Sportiv de la Lausanne in litigiul cu Federatia Romana de Fotbal, conform Sport Total. Clujenii s-au judecat cu FRF din cauza unui prevederi din regulament care limita numarul de jucatori straini ce puteau fi folositi in campionat. Actiunea celor de la Cluj este cu atat mai importanta cu cat a creat un precedent, TAS desfiintand regula impusa de FRF.
SUBIECTE BAC 2013. A picat VARIANTA 5! Vezi aici SUBIECTELE la MATEMATICĂ.
Romania libera prezinta subiectele la examenul de bacalaureat primite de elevii care sustin miercuri proba scrisa obligatorie a profilului, la MATEMATICA sau la ISTORIE, in functie de profilul liceului. Elevii au primit varianta numarul 5. La matematica M2, elevii au primit la subiectul al II-lea o matrice si o lege de compozitie, iar la subiectul al III-lea au avut de rezolvat o functie. La Matem
Octavian Morariu, printre candidaţi pentru a deveni membru CIO.
Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, se afla printre cei noua candidati retinuti pentru a intra in septembrie in Comitetul International Olimpic (CIO), conform Mediafax. Ceilalti opt candidati sunt suedezul Stefan Holm, campion olimpic in 2004 la saritua in inaltime, kenzanul Paul Kibii Tergat, cvintuplu campion mondial la cross-country, Larry Probst, un inal
Subiectele la proba de miercuri a bacalaureatului, transmise în condiţii de maximă siguranţă.
Subiectele la proba obligatorie a profilului din cadrul bacalaureatului au fost transmise in cele 583 de centre de examinare in conditii de maxima securitate, informeaza Ministerul Educatiei. "Ministerul Educatiei Nationale asigura ca nu a existat nici un fel de bresa in procesul de transmitere a subiectelor din bazele de date gestionate de Serviciul de Telecomunicatii Speciale", se arata intr-un
FRAUDĂ BAC 2013. Un profesor de religie de la "Bolintineanu" strângea şpaga de la ...
FRAUDA BAC 2013. Fosta directoare de la Liceul Bolintineanu, Costica Varzaru, si-a ales comisia de bacalaureat si a fost ajutata de un inspector scolar, sustin procurorii, potrivit Realitatea TV. De asemenea, profesorii care nu luau mita erau repartizati pe hol. Citeste si BAC 2013. Peste 174.000 de elevi sustin, miercuri, proba obligatorie a profilului la bacalaureat Elevii de la Liceul "Dimitrie
Minciunile Guvernului în scrisoarea către FMI
Executivul abordează în documentul trimis Fondului tema managementului privat, trecând cu vederea o serie de nereguli.
IMOBILIARE: SCĂDERE de preţ mult mai accentuală ca anul trecut. IATĂ topul ieftinirilor
După anul 2012, când preţurile la apartamente s-au stabilizat, în 2013 se înregistrează scăderi mai abrupte la preţurile caselor, potrivit portalului imobiliare.ro.
ULTIMUL interviu al lui Radu Vasile în EVZ: "Lumea se îndreaptă spre autoritarism"
Într-un interviu acordat pentru EVZ în martie 2012, fostul premier avertizeazăaasupra pericolului extinderii "Modelului Chinezesc" de capitalism de stat.
Prezervativul vă dă bătăi de cap? Îl puteţi înlocui cu o metodă de contracepţie care vă protejează de HIV şi nu scade plăcerea
O echipă de cercetători de la Universitatea Washington a conceput o nouă metodă ce este în acelaşi timp un mijloc de contracepţie şi un mecanism care previne răspândirea HIV.
AVIONUL președintelui BOLIVIAN, interzis în Franța și Portugalia, fiind suspectat că-l are la bord pe EDWARD SNOWDEN
Franţa și Portugalia au interzis, aseară, tranzitarea spațiului lor aerian de către avionul președintelui din Bolivia, Evo Morales, având suspiciuni că Edward Snwoden s-ar afla bord. Aparatul a fost nevoit să aterizeze la Viena,...
A MURIT Radu Vasile. Fostul premier era grav bolnav
Fostul premier țărănist Radu Vasile, în vârstă de 71 de ani, a murit în această dimineață în jurul orei 4.00. El suferea de cancer la colon și urma un tratament în Israel.
Povestea incredibilă a fetiței de 12 ani din Constanța care l-a bătut pe ciobanul care a vrut s-o violeze
În urmă cu trei zile, fetița de 12 ani din localitatea constănțeană Valu lui Traian a ieșit pe câmp să ducă la păscut animalele din gospodărie. Ulterior le-a povestit părinților că, un cioban s-a apropiat de ea și a prins-o în...
Bilanţul cutremurului din Indonezia: 22 de morţi şi 210 răniţi
Cel puţin de 22 de persoane au murit şi alte 210 au fost rănite în urma seismului produs ieri în provincia Aceh din Indonezia.
EURO ÎN PERICOL! Guvernele lumii se refugiază în monede exotice
Gradul de utilizare a euro ca monedă de rezervă pe piaţa internaţională a scăzut anul trecut din cauza crizei datoriilor din Europa, a apreciat Banca Central Europeană (BCE), într-un raport publicat marţi, transmite The Wall...
GDF Suez vrea să atragă 600 mil. euro prin vânzarea unor active de energie eoliană şi solară
Grupul francez de utilităţi GDF Suez vrea să atragă cel puţin 600 milioane euro prin vânzarea unor participaţii semnificative la unele operaţiuni de energie eoliană şi solară din Europa, au declarat surse apropiate discuţiilor.
BACALAUREAT 2013 - Ministerul Educaţiei: Subiectele la proba de miercuri, transmise în condiţii de maximă siguranţă
Subiectele la proba obligatorie a profilului din cadrul bacalaureatului, susţinută miercuri, au fost transmise în cele 583 de centre de examinare în condiţii de maximă securitate, nefiind breşe în baza de date gestionată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, informează Ministerul Educaţiei.
FRANZ KAFKA Google Doodle. FRANZ KAFKA a dus o viaţă scurtă şi grea, măcinată de depresie şi de boală. FRANZ KAFKA a murit cu o ultimă dorinţă
FRANZ KAFKA, celebrul scriitor evreu de limbă germană, este omagiat de Google printr-un Doodle. În Doodle-ul pentru FRANZ KAFKA, logo-ul Google este înlocuit cu o scenă din „Metamorfoza”, una dintre cele mai cunoscute scrieri ale lui FRANZ KAFKA.
SUBIECTE BAC 2013 - SUBIECTE BAC 2013 MATEMATICĂ. Problemele primite de elevii de la TEHNOLOGIC
EDU.RO. SUBIECTE BAC 2013, SUBIECTE BACALAUREAT 2013 MATEMATICĂ - Gândul publică aici în exclusivitate subiectele la BAC 2013 primite de elevii care susţin miercuri, 3 iulie, proba obligatorie a profilului la MATEMATICĂ.
Un imigrant român a câştigat aproximativ 730.000 de euro la Loteria din Italia
Un imigrant român se numără printre câştigătorii Marelui Premiu al Loteriei italiene, el primind aproximativ 730.000 de euro, relatează site-ul ziarului Corriere di Como.
Bilanţul cutremurului din Indonezia a ajuns la 22 de morţi şi 210 răniţi
Cel puţin de 22 de persoane au murit şi alte 210 au fost rănite în urma seismului cu magnitudinea de 6,1 produs marţi în provincia indoneziană Aceh, potrivit unui nou bilanţ publicat miercuri de Agenţia indoneziană pentru catastrofe naturale.
Tatăl şi avocatul lui Edward Snowden îl compară cu un mare patriot american: "Îi îndemnaţi pe americani să facă faţă pericolului tot mai mare al tiraniei şi unui Guvern fără opoziţie"
Tatăl lui Edward Snowden, Lon Snowden, şi avocatul acestuia în Statele Unite i-au scris marţi un mesaj deschis în care îl compară pe fostul consultant american cu un ilustru patriot din timpul Războiului de Independenţă american, Paul Revere.
Hidroelectrica a amânat pentru 15 iulie licitaţia privind vânzarea a 25 de microhidrocentrale
Hidroelectrica a prelungit până la 11 iulie termenul de depunere a ofertelor la licitaţia privind vânzarea a 25 de microhidrocentrale, cu un preţ de pornire de 73,6 milioane lei (16,6 milioane euro), la cererea unor potenţiali investitori, fiind cumpărate 61 de dosare de prezentare a activelor.
Preşedintele Boliviei a mers la Viena fără Snowden, în pofida zvonurilor că acesta l-ar fi însoţit
Preşedintele Boliviei, Evo Morales, a aterizat marţi seara pe aeroportul din Viena, venind de la Moscova fără Edward Snowden, în timp ce indignarea creşte în America Latină, după ce unele state europene i-au refuzat Boloviei permisiunea de a le survola spaţiul aerian.
Pentru că "nu suntem o ţară de hoţi", Guvernul s-a răzgândit şi a modificat pe tăcute în Parlament LEGEA ACHIZIŢIILOR PUBLICE
Înainte de a intra în vacanţă, parlamentarii au schimbat şi câteva dintre regulile esenţiale ale achiziţiilor publice. Pe lângă dublarea pragului de achiziţii fără licitaţie de care va beneficia orice instituţie de stat din România, câteva din companiile de stat şi din regiile autonome au fost dezlegate de obligaţia de a mai chetui banii la vedere.
BAC 2013. Şpaga de la "Bolintineanu". Banii, ascunşi în pachete de ţigări şi strânşi inclusiv de profesorul de religie
Elevii de la Liceul "Bolintineanu" din Capitală înscrişi la BAC 2013 dădeau chiar şi 500 de euro şpagă pentru BAC, conform referatului procurorilor.
FRANZ KAFKA - Google Doodle. FRANZ KAFKA, omagiat printr-un logo cu Metamorfoza. FRANZ KAFKA, o copilărie dureroasă
Franz Kafka s-a nascut pe 3 iulie 1883. Tatal sau, Hermann Kafka, era proprietarul unui magazin, iar mama, Julie (Lowy) Kafka, facea parte din una dintre cele mai importante familii din cercurile evreiesti din Praga, pentru care limba si cultura germana reprezentau mediul nativ. Era primul copil al acestei familii din clasa de mijloc a societatii pragheze. Hermann Kafka, nascut pe 14 septembrie 18
Accident grav pe Autostrada Soarelui. Un copil de 5 ani şi părinţii săi au murit, după ce au intrat într-un sub un TIR
Un copil de 5 ani şi părinţii săi au murit, iar fraţii acestuia, în vârstă de 4 şi 6 ani, au fost grav răniţi, în urma unui accident produs, în noaptea de marţi spre miercuri, pe Autostrada Soarelui, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Familia unui tânăr rom care a murit în 2006 împuşcat de un poliţist, despăgubită cu 30.000 de euro
Familia unui tânăr rom care a murit împuşcat de un poliţist în 2006 va fi despăgubită cu 30.000 de euro de către statul român, pentru încălcarea dreptului la viaţă şi lipsa unei anchete eficiente, potrivit unei decizii a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg.
Bărbat găsit incendiat în zona Casei Presei din Capitală
Un bărbat a fost găsit incendiat, miercuri dimineaţă, în zona Casei Presei, de către o persoană, care a sunat la 112, fiind transportat la Spitalul de Arşi în stare gravă, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Poliţia Capitalei.
ANI: 42 de primari şi viceprimari din judeţele Sibiu şi Constanţa, în incompatibilitate
ANI a constatat că 22 de primari şi viceprimari din judeţul Constanţa şi alţi 20 din Sibiu au fost în incompatibilitate, întrucât au deţinut şi funcţii de reprezentanţi în Adunările Generale ale Acţionarilor SC RAJA Constanţa şi, respectiv, SC Apă Canal Sibiu.
Tatăl lui Edward Snowden îi scrie fiului şi îl compară cu un mare patriot american
Tatăl lui Edward Snowden, Lon Snowden, şi avocatul acestuia în Statele Unite i-au scris marţi un mesaj deschis în care îl compară pe fostul consultant american cu un ilustru patriot din timpul Războiului de Independenţă american, Paul Revere, relatează AFP.
Preşedintele Egiptului îi cere armatei să îşi retragă ultimatumul
Preşedintele egiptean Mohamed Morsi a exclus, marţi seara, o plecare anticipată de la putere, declarându-se pregătit să îşi "dea viaţa" pentru păstrarea "legitimităţii" şi cerând armatei să îşi retragă ultimatumul, care expiră miercuri, relatează AFP.
Percheziţii la palatul fostului candidat la Preşedinţie Ninel Potârcă. Zeci de poliţişti şi jandarmi participă la acţiune
Mai multe percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în cartierul Meteor din Târgu Jiu, la locuinţele unor romi suspectaţi de evaziune fiscală prin tranzacţii cu fier vechi, descinderile având loc şi la palatul fostului candidat la Preşedinţie Ninel Potârcă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Daniel Funeriu: Pricopie este sapat de Andronescu pentru ca nu-i raspunde la comenzi asa cum credea aceasta
"Andronescu lupta de o viata pentru a impune mediocritatea, motiv pentru care, o saptamana pe an, este mama ranitilor care pica bacalaureatul. (...) Pricopie, sapat de Andronescu pentru ca nu-i raspunde la comenzi asa cum credea aceasta, sta sub asediu si rezista greu la presiune", scrie fostul ministru Daniel Funeriu pe blogul sau. Sub titlul "Subiectele pentru probele de astazi: sistemul este vu
Dimineata de cosmar la metroul din Bucuresti: O defectiune la un macaz a provocat aglomeratie si intarzieri de zeci de minute ale trenurilor pe Magistrala 1
O defectiune la un macaz in zona statiei Nicolae Grigorescu a perturbat grav, miercuri dimineata, circulatia metroului pe Magistrala 1. Trenurile au avut intarzieri de zeci de minute, timp in care sute de oameni s-au adunat in statii. Metrorex anunta, intr-un comunicat remis miercuri dimineata, ca problemele au fost cauzate de o defectiune tehnica in zona statiei Nicolae Grigorescu. Evelyn Croitor
Agentia Nationala de Integritate: 42 de alesi locali din judetele Sibiu si Constanta, in stare de incompatibilitate
Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul a 42 de alesi locali din judetele Sibiu si Constanta ca urmare a exercitarii simultane de catre acestia atat a functiei de primar sau viceprimar, cat si a calitatii de reprezentant al unitatii administrativ - teritoriale in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor a societatilor comerciale de interese local,
Analiza Somajul in randul celor necasatoriti-dublu fata de media pe tara. Rata de parasire a scolilor de catre tineri- 17%. La tara ea urca pana la 29%
Somajul in randul persoanelor necasatorite este de 14% iar in randul celor divortati este de 8%, se arata intr-un studiu al Institutului National de Statistica, obtinut la solicitarea HotNews.ro. (vezi atasament). Rata de parasire timpurie a sistemului educational de catre tinerii in varsta de 18-24 ani a fost in anul 2012 de 17,4%. Aceasta rata a avut, in anul 2012, valori apropiate pe sexe, dar
O revizuire periculoasa si consecintele ei. Ce ramane de facut?
Intocmit in graba de o Comisie parlamentara care a evitat orice recurs la expertiza de specialitate si a ignorat cerintele minime de transparenta, proiectul de lege de revizuire  este, astazi, o realitate juridica. El intruchipeaza, din punct de vedere practic, viziunea despre stat si institutiile constitutionale a majoritatii social- liberale. Raportarea la aceasta provocare, pe termen scurt si m
Romania intr-un cerc de foc
Romania se afla intr-un cerc de foc de instabilitate, in miezul unor miscari masive, ramanand astfel singura insula de stabilitate politica si economica. In Bulgaria situatia politica inca nu s-a asezat. Dupa demisia premierului Boiko Borisov, alegeri legislative anticipate si crearea unui guvern de tehnocrati sub conducerea economistului Plamen Oresarski, contestarile populare continua. In Turcia
BAC 2013 Au inceput examenele la Matematica si la Istorie. Ministerul Educatiei: Subiectele la proba obligatorie a Bacalaureatului au fost transmise in conditii de maxima siguranta
A inceput examenul la proba obligatorie a profilului - Bacalaureat 2013 - pe care absolventii de liceu o sustin astazi. Ministerul Educatiei Nationale a anuntat printr-un comunicat remis HotNews.ro ca subiectele la Matematica si la Istorie "au fost transmise, in cele 583 de centre de examinare, in conditii de maxima securitate", la ora 9:00. Examenul dureaza 3 ore. Vezi cum se desfasoara examenul,
Un zvon despre spionul Snowden l-a fortat pe presedintele Boliviei sa aterizeze la Viena
Avionul presedintelui bolivian Evo Morales a fost nevoit marti sa faca o escala neprevazuta la Viena, in Austria, la intoarcerea sa de la Moscova, pentru ca spatiile aeriene francez si portughez au refuzat permisul de survolare avionului prezidential bolivian, transmite Reuters.
Criza in Egipt. Miercuri expira ultimatumul armatei. Presedintele nu vrea sa plece
Presedintele egiptean Mohamed Morsi a exclus marti seara posibilitatea de a se retrage din functie, declarandu-se gata sa "dea viata" pentru a pastra de "legitimitate", si a cerut armatei sa isi retraga ultimatumul care expira miercuri si sa indeplineasca "revednicarile poporului".
Evaluarea Nationala 2013 Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi afisate miercuri
Rezultate finale de la Evaluarea Nationala 2013, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi afisate miercuri, 3 iulie. Primele rezultate ale examenelor de anul acesta au adus o promovabilitate de peste 75%, cu aproape zece puncte procentuale mai mult decat anul trecut, pe fondul acuzatiilor ca subiectele au fost mult mai usoare, iar cele la Matematica - "o jucarie". Doar in Bucuresti s-au luat 87 de
BAC 2013. Elevii bucureşteni au ÎNTÂRZIAT la examen din cauza metroului.
BACALAUREAT 2013. Elevii care sustin proba obligatorie a profilului la Colegiul "Gheorghe Lazar" au intarziat, in aceasta dimineata, la examen, din cauza defectiunilor la metrou, transmite reporterul Romania libera. Citeste si FOTO. Metrou plin cu calatori, BLOCAT intre Titan si Dristor 1 Portile colegiului sunt inchise, iar in curtea scolii nu s-a permis decat accesul elevilor de clasa a XII-a. C
REVISTA PRESEI: Dobriţoiu recunoaşte că a făcut fals în declaraţia de avere.
Jurnalistii de la Curentul au obtinut o declaratie soc din partea fostului ministru al apararii, liberalul Corneliu Dobritoiu, care a recunoscut ca a facut fals in declaratia de avere. "Fostul ministru al apararii in cabinetul Ponta1, liberalul Corneliu Dobritoiu, ne-a confirmat personal ca a comis un fals in declaratie sa de avere semnata pe 18 ianuarie 2013, la finalul mandatului sau de ministru
Steaua învinge cu 2-0 cel mai vechi club de fotbal din lume, Notts.
Campioana Romaniei, Steaua Bucuresti, a invins, marti, scor 2-0 (1-0), formatia engleza de liga a treia, Notts County, in cel de-al doilea meci de verificare din stagiul de pregatire din Anglia, potrivit Mediafax. Pentru Steaua au marcat 

Niciun comentariu: